FC Utrecht treft in Heerenveen zondag mogelijke tegenstander play-offs | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht treft in Heerenveen zondag mogelijke tegenstander play-offs | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht treft in Heerenveen zondag mogelijke tegenstander play-offs

FC Utrecht treft in Heerenveen zondag mogelijke tegenstander play-offs

Voor de laatste uit-wedstrijd van het seizoen reist FC Utrecht af naar Heerenveen. De ploeg die de laatste twee maanden aan een opmars is begonnen in de Eredivisie, staat momenteel één plek achter Utrecht op de zevende plaats. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vijftien punten. “Heerenveen kan altijd scoren door Finnbogason en Djuricic.”

Met een, op de langdurig geblesseerde na, fitte selectie vertrekt Jan Wouters zondag noordwaarts. “We kennen Heerenveen en weten hoe ze spelen”, meent Wouters. “Dat we hen ook in de play-offs kunnen treffen, is een feit als je naar de ranglijst kijkt. De play-offs zijn finales. In twee wedstrijden moet je het dan beslissen. Zondag gaan we net als altijd voor de winst, want we willen zo hoog mogelijk eindigen.”

Statistieken niet hoopgevend

FC Utrecht kwam twintig maal eerder op bezoek bij sc Heerenveen en verloor maar liefst dertien duels. De gasten wonnen drie maal en vier maal werd er gelijkgespeeld. Het doelsaldo is uiteraard dan ook in het voordeel van sc Heerenveen. De Friezen scoorde 36 maal en daar stelde FC Utrecht zeventien treffers tegenover.

De laatste zege van FC Utrecht dateert van vijf seizoenen geleden toen het 2-3 werd. De laatste vier ontmoetingen leverden de thuisclub louter overwinningen op. Afgelopen seizoen werd het 2-0 voor de thuisclub. Dost en Narsingh zorgden in het openingskwartier al voor een 2-0 voorsprong. De zege kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar.

‘Heerenveen goede ploeg’

“Ondanks dat Heerenveen tijdens de eerdere ontmoeting dit jaar in een lastige periode zat, speelden ze heel aardig voetbal”, kijkt Wouters terug op het eerste duel. “Marco (van Basten, red.) heeft een goede ploeg en heeft zijn ideeën over voetbal op zijn team weten over te brengen. Heerenveen is sterk in de omschakeling en heeft met Djuricic en Finnbogason spelers die altijd kunnen scoren.”

Alle wedstrijden in de Eredivisie beginnen zondag om 12.30 uur.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).