Frans van Seumeren stapt op als voorzitter V.V. De Meern | De Utrechtse Internet Courant Frans van Seumeren stapt op als voorzitter V.V. De Meern | De Utrechtse Internet Courant

Frans van Seumeren stapt op als voorzitter V.V. De Meern

Frans van Seumeren stapt op als voorzitter V.V. De Meern
Frans van Seumeren stapt op als voorzitter van amateurclub V.V. De Meern. Hij is met zijn bedrijf Mammoet vijftien jaar lang hoofdsponsor geweest. Van Seumeren kan te weinig tijd vrij maken voor het voorzitterschap. 

Frans van Seumeren stapt op als voorzitter van amateurclub V.V. De Meern. Hij is met zijn bedrijf Mammoet vijftien jaar lang hoofdsponsor geweest. Van Seumeren kan te weinig tijd vrij maken voor het voorzitterschap. 

Van Seumeren, die tevens grootaandeelhouder van FC Utrecht is, laat op de clubwebsite weten zich altijd verplicht te hebben gevoeld om wat terug te doen voor de De Meern. “Ik  vond dat wij als familie Van Seumeren, met veel werknemers uit het dorp, waarvan gezinsleden en ook mijn familie bij de club hadden gevoetbald en nog voetballen, verplicht waren om een steentje bij te dragen om van V.V. De Meern een mooie, sociale club te maken, met voldoende financiële armslag.”

Van Seumeren hekelt de berichtgeving in het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad een half jaar geleden, waarin door de kop ‘De Meern wordt lui’boven een interview mensen zich persoonlijk aangevallen voelden door de voorzitter. “Deze kop is een eigen leven gaan leiden omdat men zich aangesproken voelde. Geheel ten onrechte, het enige wat ik aangegeven heb is dat ik vond dat er meer sponsors bij dienden te komen, om wanneer ik weg zou vallen de club verder zou kunnen. Nooit heb ik vrijwilligers of andere leden beschadigd, ik ben juist apetrots op ze. Toch heeft de ongenuanceerde reactie van sommigen mij zeer gedaan en heb ik besloten om er, wat ik al van plan was, definitief mee te stoppen, zowel als voorzitter als hoofdsponsor.”

Van Seumeren kijkt met veel genoegen terug op de laatste vijftien jaar. “Er is veel bereikt. Van een modale dorpsclub is V.V. De Meern uitgegroeid tot een van de grootste clubs van Nederland met een prachtig sportpark, mede bereikt door slim onderhandelen met de gemeente. Zonder de inzet van alle vrijwilligers waren we nooit zover gekomen. Ik hoop u allen als vrienden nog vaak op het sportpark tegen te komen.”

6 Reacties

Reageren
 1. Gert

  Zou v S sieren als hij vv de Meern met de afspraak om voor 10 jaar als hoofdsponsor voor de Jeugd te fungeren achterlaat. De jeugd ook in Leidscherijn/ de Meern heeft de toekomst.

 2. Hans Rozema

  waarom vallen jullie die man altijd aan kijk wat hij in het verleden heb gedaan kijk wat die voor FC Utrecht nog doet het is een vent met een goud hart Jalozie roddelen kunnen wij allemaal over een ander Frans voor mij blijf je een Moordvent.

 3. maria

  kijk Hans dat bedoel ik ook. een super gozer die van Seumeren!! zijn ouders weet ik nog dat die ook van alles hebben gedaan om de armoede te bestrijden. maar is echt Utrechts zeiken op alles . standbeeld voor van Seumeren is misschien wat teveel maar wel wat respect jongens !!

 4. Wim Vreeswijk

  Er gaan ook hardnekkige interne geruchten dat de Heer van Seumeren een huis heeft laten bouwen in Canada om daar ter zijner tijd naar toe te verhuizen. Op zich is dat wel een wijs besluit omdat Europa steeds meer verwikkeld raakt in de iedereen bekende chaos en Canada politiek een zeer stabiel land is met nog altijd grote uitdagingen. Ik begrijp zijn beweegredenen wel. Je kunt niet altijd bodemloze putten als voetbalclubs tot in het oneindige blijven sponsoren. Ooit moeten er toch opvolgers komen, lijkt mij.

 5. herman

  De man heeft zonder veel resultaat heel veel geld in de Meern en FC Utreg gepompt. De Meern rommelt al jaren ergens in het amateurvoetbal en bij FC Utreg is het nauwelijks mogelijk iets goed te doen, daar is nog meer geld en vooral slimmigheid voor nodig.

  Bij de Meern is het een grote optocht van broodvoetballers die alleen maar voorbij komen om een graai in de pot te doen. Van clubliefde hebben ze nog nooit gehoord, voor een paar euro meer zijn ze weer weg, daar kom je nooit ver mee. Ondertussen denkt iedereen laat v Seumeren maar betalen.

  Bij FC Utreg is v Seumeren ook binnen paar jaar weg, de erfgenamen zullen zijn hobby ondertussen ook wel zat zijn. Ook een grote zak geld is geen oneindige pinmachine. Onvoorstelbaar dat er niet meer uit is gekomen, andere clubs hebben met hetzelfde of minder geld, maar met oneindig meer slimmigheid, het veel beter gedaan.

 6. Paul

  Je kan maar 1 hobby goed doen, dus begrip en respect voor dhr. Van Seumeren zijn beslissing om afstand te doen bij De Meern. Frans kennende zal hij de club niet zomaar in de steek laten.

  Advies voor Frans…stop met al die BV ‘s ga met een paar goede scouts de wereld rond en koop een paar grote talenten en laat ze spelen bij de FC. Na een aantal jaren goed verkopen en het is een win,win en win situatie. Want…je kan genieten bij de FC van deze spelers, je verdient er aan, en je kan samen met moeder de vrouw relaxed de wereld rond…ga genieten van Frans.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).