FC Utrecht verhuurt Vorstermans en Nijholt | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht verhuurt Vorstermans en Nijholt | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht verhuurt Vorstermans en Nijholt

FC Utrecht verhuurt Vorstermans en Nijholt

Bij aanvang van de tweede seizoensheft verhuurt FC Utrecht twee spelers uit de selectie. Dat blijkt uit berichten op de website van de club. Ismo Vorstermans komt het komende halfjaar uit voor VVV-Venlo en Gianluca Nijholt speelt de tweede seizoenshelft bij Almere City FC. Eerder werd al bekend gemaakt dat de club met een kleinere selectie gaat werken.

Vostermans voegde zich op afgelopen zaterdagmorgen al bij de selectie van VVV om mee te gaan op trainingskamp in Turkije. De centrale verdediger zit tweeënhalf seizoen bij de selectie van FC Utrecht en kan momenteel niet rekenen op veel speeltijd. Hij debuteerde vorig seizoen en kwam sindsdien tot zeventien optredens. In de eerste seizoenhelft bleef zijn bijdrage beperkt tot vier basisplaatsen en drie invalbeurten. Zijn contract loopt nog door tot 2013.

Gianluca Nijholt gaat tot het einde van het seizoen naar Almere City FC. De club uit de Jupiler League neemt op dit moment de negende plek in op de ranglijst van de eerste divisie. Het elftal staat onder technische leiding van Dick de Boer. Gianluca Nijholt hoopt zijn loopbaan bij Almere City een nieuwe impuls te kunnen geven. Bij FC Utrecht kwam de middenvelder het afgelopen half jaar amper aan spelen toe, ook niet toen de club een half elftal in de blessureboeg had zitten. Nijholt zoekt de schuld daarvoor deels bij zichzelf, zegt hij op de website van Almere City. Het contract van Nijholt bij FC Utrecht loopt nog door tot 2013.

Medio november werd al bekend gemaakt dat Utrecht gaat snijden in de selectie vanwege de financiële problemen bij de club. Van 29 contractspelers wordt toegewerkt naar een selectie van 21 of 22 spelers. Zo wordt er ook geen vervanger aangetrokken voor de vertrokken Jacob Lensky. ‘Wij zijn zuinig met de centen’, verklaarde algemeen directeur Wilco van Schaik eerder tegen Voetbal International. ‘We hebben ons geld hard nodig om dit seizoen op ons budget uit te komen.’ FC Utrecht wenst beide spelers veel succes de komende tweede seizoenshelft.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).