FC Utrecht verliest in Rotterdam en krijgt geen ticket voor Europees voetbal FC Utrecht verliest in Rotterdam en krijgt geen ticket voor Europees voetbal

FC Utrecht verliest in Rotterdam en krijgt geen ticket voor Europees voetbal

FC Utrecht verliest in Rotterdam en krijgt geen ticket voor Europees voetbal
Honderden supporters zwaaiden de spelers van FC Utrecht zondagochtend uit.
FC Utrecht heeft zondagmiddag de play-offwedstrijd tegen Feyenoord verloren. Het werd in De Kuip uiteindelijk 2-0. Dit betekent dat FC Utrecht geen Europees voetbal gaat spelen.

FC Utrecht heeft zondagmiddag de play-offwedstrijd tegen Feyenoord verloren. Het werd in De Kuip uiteindelijk 2-0. Dit betekent dat FC Utrecht geen Europees voetbal gaat spelen.

Het duel begon zondagmiddag om 12.15 uur. In de eerste helft maakte Luis Sinisterra het eerste doelpunt voor de thuisclub. Vlak voor het eindsignaal, in de 89ste minuut, scoorde Bryan Linssen de 2-0.

Zaterdag

FC Utrecht had graag gezien dat de wedstrijd al op zaterdag werd gespeeld zoals in eerste instantie de bedoeling was. De KNVB besloot donderdag echter dat het duel zondag gespeeld moest worden. De reden voor het verplaatsen van de wedstrijd had te maken met het Eurovisie Songfestival. Rotterdam was bang dat er niet genoeg politiecapaciteit zou zijn.

FC Utrecht was het niet eens met de nieuwe speeldatum en stapte naar de rechter. Volgens de club uit Utrecht was de nieuwe datum tegen de reglementen. De rechtbank meende echter dat de KNVB rechtmatig heeft gehandeld.

Uitzwaaien

Supporters van FC Utrecht wilden vanwege het besluit demonstreren in de havenstad, maar hier werd op het laatste moment vanaf gezien. Zo gaf de gemeente van Rotterdam geen toestemming voor de twee beoogde locaties en ook werd gevreesd voor de veiligheid.

In plaats daarvan werden de spelers van FC Utrecht zondagochtend door honderden supporters uitgezwaaid bij Stadion Galgenwaard. Dit werd gedaan om de club van René Hake aan te moedigen voor de wedstrijd.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. N.

  Geweldig, dan blijft ons het komend seizoen in de buurt van het Stadion misschien al dat illegaal afgestoken vuurwerk — deze zondag bij het uitzwaaien ‘s morgens en het wegslikken van het verdriet ‘s middags — bespaard. Moet kunnen, we verliezen tenslotte maar één keer ……

 2. Hans

  Is het normaal om zoveel zwaar illegaal vuurwerk af te steken na een verloren potje voetbal?
  Vanochtend rond negen uur werden we ook al getrakteerd op oorlogsgeluiden, op Eerste Pinksterdag NB. Niet bepaald de sfeer die past bij het begin van zo’n dag.

 3. Bill

  Hans, dit hoort er zeker bij.

  Maar wat een slappe hap was die eerste helft!!! Dé wedstrijd van het jaar en ze geven weer niet thuis.

  Waar gaat dit jaar op jaar mis..??!! FC Utrecht is die typische ezel die zich -tig keer aan dezelfde steen stoot, zonder ervan te leren. Waar is het beleid, de doorselectie? We weten wel gelijk wie er kunnen vertrekken…

 4. C.

  @Hans. Volkomen mee eens.

 5. Gerard

  Het was hopelijk de laatste wedstrijd van Jansen.
  Te licht voor subtop, maar toch bedankt. En nu doorselecteren.

 6. Bill

  Gerard, totaal niet mee eens, wedstrijden van de afgelopen jaren wel gezien..??!! Juist Janssen is de ervaring die je nodig hebt, de basis van ons elftal.

  Kijk eerder naar een Kerk, die bakt er in zijn rol heel erg weinig van.

 7. W

  Leuk al dat vuurwerk! Positief initiatief om het team te steunen. Na een verloren wedstrijd worden de spelers alsnog bedankt voor hun inzet. Wederom met vuurwerk. Politie inzet was niet nodig. Erg mooi!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).