Futloos FC Utrecht blameert zich in uitduel met FC Twente | De Utrechtse Internet Courant Futloos FC Utrecht blameert zich in uitduel met FC Twente | De Utrechtse Internet Courant

Futloos FC Utrecht blameert zich in uitduel met FC Twente

Futloos FC Utrecht blameert zich in uitduel met FC Twente
Foto: FCUtrecht.nl
In een wedstrijd waarin beide elftallen slordig speelden, verloor een futloos FC Utrecht zondag met 3-1 van het nog ongeslagen FC Twente. De Tukkers profiteerden optimaal van een gebrek aan inzet en geloof bij de ploeg van John van de Brom, met Aitor als grote gangmaker. De Spaanse aanvaller was twee keer trefzeker vanaf de penaltystip.

In een wedstrijd waarin beide elftallen slordig speelden, verloor een futloos FC Utrecht zondag met 3-1 van het nog ongeslagen FC Twente. De Tukkers profiteerden optimaal van een gebrek aan inzet en geloof bij de ploeg van John van de Brom, met Aitor als grote gangmaker. De Spaanse aanvaller was twee keer trefzeker vanaf de penaltystip.

Zoals al aangekondigd door Van den Brom begon Bart Ramselaar direct in de basis. Het was de enige wijziging die de trainer aanbracht in zijn basisopstelling ten opzichte van het verloren thuisduel met VVV-Venlo van vorige week. Rico Strieder raakte zijn basisplaats kwijt en begon op de bank.

Rondspelen

FC Utrecht trok in De Grolsch Veste al snel het initiatief naar zich toe, maar leek weinig vertrouwen in eigen kunnen te hebben. Daardoor werd de bal in de openingsfase vooral een beetje rondgespeeld, tot echte kansen kwamen de gasten dan ook niet. De eerste de beste aanval van de thuisploeg leverde, zoals vaker dit seizoen bij tegenstanders van FC Utrecht, wél gelijk een treffer op.

Na een slordige twintig minuten wedstrijd sloeg Willem Janssen de bal onder ogen van scheidsrechter Jeroen Manschot weg, maar de arbiter had de hulp van de VAR nodig om dat te constateren. De terecht toegekende strafschop was een buitenkansje voor Aitor, al zat Maarten Paes nog wel met zijn vingertoppen tegen de strak in de hoek ingeschoten penalty. Diezelfde VAR verzuimde om Manschot in de 35e minuut op een overtreding van Lindon Selahi op Leon Guwara in de zestien te wijzen en ook FC Utrecht een strafschop toe te wijzen.

Dalmau opnieuw trefzeker

Van den Brom greep in de rust in door Adrián Dalmau te brengen voor de opnieuw tegenvallende Patrick Joosten. De Spanjaard stond nog geen kwartier in het veld of had zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijd te pakken. Issah Abass werd prachtig aangespeeld door Simon Gustafson en via het been van een Twente-speler kwam de bal uiteindelijk bij Dalmau, 1-1.

De goal was de bekroning van een wat sterkere fase van FC Utrecht, maar leek de ploeg verder weinig te inspireren. Nog geen acht minuten na de 1-1 kwam FC Twente alweer op voorsprong. Linksback Calvin Verdonk won een duel van Adam Maher en speelde de bal naar Haris Vuckic. De door Janssen volledig vrij gelaten aanvaller kapte en draaide en schoot de bal buiten het bereik van Paes hoog in de verre hoek.

Weinig geluk

FC Utrecht probeerde nog wel in het restant van de wedstrijd, maar het ontbrak aan inzet en beleving. En ook wel een beetje geluk. Tien minuten voor tijd ontbeerde Dalmau wat fortuin bij een kopbal na een voorzet van invaller Václav Černý. Met een uiterste inspanning wist doelman Joël Drommel de bal uit de hoek te drukken.

In blessuretijd kende Manschot opnieuw een strafschop toe aan de thuisploeg. De arbiter zag in een duel tussen Guwara en Aitor een overtreding van de Duitse linksback in Utrechtse dienst en wees naar de stip. Op advies van de VAR bekeek hij de beelden terug en besloot de onfortuinlijke Guwara ook nog een rode kaart te geven.

Bergström naar FC Basel 1893

Bij FC Utrecht ontbrak zondag Emil Bergström in de selectie. De verdediger staat op het punt een transfer te maken naar het Zwitserse FC Basel 1893, zo begreep DUIC Sport van bronnen binnen de club. Het gaat naar verluidt om een verhuur van de 26-jarige Zweed, maar zowel FC Utrecht als FC Basel 1893 heeft de (tijdelijke) overgang van Bergström nog niet bevestigd.

Bergström werd vorig jaar zomer met veel bombarie gepresenteerd bij FC Utrecht, maar belandde op de bank toen Timo Letschert werd gehuurd van het Italiaanse Sassuolo. Dit seizoen begon hij als basisspeler, maar moest opnieuw genoegen nemen met een plekje op de bank toen de club de 21-jarige linksbenige Justin Hoogma huurde van TSG 1899 Hoffenheim.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Oei oei wat heeft Utrecht zichzelf in de vingers gesneden met die vd Brom.
  Beste selectie sinds jaren, toch al uit de EL en bijrol in de eredivisie.

  En die vd Brom? Die geeft iedereen en alles de schuld behalve zichzelf en gedraagt zich belachelijk langs de lijn.

  Heel snel een andere trainer voor deze groep goede voetballers, een deskundige trainer kan hier zoveel mee ruithalen.

 2. Fred

  Eens met Herman.
  Vanaf het begin had ik al een slecht voorgevoel toen vd Brom aangesteld werd als trainer, hij past denk ik niet echt bij FC Utrecht en “de clubcultuur”.
  Tot nu toe heeft FCU ook niet bepaald indruk gemaakt.
  Het debacle Europees tegen Mostar, tegen Den Haag wel winnen, maar eerst met 2-0 achter komen geloof ik, winnen van Zwolle is ook niet echt opzienbarend.
  Dan in eigen huis verlies tegen VVV, en nu verliezen tegen het net gepromoveerde Twente.

  Wat ik me ook altijd afvraag als ik lees “futloos, weinig geloof, slordig spelen”, het zijn tenslotte profvoetballers, ze krijgen er een riant salaris voor, misschien niet zoveel als bij Real, maar toch vele malen meer dan de gemiddelde werknemer die 40 uur per week hard moet werken.
  Ze moeten er 1 of 2 wedstrijden in de week echt staan, zeg 3 uur, is dat al te veel moeite ?
  Gewoon 1 of 2x in de week er vol voor gaan, alles doen voor die overwinning, de strijd aangaan, is dat teveel gevraagd ?
  Je kunt beter wat mindere voetballers hebben die er voor werken, dan een selectie met “op papier” zulke getalenteerde spelers die “weer eens geen zin hebben”.
  Iedereen kan weleens een off-day hebben, en zo’n speler kun je dan wisselen, maar allemaal een off-day ?

  Ik denk dat FC Utrecht dit seizoen zwaar gaat tegenvallen, met moeite misschien in het linker rijtje.

 3. Wim Vreeswijk

  We gaan onze ‘ kleine generaal’ Dick Advocaat steeds meer missen. De analisten van VI zaten er vrijdagavond jl. overigens unaniem naast met hun voorspelling voor de FC.

 4. Katja

  Tijd voor Van de Maarel, een gifkikker let lef.

 5. Jan

  Er is door jaren heen altijd een constante bij de FC. Ze vallen altijd tegen als er iets verwacht wordt en o ja, het ligt altijd aan de trainer. Sterkte

 6. Marcel

  Jammer dat er gisteren geen buitenkansje voorbij is gekomen ……………. n dan ook nog Bergstrom verhuren ?!?!!?!?
  Maar ja, iedereen loopt weg met Zuidam ongelofelijk als je ziet wat onder zjn verantwoording is binnen gekomen
  Maar gelukkig kunnen de ploegen achter Ajax, PSV, feyenoord, AZ en Vitesse er helemaal niets van

 7. Katja

  Futloos ? Wil je de top bereiken moet je 100% inzet tonen. Krijgen de meegereisde supporters hun geld terug ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).