FC Utrecht Vrouwen winnen maar laten meerdere gezichten zien bij rentree in Eredivisie FC Utrecht Vrouwen winnen maar laten meerdere gezichten zien bij rentree in Eredivisie

FC Utrecht Vrouwen winnen maar laten meerdere gezichten zien bij rentree in Eredivisie

FC Utrecht Vrouwen winnen maar laten meerdere gezichten zien bij rentree in Eredivisie
In de zomer speelde de vrouwen van FC Utrecht tegen Feyenoord in de Galgenwaard.
In een overvol Stadion Galgenwaard hebben de vrouwen van FC Utrecht de eerste drie punten van het Eredivisieseizoen veiliggesteld. Dieke van Straten, Eshly Bakker en Judith Roosjen waren verantwoordelijk voor de Utrechtse treffers en leidden hun club naar een 4-2 overwinning.

In een overvol Stadion Galgenwaard hebben de vrouwen van FC Utrecht de eerste drie punten van het Eredivisieseizoen veiliggesteld. Dieke van Straten, Eshly Bakker en Judith Roosjen waren verantwoordelijk voor de Utrechtse treffers en leidden hun club naar een 4-2 overwinning.

De vrouwen van FC Utrecht keerden vandaag, na negen jaar afwezigheid, officieel terug in de Vrouwen Eredivisie. Onder de supporters was er een grote belangstelling voor de eerste wedstrijd sinds 2014. De Domstedelingen stelden ruim 14.000 kaarten beschikbaar, waardoor er in de Galgenwaard een ambiance was die de meeste speelsters nog niet eerder hadden meegemaakt.

Het luidruchtige support van de fans nam zichtbaar spanning met zich mee voor FC Utrecht keepster Jasmijn de Groot. Al in de tweede minuut nam ze een terugspeelbal niet goed aan waardoor de bal voor de voeten van Feynoorder Maxime Bennink terechtkwam. De aanvalster schoot met een lobje de bal net over het doel.

Direct raak na drinkpauze

Door het warme weer werd na twintig minuten voetballen een drinkpauze ingelast. Direct na het drinkmoment gaven de Utrechters een eerste teken van leven. Aan de linkerkant kwam Dieke van Straten door. Ze speelde haar directe tegenstander met een fraaie actie door de benen en sneed naar binnen. De aanvalster bekroonde haar actie met een feilloos schot in de rechteronderhoek, waardoor de eerste competitietreffer een feit was.

In het verloop van de eerste helft wisten de Utrechters het overwicht over te pakken. Lotje de Keijzer verzorgde in de veertigste minuut een vroege voorzet. De bal leek een prooi te zijn voor Feyenoord doelvrouw Jacintha Weimar, maar onverwachts liet ze de bal los waardoor Eshly Bakker hem makkelijk binnentikte (2-0). Dit werd ook de ruststand. Desondanks sloegen de Rotterdammers nog toe. Zoï van de Ven schoot in de blessuretijd vanuit de tweede lijn op het doel van De Groot. De doelvrouw dook discutabel onder de bal door, waardoor het publiek enigszins morrend de coulissen opzocht (2-1).

Vermakelijke tweede helft

De Utrechters kwamen vervolgens niet bepaald scherp uit de rust. Feynoorder Esmee de Graaf schoot al snel na rust een rebound binnen waardoor de stand gelijk werd getrokken. Heel erg lang konden de Roterdammers echter niet genieten van de gelijkmaker. Na een klein uur spelen kopte Judith Roosjen uit een hoekschop raak (3-2). In het restant van de tweede helft bleven nog meer grote kansen uit. Toch kwam er nog een toegift voor het Utrechtse publiek, nadat Feyenoord keepster Weimar in het strafschopgebied een overtreding beging op Bakker. Roosjen mocht daardoor van elf meter aanleggen en schoot succesvol haar tweede treffer van de middag binnen (4-2).

Door de overwinning staan de Utrechters voorlopig op een gedeelde eerste plaats in de competitie. Volgende week vrijdag wacht de eerste uitwedstrijd voor de Domstedelingen. Dan wordt er om 19.30 uur afgetrapt tegen PEC Zwolle.

Hieronder een interview met trainer Linda Helbling en Judith Roosjen.

13 Reacties

Reageren
 1. Uuutelientje

  Misschien gewoon de mannentak opheffen en lekker verder gaan de met vrouwentak. In meerdere opzichten veel minder gezeik.

 2. Peter

  Vrouwen voetbal in beeld!👍💪⚽️👌

 3. Peter

  Aandacht voor vrouwen voetbal 💪👍⚽️

 4. Wim

  @ Lien
  In ieder geval horen we Uuutje dan niet meer zeiken.

 5. Katja

  14.000 is niet overvol, maar wel mooi !

 6. Romaris

  Misschien een andere foto plaatsen als je het over een overvol stadion Galgenwaard hebt.

 7. Joris

  Het was een leuke wedstrijd in een fantastische ambiance. Perfect om de kinderen en kleinkinderen mee naartoe te nemen.

  Dat gezeik soms over ‘niveau vrouwenvoetbal’ kan ook geparkeerd worden, behalve wat uitglijders van de keeper, toonde FC Utrecht verzorgd voetbal.

  Eindelijk besteed DUIC aandacht aan de FC Utrecht vrouwen.

 8. Rutger

  prima sfeer, geen vechtpartijen en niveau is enorm verbeterd de afgelopen jaren

 9. Rian Kraan

  Wat een gezellige sfeer heerste er in het stadion. Voor de ingang van het stadion stonden slechts twee politieagenten gezellig te keuvelen. Verder een politie gezien. Zo kan het dus ook!

 10. Sanne de Wit

  Superleuk dat er zoveel kaarten en daardoor toeschouwers zijn komen kijken. Wel wat lullig voor de mensen die een seizoenskaart voor de vrouwen hebben gekocht. Dames speelt vrijwel alles op Zoudenbalch, muv de toppers, en dan is voor de eerste Stadionwedstijd sowieso al de entree gratis voor 14.000 mensen.
  Steun je het vrouwenteam met een seizoenskaart, krijg je er heel weinig voor terug

 11. Vak J

  Fijn dat er mensen zijn die er de tijd voor nemen. Leuk dat de FC het vrouwenvoetbal omarmd heeft. Leuk dat de vrouwen net zo veel exposure krijgen als het mannenvoetbal.

  Jammer dat het nivo niks is, schot op de goal is vaak een doelpunt of een rare situatie. Het is meer folklore en word gehypt terwijl ze dat ( nog) helemaal niet verdienen.

  Andere vrouwensporten zoals handbal, volleybal,hockey etc verdienen veel meer aandacht natuurlijk qua nivo. Maar goed…als het maar gezellig is!

 12. Jopie

  @Vak J

  Zit vooral tussen je oren.

  En de wedstrijden van de mannen FC-U zijn nu alweer minstens 2 seizoenen pas echt niet om aan te gluren.

  Komt die met niveau aanzetten…..FC Differdange…..haha

 13. Sj

  @vak j: inderdaad, als het maar gezellig is! En dat kan je van mannenvoetbal (aflopende zaak) niet zeggen.
  Ik voorspel je: over 10 jaar alleen nog maar vrouwenvoetbal! Mannenvoetbal is totaal kapot gemaakt door over paard getilde spelers en vooral door supporters.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).