FC Utrecht verliest besloten oefenwedstrijd van Royal Antwerp FC | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht verliest besloten oefenwedstrijd van Royal Antwerp FC | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht verliest besloten oefenwedstrijd van Royal Antwerp FC

FC Utrecht heeft vrijdagavond een besloten oefenwedstrijd tegen Royal Antwerp FC verloren. Het duel in het Bosuilstadion in Antwerpen eindigde in 3-2, nadat de ploeg van John van den Brom een 0-2 voorsprong nam. Justin Lonwijk en Sander van de Streek, allebei voor rust, scoorden namens FC Utrecht.

Van den Brom stuurde tegen de oudste club van België dezelfde elf spelers het veld in als tijdens de training van donderdag. Dus met Lonwijk als meest vooruitgeschoven speler, met naast hem Gyrano Kerk en Václav Černý. Adam Maher, Simon Gustafson en Van de Streek vormden het middenveld, voor een verdediging die bestond uit Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen en Leon Guwara.

Openingstreffer

FC Utrecht begon voortvarend aan de wedstrijd. Lonwijk had al twee goede kansen op de openingstreffer, beide keren voorkwam doelman Sinan Bolat een goal, voordat hij na een kwartier spelen scoorde. Maher speelde op Kerk die tussen twee tegenstanders in de bal goed bij zich wist te houden en vervolgens meegaf aan de opkomende Klaiber. De rechtsback speelde daarop Černý aan in de zestien en de Tsjech behield goed het overzicht. Hij bood Lonwijk een niet te missen kans: 0-1.

Ook na de openingsgoal bleef het initiatief bij de gasten. Met vlotte combinaties en heerlijke cross- en steekpassjes van vooral uitblinker Gustafson en Maher, creëerden de Utrechters veel kansen. Klaiber was dichtbij de 0-2, maar wilde het te mooi doen. Fraai was zeker de treffer van Van de Streek na 25 minuten wedstrijd. Hij kreeg de bal laag voor van Klaiber en scoorde met een hakje achter zijn standbeen langs.

Kamikazeactie

De 1-2 kwam enkele minuten later vrijwel vanuit het niets. Janssen verloor op het middenveld een duel, waarbij er een overtreding op hem gemaakt leek te worden, en met een fraai schot in de kruising scoorde Geoffrey Hairemans de aansluitingstreffer. Het was niet veel later aan Guwara te danken dat The Great Old niet nog voor rust de stand weer in evenwicht bracht. Met een heuse kamikazeactie voorkwam de prima spelende linksback een haast zeker doelpunt. Vlak voor rust counterde FC Utrecht nog goed, maar het schot van Van de Streek gaat net voorlangs.

Na rust speelde FC Utrecht minder goed, soms zelfs wat gelaten. Daar was de vroege gelijkmaker misschien debet aan, al binnen vijf minuten na de thee is de stand 2-2. Janssen speelde te kort op Gustafson, die vervolgens lijdzaam moest toezien hoe Antwerp snel Lior Refaelov voor Jensen zette. De Belgisch-Israëlische spelmaker scoorde met een schot in de korte hoek.

Binnenkant paal

Hoewel in de resterende veertig minuten de beste kansen voor FC Utrecht waren, Lonwijk probeerde het met een fraai afstandsschot, Černý had een goede kans op aangeven van Van de Streek, invaller Urby Emanuelson raakte de binnenkant van de paal en Bergström kopte vanuit kansrijke positie recht in de handen van Bolat, is het de thuisploeg die vlak voor tijd de winnende maakte. Bij een aanval van Royal Antwerp kreeg de verdediging de bal niet lekker weg en valt deze uiteindelijk voor de voeten van Simen Junklerod, die met een schot van dichtbij de eindstand op 3-2 bepaalde.

DUIC Sport sprak na afloop van de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met trainer John van den Brom, aanvoerder Willem Janssen en smaakmaker en uitblinker Simon Gustafson.