Galgenwaard krijgt een rookvrij vak | De Utrechtse Internet Courant Galgenwaard krijgt een rookvrij vak | De Utrechtse Internet Courant

Galgenwaard krijgt een rookvrij vak

Galgenwaard krijgt een rookvrij vak
De Galgenwaard. Foto: Renzo Gerritsen / DUIC
FC Utrecht krijgt een rookvrij vak in het stadion. In vak Z op de Cityside mag je met ingang van volgend seizoen geen rookwaar meer opsteken. 

FC Utrecht krijgt een rookvrij vak in het stadion. In vak Z op de Cityside mag je met ingang van volgend seizoen geen rookwaar meer opsteken. 

De club wil hiermee een signaal afgeven dat een gezonde leefstijl een belangrijke pijler voor ze is. “Dit thema wordt op basisscholen in de provincie Utrecht onder de aandacht gebracht. Internationale ontwikkelingen wijzen verder op geheel rookvrije stadions in de toekomst”, zo laat de club weten.

Op het Europees Kampioenschap voetbal dat vrijdag in Frankrijk begint zijn alle stadions compleet rookvrij.

15 Reacties

Reageren
 1. peter v

  Hopelijk gaan ze niet de fout maken het hele stadion rookvrij te maken omdat we nu een paar jaar deze sponsor hebben en dat graag wil.

  Wat vakken rookvrij is oke, maar denk aan iedereen, dus ook de rokers die graag bij een wedstrijd een peukie willen opsteken. Er is trouwens genoeg open lucht.

  FC, blijf wel baas in eigen stadion.

 2. bart

  heel fijn! zo vaak tijdens een wedstrijd mijn adem in gehouden omdat ik naast achter voor of onder een dikke sigaar zat, of een iemand die gerust een half pakje zware van nelle tijdens een wedstrijd wegpaft……
  misschien ook nog een vak op de noordtribune rookvrij?

 3. pascal van himpst

  ik kom nooit in het voetbalstadion, maar ik vind dat het helemaal rookvrij moet worden

 4. Jasper

  Heel goed, op naar een rookvrij stadion! Roken en sport horen/passen niet bij elkaar. Je verslaving hou je maar voor thuis.

 5. Katja

  In principe een goed plan (heb er ook wel eens last van), maar kijk gelijk ook even of er géén jointjes gerookt worden, dat gebeurt vaak.

 6. harry

  @Peter v: Het kan tegenwoordig gewoon niet meer. Er zijn genoeg landen waar stadions al rook vrij moeten zijn vanuit de voetbalbonden.
  De horeca en concertzalen etc is ondertussen al jaren rookvrij en dat gaat ook prima.
  Het wordt gewoon steeds duidelijker hoe slecht roken voor jezelf maar vooral ook voor de mensen om je heen (die niet vrijwillig die peuk opsteken) is. En nee ik praat niet als een vertegenwoordiger van de anti rokerslobby ik heb zelf ook jaren gerookt.
  Ik geef het nog 5 jaar en dan zijn alle stadions in Nederland rookvrij.

 7. Dirk de supporter

  Ah een nieuwe fcutrecht fan site. Gewoon dat persberichtje van de fc kopiëren.
  Het gaat alleen om vak z. De uithoek van het stadion.
  Zitten wij in vak x straks nog meer rook te happen.
  Daarbij. In eerste instantie is door de fc aangegeven dat de hele cityside rookvrij zou worden, maar met dank aan een paar supportersverenigingen gaat dat niet door. Omdat het uitvak niet rookvrij wordt.
  Het is ronduit bespotelijk dat er niet voor is gekozen om 1 vak te bestempelen als rookvak. Is stel vak A voor.

 8. Joris

  Het zou tijd worden ook. Roken in een sportcomplex is toch een gotspe.
  Hopelijk dat het gehele stadion snel rookvrij wordt. Irriteer me mateloos aan de kettingrokende sigaar die altijd voor me zit.
  Nou de terrassen in de stad nog…

 9. Frits

  @ Joris:

  Ja natuurlijk, laten we ook de terrassen rookvrij maken!
  Sterker nog, waarom verbieden we sigaretten niet gewoon? Oh, wacht….

  Prima een rookvrij vak, mogen er ook meer worden. Maar een geheel rookvrij stadion terwijl je in de buitenlucht zit? Dan zien ze mij niet meer…

 10. herman

  Nu nog een vak waar de laatst overgebleven supporters zich kunnen verzamelen, dan kan de rest van het stadion plat.

 11. Ben ten Boden

  Het is een heel fijne actie van de club. Ik irriteer mij al jaren aan het verschijnsel. Het is vies, stinkt en buitengewoon ongezond. Ik hou wel mijn hart vast in vak Y. Dat grenst aan vak Z. Ik zit al jaren in vak Y. Daar is een hechte community. Bijna geen rokers in mijn omgeving. Als de rokers uit vak Z zullen besluiten richting vak Y te gaan, ontstaat er wellicht een situatie van over kil aan rokers. Dan maar eens zien hoe het zich in mijn buurt zal ontwikkelen. Het aller ja allerbeste was geweest: De Galgenwaard volledig rook vrij. Maar misschien zal dat in het seizoen 2017 – 2018 gerealiseerd worden.

 12. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Buitengewoon knap hoe van Schaik toch iedere keer weer manieren weet te vinden om nog meer betalende bezoekers het stadion uit te jagen! Dit keer de eerste stepstone richting een totaal rookvrije Galgenwaard, alwaar het opdringen van Gutmenschiaanse fatsoensnormen aan voetbalfans voortaan prevaleert boven gewoon een fatsoenlijke pot voetbal…

  Op zeker: Van Schaik zal niet rusten alvorens hij de allerlaatste bezoeker hoogstpersoonlijk de Galgenwaard heeft uitgejaagd, maar vlak voordat ook de laatste supporter gillend wegrent, kunt u er gerust van uitgaan dat zijn sollicitatiebrieven richting subsidieslurpers en andere overheidsorganisaties (De Fatsoensmachine) al lang en breed de deur uit zijn gegaan.

  Forza Belevingsproduct, waar 2016-2017 in het kader zal staan van beleving ‘Het Wapperende Fatsoensvingertje’. Dat zal het stadion vast voller krijgen en de aandelen aan de man brengen..

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 13. Joris

  @Frits Ja, laten we de sigaret gewoon uitbannen. Het is ongezond en het stinkt. Wat dat betreft hoop ik dat de N-Amerikaanse anti-rookcultuur snel overslaat naar hier.

 14. peter v

  Onthutsend hoe vooral de niet-rokers voor eigen parochie spreken.

  Ik ben zelf ook een niet-roker maar ik gun mijn mede supporter wel zijn peukie.
  Als ik er last van heb dan ga ik ergens anders staan/zitten of vraag ik of ze de peuk in de andere hand willen houden….nooit geen probleem.

  De club moet gewoon rekening houden met ALLE supporters en niet alleen de NIET rokers.
  Voor mijn part op termijn fifty/fifty rookvrije tribunes.

  Ga je een geheel rookvrij stadion invoeren omdat je hoofdsponsor dat zo graag wil, dan voorspel ik je op termijn een paar duizend supporters minder, en gaan deze supporters met hun peukie bij moeder de vrouw voor FOX zitten.

  mark my words!

 15. willem

  Niet één vak maar het hele stadion rookvrij.
  Kom op zeg, ‘s nachts lig je toch ook uren zonder peuk en dat duurt langer dan een wedstrijd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).