FC Utrecht wil weer een vrouwenelftal dat op het hoogste niveau in Nederland meedoet FC Utrecht wil weer een vrouwenelftal dat op het hoogste niveau in Nederland meedoet

FC Utrecht wil weer een vrouwenelftal dat op het hoogste niveau in Nederland meedoet

FC Utrecht wil weer een vrouwenelftal dat op het hoogste niveau in Nederland meedoet
Archieffoto
Vanaf volgend voetbalseizoen wil FC Utrecht weer een vrouwenelftal hebben dat op het hoogste niveau in Nederland meespeelt. Deze FC Utrecht Vrouwen speelde al tot 2014 in de Eredivisie, maar vanwege financiële redenen werd destijds de stekker uit deze tak getrokken.

Vanaf volgend voetbalseizoen wil FC Utrecht weer een vrouwenelftal hebben dat op het hoogste niveau in Nederland meespeelt. Deze FC Utrecht Vrouwen speelde al tot 2014 in de Eredivisie, maar vanwege financiële redenen werd destijds de stekker uit deze tak getrokken.

In het Eredivisie Vrouwen-seizoen van 2007 en 2008 was FC Utrecht één van de zes eerste deelnemers. In 2014 besloot de club vanwege financiële redenen te stoppen met het damesvoetbal. Nu wordt de afdeling dus weer nieuw leven ingeblazen.

“Wij vinden dat een grote, ambitieuze en belangrijke club als FC Utrecht moet staan voor professioneel voetbal voor mannen en vrouwen”, zegt algemeen directeur Thijs van Es. “En daarom komen wij nu, na enkele jaren van afwezigheid, terug op het vrouwenvoetbaltoneel. Vol ambitie en sterker dan ooit.”

KNVB

FC Utrecht wil volgend seizoen deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen. De club verwacht hierover van de KNVB uiterlijk in januari meer duidelijkheid te krijgen. FC Utrecht zegt het volste vertrouwen te hebben in de plannen.

“Dit keer gaan we het anders doen”, zegt manager vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “Dit keer creëren we de droom voor meiden en vrouwen om zich oprecht thuis te laten voelen bij onze club. We creëren een organisatie geheel geïntegreerd in de voetbalclub FC Utrecht, waarin meiden en jongens gelijke kansen krijgen en vrouwen zich net zo belangrijk voelen als onze mannen.”

In de video hieronder kondigt FC Utrecht de terugkeer van het vrouwenvoetbal aan.

9 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Logische stap in deze tijd waar vrouwenvoetbal steeds populairder is .. Erg zonde dat ze destijds alle opgebouwde expertise de deur uit hebben gedaan door het als club niet voldoende financieel te ondersteunen, kan je weer van voren af aan beginnen.

  Lijkt een typisch trekje van de FC, niet met het langetermijnplan bezig zijn. Ik hoop dat ze er eindelijk eens van leren.

 2. Denise

  Als je niet eens een VAR kunt regelen voor NEderland-Ijsland hoe serieus neem je het vrouwenvoetbal dan?

 3. Vak J

  Leuk dat zgn kijk ons eens inclusief zijn, leuk voor die meiden, leuk voor onze linkse politiek. maar het nivo is lachwekkend !

 4. JdV

  Das wel grappig. Dan doet het vrouwenelftal mee op het hoogste niveau en degradeert het mannenelftal dit jaar naar de keukenkampioen divisie.

 5. Harrie Mullies

  @Vak J: Als een lachwekkend nivo iemand diskwalificeert, hebben we bij deze gelukkig je laaste bijdrage gelezen, beste Vak J.

  Wat vindt je moeder eigenlijk van zulke vrouwonvriendelijke praat?

 6. Scherpschutter

  Moeten ze niet eens beginnen met een mannenelftal dat op het hoogste niveau meedoet? LOL

 7. Bernard Labrie

  2014, verlies van 3 miljoen: we moeten vrouwenelftal opdoeken want te duur. 2015 -6,5 miljoen, 2016 -6,5 miljoen, 2017 -1,6 miljoen, 2018 -4,4 miljoen, 2019 -3,3 miljoen, 2020 -5,5 miljoen,
  2021 -5,7 miljoen
  2022: we willen weer een vrouwenelftal

 8. Uuu

  Wat heeft het hebben van een vrouwenvoetbalelftal in hemelsnaam met links of inclusief gedoe te maken? Er is gewoon een vrouweneredivisie. Nederlands damesteam acteert op internationaal topniveau, dus het zit wel snor met het talent in NL. Als er sponsoring is voor het damesteam dat de financiële huishouding rond maakt en het mogelijk maat een organisatie op te tuigen, dan is er bestaansrecht.

  Overigens was de FCU nauw betrokken bij de oprichting van de vrouweneredivisie, maar dat even terzijde.

 9. W

  Leuk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).