FC Utrecht vierde na galavoorstelling tegen Fortuna Sittard | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht vierde na galavoorstelling tegen Fortuna Sittard | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht vierde na galavoorstelling tegen Fortuna Sittard

FC Utrecht vierde na galavoorstelling tegen Fortuna Sittard
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht deed zondagmiddag in Stadion Galgenwaard wat trainer John van den Brom vooraf van zijn ploeg verwachtte: winnen. Maar vooral de manier waarop stemde de trainer gunstig, hij vertelde na afloop te hebben genoten van zijn ploeg. Begrijpelijk, want in een heuse galavoorstelling werd Fortuna Sittard niet eens geflatteerd met 6-0 verslagen. Waardoor FC Utrecht zich stevig nestelde in de top de van de Eredivisie.

FC Utrecht deed zondagmiddag in Stadion Galgenwaard wat trainer John van den Brom vooraf van zijn ploeg verwachtte: winnen. Maar vooral de manier waarop stemde de trainer gunstig, hij vertelde na afloop te hebben genoten van zijn ploeg. Begrijpelijk, want in een heuse galavoorstelling werd Fortuna Sittard niet eens geflatteerd met 6-0 verslagen. Waardoor FC Utrecht zich stevig nestelde in de top de van de Eredivisie.

De opdracht van Van den Brom vooraf was duidelijk: in eigen huis moet je altijd winnen. Maar ook buitenshuis ging het de FC de voorbije dagen prima af. Zondag werd Sparta op het eigen Kasteel verslagen, donderdag won de ploeg die voornamelijk bestond uit de spelers die net buiten de boot vallen zakelijk met 1-4 in het bekertoernooi van Excelsior’31 uit Rijssen.

Gustafson terug

Zondagmiddag verscheen een elftal in het veld dat op zeven plaatsen verschilde van die midweekse zege. Ook ten opzichte van de startopstelling tegen Sparta had Van den Brom nog een wijziging doorgevoerd, Simon Gustafson keerde terug van een blessure en verving de niet helemaal okselfrisse Jean-Christophe Bahebeck.

De gasten uit Midden-Limburg moesten gelijk aan de bak, want FC Utrecht maakte vanaf de aftrap de intenties duidelijk. Na direct een stevig veldoverwicht combineerden Sean Klaiber en Gyrano Kerk in de vierde minuut, waarna de laatste met een buitenkantje rechts doelman Alexei Koselev passeerde, 1-0. Fortuna Sittard had op dat moment de bal nog amper in bezit gehad.

Slim steekballetje

Maar het werd al snel nog erger voor de ploeg van Sjors Ultee. Zijn vijfmansverdediging had geen antwoord op de ontketende Gyrano Kerk, die met een slim steekballetje Sander van de Streek voor Koselev zette. De middenvelder wist wel raad met de geboden kans en tekende na amper dertien minuten al voor de 2-0.

Van de Streek op zijn beurt stond aan de basis van de 3-0, hij werd tijdens een corner onreglementair verdedigd door Amadou Ciss en scheidsrechter Jochem Kamphuis wees resoluut naar de stip. Na 32 minuten schoot Gustafson de penalty feilloos binnen. Hoewel FC Utrecht daarna bleef aanzetten, zochten beide ploegen met die stand de kleedkamers op.

Op jacht naar meer

Na rust moest FC Utrecht weer even op gang komen, maar het bleef wel voetballen op jacht naar meer. Daarbij kreeg het wel wat hulp van Martin Angha, die een ongevaarlijke voorzet ineens voor de voeten van Gustafson kopte. De Zweed zette Van de Streek vervolgens vrij voor Koselev en die faalde niet. Niet iets meer dan vijftig minuten klonk voor de vierde keer TNN’s La Cucamarcha door Stadion Galgenwaard.

Ondanks de comfortabele voorsprong bleef FC Utrecht jagen op meer, met Van de Streek als grootste plaag voor de ‘Limburgse’ defensie. Nadat de middenvelder opnieuw onreglementair werd gestuit, mocht Gustafson voor de tweede keer aanleggen van elf meter. Ook dit keer faalde de Zweed niet, hij bracht de 5-0 op het scorebord.cDaarmee was het nog niet gedaan, want na een heerlijke combinatie tussen Bahebeck en Bart Ramselaar kreeg Sean Klaiber de bal, hij omspeelde zijn tegenstander en gaf een strakke voorzet die door de net ingevallen Simon Makienok knap voorbij Koselev werd geschoten.

Eenzijdige wedstrijd

De 6-0 van de boomlange Deen bleek het slotakkoord van een eenzijdige wedstrijd waarin Fortuna Sittard amper tot kansen kwam. En de enkele keren dát de gasten wat probeerden, stond Maarten Paes zijn mannetje in het doel van FC Utrecht. De uiteindelijke 6-0 eindstand betekende een evenaring van het clubrecord voor de hoogste uitslag. Al had de uitslag nog (veel) hoger kunnen uitvallen, zo groot was het veldoverwicht en het aantal kansen voor de thuisploeg.

Maar veel belangrijker: door de zege nestelde FC Utrecht zich aan de top van de Eredivisie waarin Vitesse verloor van en bij FC Emmen en PSV niet verder dan een fortuinlijke 2-2 kwam bij Sparta Rotterdam. Komend weekend gaat de ploeg van John van den Brom op bezoek bij koploper Ajax, de week erna wacht in Stadion Galgenwaard de krachtmeting met AZ, de huidige nummer 2 van de ranglijst. In die twee duels moet blijken waar FC Utrecht nu echt staat en of het dit seizoen daadwerkelijk mee kan doen om de bovenste plaatsen.

DUIC Sport blikte na de wedstrijd terug met Gyrano Kerk en Mark van der Maarel. Die interviews zie je hieronder.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).