FC Utrecht wint, maar maakt het zichzelf lastig | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht wint, maar maakt het zichzelf lastig | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht wint, maar maakt het zichzelf lastig

FC Utrecht wint, maar maakt het zichzelf lastig

FC Utrecht heeft zondagmiddag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In de eigen Galgenwaard werd RKC Waalwijk met 2-1 verslagen. Steve De Ridder maakte zijn derde en vierde treffer van het seizoen, al had de score tegen de gasten uit Waalwijk veel hoger kunnen, nee moeten, uitvallen. FC Utrecht was heer en meester in eigen huis, maar sprong – vooral de tweede helft – veel te slordig om met de kansen die het kreeg.

Na de week pauze vanwege interlandvoetbal, begon de thuisploeg fris en monter aan het duel tegen de ploeg van voormalig FC Utrecht-coach Erwin Koeman. Bob Schepers mocht opnieuw in de basis beginnen van Jan Wouters, net als in Zwolle verving hij de geblesseerde Jacob Mulenga.

Waar Schepers vaak ongelukkig was in zijn acties, bewees Steve De Ridder maar weer eens zijn meerwaarde voor FC Utrecht. Al in de zesde minuut bracht de Belg zijn ploeg op voorsprong, zijn derde treffer van het seizoen. Hij schoot diagonaal langs doelman Jan Seda.

Daarop volgde een fase waarin RKC Waalwijk niets te zeggen had, maar opvallend genoeg de beste kansen kreeg. Prima verdedigen en enkele reddingen van Jeroen Verhoeven voorkwamen dat de gasten konden scoren. Iets wat de gasten uit Waalwijk altijd al moeilijk lukt, zo scoorde RKC de afgelopen vier seizoenen geen enkele keer in Utrecht.

Wie wel scoorde, was De Ridder. Vijf minuten voor rust snoepte hij RKC-verdediger Ingo van Weert de bal af en stormde in zijn eentje op de goal van Seda af. Met een leep balletje versloeg hij de Tsjech en maakte zodoende zijn tweede van de avond en zijn vierde van het seizoen. Een persoonlijk record voor de Belg die nooit eerder in zijn loopbaan meer dan drie goals in één eredivisieseizoen maakte.

De voorsprong was terecht en na rust ging de ploeg van Wouters op zoek naar meer treffers. Daarbij speelde het echter in een te laag tempo en sprong het veel te slorig om met de geboden kansen. Zo had De Ridder nog makkelijk twee keer kunnen scoren, maar raakte hij de bal verkeerd.

RKC kwam nog maar sporadisch op de helft van de thuisploeg en bij één van die zeldzame aanvallen kreeg het een vrije trap mee van scheidsrechter Richard Liesveld. Linksback Rémy Amieux schoot van een meter of twintig hard, laag en recht vooruit en verraste daarmee Jeroen Verhoeven, die de bal vlak naast zich in het doel zag verdwijnen, 2-1.

Na de onverwachte goal was FC Utrecht de kluts helemaal kwijt, terwijl RKC zich ineens besefte dat er mogelijk wat te halen was in Stadion Galgenwaard. De Brabanders kropen uit hun schulp en doken regelmatig gevaarlijk op voor Verhoeven, die enkele essentiële reddingen verrichtte. Tot treffers leidde het dan uiteindelijk ook niet. FC Utrecht won voor de dertiende keer op rij van RKC Waalwijk, maar maakte het zichzelf in de tweede helft nog behoorlijk lastig.

Voor FC Utrecht wacht volgend weekend de uitwedstrijd bij Feyenoord. Het duel in De Kuip staat zondag 22 september om 14.30 uur op de rol.

FC Utrecht – RKC Waalwijk 2-1 (2-0)
6. Steve De Ridder 1-0
40. Steve De Ridder 2-0
63. Rémy Amieux 2-1

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Mark van der Maarel (72. Gévero Markiet), Timothy Derijck, Kai Heerings en Dave Bulthuis; Jens Toornstra, Yassin Ayoub, Willem Janssen en Tommy Oar (65. Yoshiaki Takagi); Bob Schepers (72. Romano van der Stoep) en Steve De Ridder.

Opstelling RKC Waalwijk:
Jan Seda; Jonas Ivens, Ingo van Weert, Michael Lamey (46. Mitch Apau) en Rémy Amieux; Denzel Slager (85. Jean-David Beauguel), Mickaël Tavares, Robert Braber en Sander Duits; Damiano Schet (72. Romeo Castelen) en Aurélien Joachim.

Scheidsrechter: Richard Liesveld
Toeschouwers:
Gele kaart(en): Michael Lamey, Denzel Slager (RKC Waalwijk)

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).