FC Utrecht verliest van en bij Vitesse | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht verliest van en bij Vitesse | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht verliest van en bij Vitesse

FC Utrecht verliest van en bij Vitesse
Simon Gustafson tijdens het duel met Vitesse in de Gelredome. Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft zijn tweede nederlaag onder coach Dick Advocaat geleden. In Arnhem werd zaterdagavond met 2-1 verloren van Vitesse. Invaller Cyriel Dessers scoorde, net als vorige week, voor FC Utrecht, maar zijn treffer bleek niet voldoende.

FC Utrecht heeft zijn tweede nederlaag onder coach Dick Advocaat geleden. In Arnhem werd zaterdagavond met 2-1 verloren van Vitesse. Invaller Cyriel Dessers scoorde, net als vorige week, voor FC Utrecht, maar zijn treffer bleek niet voldoende.

Alle doelpunten in het Gelredome vielen pas na rust. Door twee momenten van onachtzaamheid scoorden Bryan Linsen en Martin Ødegaard in de 58e en 64e minuut. Advocaat greep vervolgens in en bracht met Dessers en ook Lukas Görtler, voor respectievelijk Simon Gustafson en Joris van Overeem, twee aanvallende wissels.

Met resultaat, want ruim tien minuten voor tijd scoort Dessers de aansluitingstreffer. In de slotfase zijn de bezoekers vervolgens nog dichtbij een gelijkmaker via grote kansen voor opnieuw Dessers en Gyrano Kerk, maar doelman Eduardo blijkt een flinke sta-in-de-weg.

Zodoende verliest FC Utrecht na vier opeenvolgende zeges weer eens in de Eredivisie. De ploeg heeft twee weken om de wonden te likken, vanwege een interlandperiode is er volgend weekend geen competitieprogramma. Zondag 25 november komt promovendus De Graafschap naar Stadion Galgenwaard.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

3 Reacties

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Met 15 goals voor en 14 tegen in 12 wedstrijden, dus uiteindelijk een magere 1+ wordt het m.i. hoogtijd dat er op korte termijn afscheid wordt genomen van die 2 langdurig geblesseerden, inmiddels 17 maanden (?) Makienok en Behabeck en Advocaat op zeer korte termijn gaat praten met van Seumeren, de eigenaar van de FC om eens een paar goede vervangers te gaan zoeken. Qua verdediging en middenveld klopt het wel, maar als de FC-goals uitblijven krijgt de tegenstander uiteindelijk toch weer mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

  2. Driekus

    Altijd hetzelfde liedje met Advocaat. Net binnen bij alweer een nieuwe club binnen of hij begint weer te klagen over het spelersmateriaal en dat er een paar bij moeten. En als die vervolgens natuurlijk niet komen verdwijnt hij weer door de achterdeur.

  3. Wim Vreeswijk

    Wordt het niet eens tijd om ‘de kale’ (Ruud Boymans) weer eens te vragen. Hij was tenslotte ook heel erg populair bij de supporters ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).