FC Utrecht wint van Excelsior en stijgt naar plaats 12 | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht wint van Excelsior en stijgt naar plaats 12 | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht wint van Excelsior en stijgt naar plaats 12

Door de 6-0 nederlaag van Heracles Almelo in Amsterdam is FC Utrecht één plaats gestegen naar de twaalfde plek in de stand van de Eredivisie. Na de winst op Excelsior (3-2) afgelopen vrijdag is dat een opsteker voor Jan Wouters en zijn ploeg. Utrecht begon dat duel al in de wetenschap dat het wat goed had te maken na de domper tegen Heracles van vorig weekend.

Utrecht begon de thuiswedstrijd voor 19.500 toeschouwers dan ook sterk met gelijk al in de derde minuut de eerste kans. Vanuit een corner van Duplan kopte Mike van der Hoorn op de lat. Met aanvallend spel wist Utrecht een aantal kansen te creëren voordat Mike van der Hoorn in de 22ste minuut  voor de eerste treffer tekende. Het was ook zijn eerste eredivisietreffer. Hoewel Utrecht duidelijk het veldoverwicht had slopen er af en toe wat slordigheden in de passing. Na een half uur spelen kwam Excelsior op gelijke hoogte uit een vrije trap van Scheimann. Vervangend doelman Erik Cummins had daarbij het nakijken. Daarna zette Utrecht weer druk in de jacht op de voorsprong maar d eerste helft sloot af met 1-1.

Direct na rust zette Utrecht wederom druk op het Rotterdamse doel. Schoten van Asare en Duplan misten rakelings de goal. Toch was het Excelsior dat in de 60ste minuut door een goal van Alberg op voorsprong wist te komen. Pas een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker door een schot van Van der Hoorn, die na zijn goal het veld moest verlaten met krampverschijnselen. Cedric Badjeck mocht vervolgen zijn debuut in de Eredivisie maken en Utrecht maakte met hernieuwde krachten jacht op de winnende treffer. Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Asare zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Eén minuut voor tijd wist Utrecht echter toch op 3-2 te komen door Tommy Oar.

De eerst volgende wedstrijd speelt Utrecht op donderdag 12 april tegen De Graafschap in Doetinchem. Het eerstvolgende thuisduel is drie dagen later op zondag 15 april. Dan is VVV-Venlo de tegenstander.