FC Utrecht verliest zicht op vierde plek na gelijkspel tegen ADO Den Haag | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht verliest zicht op vierde plek na gelijkspel tegen ADO Den Haag | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht verliest zicht op vierde plek na gelijkspel tegen ADO Den Haag

Na een derde wedstrijd op rij waarin niet gewonnen werd, lijkt FC Utrecht de vierde plek op de ranglijst uit het hoofd te kunnen zetten. In de eigen Galgenwaard kwam de ploeg van Jean-Paul de Jong zondagmiddag niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen ADO Den Haag, terwijl concurrent Feyenoord bij FC Twente wél won.

De thuisploeg begon in een zonovergoten Galgenwaard voortvarend en mag binnen de eerste tien minuten van de wedstrijd al een handvol corners nemen. Tot echt groot gevaar leidt dat echter niet, de grootste kans in de eerste tien minuten van de wedstrijd is zelfs voor Sheraldo Becker van ADO Den Haag.

Te laag tempo

Al snel wordt het voetballend een stuk minder genieten voor de ruim twintigduizend bezoekers. Het tempo is te laag, de eindpass te slordig. Maar vlak voor rust is het dan toch Sander van de Streek die FC Utrecht op voorsprong brengt. De tot dan uitstekend debuterende doelman Indy Groothuizen heeft geen antwoord op het bekeken schot van de middenvelder, die daarmee zijn zesde eredivisietreffer in 2018 aantekent.

Na rust moest het tot dan toe vooral verdedigende ADO Den Haag komen en heeft bovendien een mazzeltje. Ramon Leeuwin glijdt weg en biedt daarmee Bjørn Johnsen een prima mogelijkheid om uit te halen. De Noorse Amerikaan weet wel raad met dat buitenkansje en krult de bal buiten bereik van David Jensen in de verre hoek. Een kwartier later neemt ADO zelfs brutaal de leiding wanneer Tom Beugelsdijk een corner van dichtbij binnen kopt.

Geen ADO-fans

De Hagenezen, vanwege een confrontatie tussen supporters in de nacht van zaterdag op zondag zonder meegereisde fans, konden niet lang van de voorsprong genieten, want amper vijf minuten later trekt Gyrano Kerk de stand in evenwicht. Hij kopt een afgemeten voorzet van invaller Giovanni Troupée hard langs Groothuizen.

Wanneer invaller Elson Hooi in blessuretijd 2-3 scoort, lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar de slotfase wordt hectisch en knotsgek. Allereerst wordt een zuivere goal van Cyriel Dessers afgekeurd. De invaller zou volgens scheidsrechter Dennis Higler tegenstander Kanon geduwd hebben. Uiteindelijk is het Zakaria Labyad die in de allerlaatste seconde van de blessuretijd met een vrije trap de thuisclub een puntje bezorgt.

Tiende gelijkspel

Door het gelijkspel, het tiende (!) van dit seizoen, en de overwinning van Feyenoord bij FC Twente is de achterstand op plek vier nu vijf punten. Volgende week wacht in De Kuip de confrontatie met de Rotterdammers, maar zelfs wanneer FC Utrecht weet te winnen op Zuid heeft het een eventuele vierde plek niet in eigen hand. Die geeft aan het eind van de rit recht op directe plaatsing voor Europees voetbal wanneer AZ op zondag 22 april de KNVB Beker wint.

DUIC Sport sprak na afloop met aanvoerder Willem Janssen en doelpuntenmakers Gyrano Kerk en Sander van de Streek.