FC Utrecht voegt Dick Advocaat en Michael Silberbauer toe aan technische staf FC Utrecht voegt Dick Advocaat en Michael Silberbauer toe aan technische staf

FC Utrecht voegt Dick Advocaat en Michael Silberbauer toe aan technische staf

FC Utrecht voegt Dick Advocaat en Michael Silberbauer toe aan technische staf
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft Michael Silberbauer en Dick Advocaat toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. Silberbauer gaat aan de slag als assistent-trainer en Dick Advocaat wordt het klankbord van Rick Kruys, die sinds het vertrek van René Hake hoofdtrainer is.

FC Utrecht heeft Michael Silberbauer en Dick Advocaat toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. Silberbauer gaat aan de slag als assistent-trainer en Dick Advocaat wordt het klankbord van Rick Kruys, die sinds het vertrek van René Hake hoofdtrainer is.

Dinsdagochtend werd bekend dat René Hake per direct zou stoppen als trainer van FC Utrecht. Assistent-trainer Rick Kruys neemt tot het eind van het seizoen de taken van Hake over. Hij wordt daarbij ondersteund door Sander Keller en nu dus ook door Silberbauer en Advocaat.

Michael Silberbauer is voormalig Deens international en speelde tussen 2008 en 2011 bij FC Utrecht, waar hij 113 officiële wedstrijden speelde. Na zijn voetbalcarrière was Silberbauer assistent-trainer bij FC Biel-Biene, FC Luzern, Midtjylland onder 19 en FC Basel. Hij was ook hoofdtrainer van Pacific FC.

Dick Advocaat neemt de rol van klankbord voor Rick Kruys op zich. Advocaat heeft jarenlange ervaring als trainer op de nationale en internationale velden. In het seizoen 2018/2019 leidde hij FC Utrecht naar Europees voetbal door in de play-offs te winnen van Vitesse. Als speler speelde Advocaat in 1983 en 1984 in totaal 39 wedstrijden voor FC Utrecht.

Winnaarsmentaliteit

“We zijn blij dat we de staf weer compleet hebben door het toevoegen van twee mannen die de club goed kennen”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. “Michael is een echte clubman, een leider met een winnaarsmentaliteit. Hij kan zijn ervaring overbrengen op de groep. Daarnaast heeft hij zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een expert op het gebied van data, waardoor hij een welkome aanvulling is in de technische staf.”

Over de rol van Dick Advocaat als klankbord zegt Zuidam: “Dick kent de club natuurlijk en heeft ook al eerder met Rick samengewerkt. Het was een nadrukkelijke wens van Rick om Dick toe te voegen aan de staf, zodat hij een extra mogelijkheid om te klankborden heeft. We zijn blij dat Dick paraat staat met zijn jarenlange ervaring.”

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Hahaha! Advocaat is iemand met slechts een grote waffel. Maar ja, misschien is dat wat die voetballers slechts nodig hebben…

 2. Koel Hoofd

  Dick Advocaat!?
  In Utrecht??
  Kunnen die Utrechtse natte watjes wel tegen zijn gebrul of hebben ze dan al na een training traumatherapie nodig?

 3. Vak K

  @ Koel Hoofd

  Heb je niets anders te doen dan te neten!

  Groetjes van Benfica en Overmars

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).