FC Utrecht verhuurt Emil Bergström aan FC Basel 1893 | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht verhuurt Emil Bergström aan FC Basel 1893 | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht verhuurt Emil Bergström aan FC Basel 1893

FC Utrecht verhuurt Emil Bergström aan FC Basel 1893
Foto: fcb.ch
Emil Bergström maakt, zoals DUIC Sport gisteren al meldde, het seizoen af bij FC Basel 1893, de club waar ook Ricky van Wolfswinkel onder contract staat. De 26-jarige verdediger wordt door FC Utrecht verhuurd aan de club uit de Zwitserse Super League. Basel bedong tevens een optie tot koop op Bergström, die eerder voor Grasshopper Club Zürich in Zwitserland speelde.

Emil Bergström maakt, zoals DUIC Sport gisteren al meldde, het seizoen af bij FC Basel 1893, de club waar ook Ricky van Wolfswinkel onder contract staat. De 26-jarige verdediger wordt door FC Utrecht verhuurd aan de club uit de Zwitserse Super League. Basel bedong tevens een optie tot koop op Bergström, die eerder voor Grasshopper Club Zürich in Zwitserland speelde.

“Emil heeft vorig seizoen minder speelminuten gemaakt dan hij had gehoopt en is ook op dit moment geen basisspeler in Utrecht. Daarop heeft hij te kennen gegeven graag naar een club te gaan waar er voor hem meer perspectief op speelminuten is”, laat directeur voetbalzaken Jordy Zuidam optekenen op de website van FC Utrecht.

Ontwikkeling eigen talent

“Door de positieve ontwikkeling van de zelf opgeleide centrale verdedigers Tommy St. Jago en Christopher Mamengi alsmede de aanwezigheid van ervaren kracht Mark van der Maarel in de selectie waren wij in staat mee te denken met Emil. We hebben met FC Basel overeenstemming bereikt en zijn tevreden over de huurvoorwaarden. Wij wensen Emil veel succes dit seizoen in de Super League.”

Bergström, die gisteren al ontbrak in de wedstrijdselectie in het verloren uitduel met FC Twente, kwam vorig jaar zomer transfervrij over van het Russische Rubin Kazan. In Utrecht wist hij geen onomstreden basisspeler te worden. Vorig seizoen wist hij huurling Timo Letschert voor zich, deze voetbaljaargang raakte Bergström zijn aanvankelijke basisplaats kwijt aan de eveneens gehuurde Justin Hoogma.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Vak K

  Wat en domme zet van de club!

  Bergstrom heeft groot gelijk na voor het 2e seizoen op rij er naast gezet te worden door een huurspeler te vertrekken. Wie gaat dat opvullen in de al matige verdediging?

  vd Brom heeft in no time het succesvolle en leuke elftal van de Play Offs ontmanteld ( Jensen, Bergstrom, Gortler en Overeem) Zij zijn er naast gezet of verkocht. Een leek ziet wat er bij het huidige FC ontbreekt…..gif! Als je dat gif dan niet opstelt krijg je dit soort voetbal. Maher is een overbodige aankoop en zet het hele middenveld schaakmat, want hij moet spelen, met Gustafson heb je net zo”n speler in huis.

  Met veel bombarie zijn er (te) veel nieuwe spelers aangetrokken, maar de balans is wederom ver te zoeken. Verdedigend matig, middenveld traag en niet complementair, en nog steeds geen fitte spits wat je Europees hebt opgebroken.

  Bedankt Jordy en John!

 2. Frits

  Vak K

  Bergström heeft nooit kunnen overtuigen, ik vind het vrij logisch dat hij is vertrokken, scheelt ook een hoog salaris op de bank.

  Jensen bakte er ook allang tijd weinig van, of Pars het beter gaat doen is afwachten, maar het passeren van Jensen is niet gek.

  Görtler heeft hier op een handvol play-off wedstrijden na helemaal niets laten zien in jaren, ook logisch dat hij mocht vertrekken.

  Van Overeem heeft een blessure en ligt er nog zo’n 2 maanden uit.

 3. Vak K

  @ Frits

  Bergstrom nooit kunnen overtuigen? niet gek als je maar een paar wedstrijden de kans krijgt. In de Play Offs trouwens een rots in de branding

  Jensen bakte er dus niets van? valt wel mee hoor, heeft alles voor een keeper, lengte, fysiek, en uitstraling. Paes 1 leuke wedstrijd , daarna niet meer gezien, komt lengte tekort, en duikt naar beneden ipv naar boven, let maar op.

  Gortler werd door professor ten Hag als spits gehaald wat hij helemaal niet was! Door blessures bleek hij een perfecte middenvelder voor de FCU, maar vd Brom ziet liever tikkie takkie spelers.

  Overeem inderdaad geblesseerd, je zou haast zeggen…gelukkig maar, anders was hij allang getransfereerd door vd Brom.

  Jordy laat wederom zijn pet hangen naar trainers en ziet niet in wat wij supporters graag willen zien, een onverzettelijk Utreg met de drang naar voren!

 4. Herman

  Is utrecht nu een voetbalclub of een inhuur en verhuur organisatie?

 5. Katja

  Emmen haalde 11 nieuwe spelers (waar wordt dat van betaalt ?), en kijk nu eens waar ze staan ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).