FC Utrecht wint besloten oefenduel van MSV Duisburg, Václav Černý sluit maandag aan | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht wint besloten oefenduel van MSV Duisburg, Václav Černý sluit maandag aan | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht wint besloten oefenduel van MSV Duisburg, Václav Černý sluit maandag aan

Adam Maher maakte zaterdag zijn eerste minuten namens FC Utrecht. Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft zaterdagmiddag een besloten oefenduel tegen MSV Duisburg gewonnen. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het uiteindelijk 3-2 voor de ploeg van John van den Brom. Die bovendien na de wedstrijd voor de camera van DUIC Sport bevestigde dat Václav Černý maandag met FC Utrecht meegaat op trainingskamp naar Duitsland.

Van den Brom miste zaterdag een waslijst aan spelers. Leon Guwara, Cyriel Dessers, Jean-Christophe Bahebeck, Joris van Overeem, Lukas Görtler, Issah Abass, Patrick Joosten, Simon Makienok en Othmane Boussaid waren allemaal om uiteenlopende redenen niet inzetbaar, maar – op Görtler na – wel aanwezig om hun teamgenoten aan het werk te zien.

Daar tegenover maakten doelman David Jensen, middenvelder Adam Maher en aanvaller Nick Venema hun eerste minuten in de voorbereiding. Venema deed dat als rechtsbuiten in een 4-3-3 opstelling met Sander van de Streek als meest vooruitgeschoven pion en Rayan El Azrak als linksbuiten.

Waar MSV Duisburg in maart tijdens een besloten wedstrijd nog met 6-0 werd verslagen, zijn het de Zebra’s die zaterdagmiddag brutaal aan de leiding komen. Al na elf minuten kopt Petar Sliskovic de bal buiten bereik van Jensen tegen de touwen. Het zal één van de weinige aanvallen van de ploeg uit de 3. Bundesliga blijken in de eerste helft.

FC Utrecht stelt er ook niet veel tegenover, al zijn Venema (27e minuut) en El Azrak (37e minuut) dichtbij een goal. Het schot van Venema wordt gekeerd door doelman Leo Weinkauf, El Azrak schiet voor een leeg doel voorlangs. Zodoende gaan beide ploegen bij een 0-1 stand de kleedkamers in voor de rust.

Na rust blijven Jensen, Maher en Venema achter, zij worden vervangen door Maarten Paes, de jarige Rico Strieder en Gyrano Kerk. Al na drie minuten zien zij hoe Justin Lonwijk de 1-1 maakt, na een klein uur wedstrijd gevolgd door de 2-1 van Simon Gustafson. Wanneer vervolgens invaller Rida El Barjiji twintig minuten voor tijd de 3-1 maakt, lijkt de wedstrijd wel gespeeld.

Duisburg zet echter gelijk meer aan en wordt ook dreigender. De grootste kans op de 3-2 is voor invaller Vincent Vermeij, die enkele minuten na de goal van El Barjiji een strafschop mag nemen. Hij ziet zijn inzet echter uitstekend gekeerd door doelman Paes. Vijf minuten later krijgen de blauw-witten opnieuw een strafschop. Dit keer neemt Lukas Daschner hem, maar ook zijn schot wordt gekeerd door Paes. De goalie moet in de rebound capituleren op een schot van Moritz Stoppelkamp, die daarmee dik tien minuten voor tijd de eindstand bepaalt op 3-2.

DUIC Sport sprak na afloop met hoofdtrainer John van den Brom en Justin Lonwijk, die alweer zijn vijfde goal in de voorbereiding maakte, over de wedstrijd, de eerste twee weken van de voorbereiding en het aankomende trainingskamp.