FC Utrecht staat in de KNVB-bekerfinale. Na een spannende wedstrijd in de Galgenwaard was de ploeg uit de Domstad een maatje te groot voor Ajax: 2-0.
De Galgenwaard was uitverkocht en dat was te merken. In een kolkend stadion kwamen de Domstedelingen en hun aartsrivalen het veld op tijdens een indrukwekkende opkomst. Beide ploegen kenden slechte generale repetities voorafgaand aan het bekerduel en het begin was dan ook onwennig.
Ondanks enkele aardige kansen voor de Amsterdammers, is het FC Utrecht dat de score opent na 33 minuten. Het stadion ontploft na de kopbal van Sander Van de Streek en de voorsprong is niet onverdiend. Ajax is het na die openingstreffer kwijt en komt geen moment meer in het spel.
In het tweede bedrijf verdedigt Utrecht zeer sterk en geeft de ploeg weinig tot niets weg. De wedstrijd is meer spannend dan goed en wordt beslist door een strafschop. Na een prachtige pass van Leon Guwara wordt Sander van de Streek gelanceerd. Edson Alvarez legt hem neer in de zestien en scheidsrechter Kuipers wijst naar de stip.
Simon Gustafson, die sowieso een sterke wedstrijd speelde, maakte geen fout en bracht de 2-0 op het scorebord. In de slotfase pakt Sean Klaiber nog een onnodige gele kaart. De vleugelverdediger was in tranen, omdat hij door de kaart de bekerfinale mist.
De overwinning komt na de strafschop van Gustafson nooit meer in gevaar voor de Domstedelingen die de wedstrijd gedecideerd en met veel fanatisme uitvoetballen. Na iets meer dan 90 minuten vindt Kuipers het genoeg en kunnen de supporters feestvieren. De Cupfighters uit Utrecht staan wederom in de finale van het bekertoernooi in De Kuip.
In 2016 speelde de ploeg voor het laatst in de bekerfinale, maar verloor toen van Feyenoord. Op zondag 19 april speelt de ploeg tegen NAC Breda of (wederom) Feyenoord. Die ploegen spelen donderdagavond hun halve finale.
9 Reacties
ReagerenBeetje onzin om de finale tegen NAC nog te gaan spelen.
Tegen NAC winnen we met dubbele cijfers.
Wat zijn we toch ongekend goed in dit spelletje om de cup.
Lekker Europa in en die beker met de grote oren ook nog eens winnen.
Tot diep in Witte vrouwen was het gejoel op de tribunes te horen. Het moet een mooie en enerverende wedstrijd geweest zijn.
He duel werd vooraf ontsierd door antisemitische spreekkoren. En dat noemen ze winst? Ik zou eerder van verlies willen spreken. Verlies van fatsoen.
Ajaxsupporters maken zich schuldig aan semitische spreekkoren en verwensingen met een dodelijke ziekte naar Utrecht toe. Dat mag kennelijk wel ?
@Katja, beide partijen zijn fout. Simpel en dat de Ajax aanhang zichzelf Joden noemt vind ik ook achterlijk, net als schelden met kanker en antisemitische spreekkoren. Probeer niet recht te praten wat krom is.
@Bal op dak: ik praat niet recht wat krom is, er is alleen sprake van selectieve verontwaardiging in de media.
Rinke. inderdaad bespottelijk. Maar ik zou graag wel bij de feiten blijven. Er is door een groep amoebes het één en ander gezamelijk geroepen toen de bus aankwam. In het stadion, op de tribunes ging het eigenlijk bewonderenswaardig goed. Alleen moeten we nu geloven dat er 25000 man 90 minuten haat hebben staan zaaien, wat gewoon onjuist is.
Ik zie deze berichtgeving altijd als de berichtgeving rondom festivals. Daar is het nieuws altijd dat 3 mensen met drugs opgepakt, omdat er anders geen nieuws is.
@trol, Je kunt toch niet recht praten wat krom is, zo van het is niet zo erg want de anderen doen het ook. Heel vaak worden op voetbalvelden dit soort beledigende geluiden gehoord. Of het nou om oerwoudgeluiden gaat of antisemitische uitingen.
Ik vind het opvallend dat juist daar tijdens of rondom het voetbal dit soort vandalisme voorkomt.
Ik praat toch ook helemaal niets goed. Elk incident is er één teveel. Feit is alleen dat berichtgeving rondom voetbal enorm veel is en ook altijd negatief is. Net als bij festivals etc. Voor de honderduizenden bezoekers per week (want Fc Utrecht is maar één van de) is het best een gemoedelijke hobby in Nederland.
Racisme etc. is vooral een maatschappelijk probleem, maar bij voetbalstadions hangen wel camera’s en in een oude volksbuurt en bijvoorbeeld een salafistische moskee niet. Dat de KNVB een antiracisme campagne start, siert hen, maar haalt natuurlijk niets uit. Racisme, discriminatie is overal en vaak niet zichtbaar voor derden.
Dan is er ook nog wetgeving rondom voetbal (ben je vast mee bekend??). Vervang daarin het woord/ definitie supporter door een bevolkingsgroep, kleur of geloof en je hebt alle racismeroepclubjes achter je aan.