Feyenoord verslaat FC Utrecht in bekerfinale | De Utrechtse Internet Courant Feyenoord verslaat FC Utrecht in bekerfinale | De Utrechtse Internet Courant

Feyenoord verslaat FC Utrecht in bekerfinale

Feyenoord verslaat FC Utrecht in bekerfinale
Feyenoord heeft zondag ten koste van FC Utrecht de KNVB-beker gewonnen. De Rotterdammers wonnen de finale in De Kuip met 2-1. 

bekerfinaleFeyenoord heeft zondag ten koste van FC Utrecht de KNVB-beker gewonnen. De Rotterdammers wonnen de finale in De Kuip met 2-1. 

Halverwege stond Feyenoord al met 1-0 voor door een goal van Michiel Kramer. Ramon Leeuwin maakte in de tweede helft gelijk, waarna Eljero Elia via de paal en de rug van FC Utrecht-doelman Filip Bednarek voor de bevrijdende 2-1 zorgde.

Het is de twaalfde keer dat Feyenoord de beker wint. De vorige keer was in 2008. Door de winst is de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zeker van een plek in de groepsfase van de Europa League.

FC Utrecht, dat vijfde staat in de Eredivisie, kan zich via de competitie nog plaatsen voor de voorronde van de Europa League.

5 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  De meeste spelers van de FC kregen een onvoldoende in het AD vanmorgen. Verder geen commentaar.

 2. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Niet alleen hebben heeft Belevingsproduct de beker -zoals verwacht- uiteraard niet gewonnen, ze heeft -eveneens zoals verwacht- met haar optreden ook nog eens een aanslag op het voetbal gepleegd, de Eredivisie van het laatste restje cachet gestript, de Nederlandse beker van het laatste beetje glans ontdaan en haar eigen achterban opnieuw verder van zich vervreemd. Wat Belevingsproduct liet zien was een schande!

  Na het zien van de bekerfinale van gisteren zal de gemiddelde neutrale voetballiefhebber het er roerend over eens zijn: de laatste keer dat men ooit een bekerfinale heeft gekeken. FC Utrecht verwoestte onder leiding van een dwaze Tukker bewust alles dat leuk is aan (beker)voetbal en de geliefde Nederlandse school. Aanvallen, kansen creeeren, doelpunten maken, verzorgd veldspel laten zien, spanning, strijd en passie: acteur-trainer ten Hag sloopte alles uit het voetbal van zijn team wat het zieltogende Nederlandse voetbal- en eroderende bekertournooi leuk maakt.

  Het resulteerde in een afschuwelijk schouwspel waarbij Belevingsproduct de bal achterin rond probeerde te spelen, om vervolgens bij het eerste beetje Rotterdamse druk de bal op de opnieuw hopeloos falende Haller te pompen. Na 45 minuten had Belevingsproduct niet eens doel geschoten…Wat moeten de talrijke aanwezige internationale scouts wel niet gedacht hebben na het aanschouwen van deze door Belevingsproduct moedwillig gesaboteerde wedstrijd? De Eredivisie is nu definitief afgeschreven. Zelfs de nummer 5 kan niet drie keer een bal naar elkaar overspelen of zelfs maar 1 fatsoenlijke aanval genereren. Knap. Belevingsproduct heeft gisteren eigenhandig het laatste beetje aanzien van het Nederlandse voetbal om zeep geholpen.

  Wat in een Utrechts volksfeest had moeten ontaarden, werd dan ook vooral een inktzwarte dag in de geschiedenis van het Nederlandse-, Beker- en met name Utrechtse voetbal. De saaiste en slechste bekerfinale ooit, fakkels op het veld, ME charges, een draak van een wedstrijd, een dwaze clubeigenaar die zichzelf weer eens voor lul zet met krankzinnige uitspraken over de waarde van Haller en Ramselaar en de hilarische aanstaande poging om aandelen van zijn failliete b.v te verkopen, tezamen met alvast weer ophangen van uitverkoopborden (we moeten verkopen!): iedere keer dat je denkt dat Belevingsproduct niet verder kan zinken onder leiding van FransieFransie, blijken er toch weer nieuwe bodems mogelijk….Genant!

  Wat resteert is het verloop van de competitie, die opnieuw met helemaal niets in handen zal worden afgesloten, waarop ongetwijfeld weer een gebruikelijk Utrechts zomertje zal volgen. Alles en iedereen waar in de totale uitverkoop een bod op komt wordt verkocht, terwijl het weer eens ouderwets seizoenkaart opzeggingen regent…

  Clubs als Belevingsproduct maken het Nederlandse voetbal compleet kapot. Chapeau FransieFransie en van Schaik. Die kunnen jullie toch maar mooi op je cv bijschrijven. Een schitterende roemruchte volksclub om zeep geholpen en tegelijk het Nederlandse voetbal de laatste doodsteek gegeven.

  Succes met de verkoop van de aandelen. Het zal vast storm lopen.

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 3. Benny

  Maareuh, San, als ik je zo mag noemen, hoe moet het dan wel?

  Geen spelers verkopen en verder in de min eindigen? En als de spelers toch al niet kunnen spelen, waarom zouden ze dan niet verkocht mogen worden?

  Heb toch aardig wat leuke momentjes Beleefd aan belevingsproduct afgelopen seizoen.

 4. Benny

  Trouwens, San: je stukjes zijn beter dan van Ben.

  Kun je dit niet wekelijks doen? Maar dan met onderbouwing? En Belevingsproduct gewoon FCU noemen na er één keer een flink onderbouwd stuk over te schrijven waarom FCU een Belevingsproduct is? Dat maakt het wat leesbaarder en minder kinderachtig.

  Ik stel voor je stukjes onder (of boven) die van Ben te zetten. Een kritische noot kan geen kwaad. Mits onderbouwd dus.

 5. Rij 7 Stoel 13

  Het is echt niet te geloven hoe snel san martean weer uit zijn hol is gekropen met zijn ge copy paste stukjes.

  De weken dat de goede resultaten werden gehaald hield hij kennelijk een winterslaap.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).