Geblesseerde Van de Streek vraagteken bij FC Utrecht voor uitduel met Feyenoord | De Utrechtse Internet Courant Geblesseerde Van de Streek vraagteken bij FC Utrecht voor uitduel met Feyenoord | De Utrechtse Internet Courant

Geblesseerde Van de Streek vraagteken bij FC Utrecht voor uitduel met Feyenoord

Geblesseerde Van de Streek vraagteken bij FC Utrecht voor uitduel met Feyenoord
Adrián Dalmau, hier op de training afgelopen dinsdag, lijkt dichtbij zijn debuut voor FC Utrecht. Foto: DUIC
Het is nog onzeker of Sander van de Streek zondag inzetbaar is voor FC Utrecht wanneer het in de derde speelronde op bezoek gaat bij Feyenoord. De middenvelder ontbrak woensdag wegens een blessure op de training, zo bevestigde John van den Brom aan DUIC.

Het is nog onzeker of Sander van de Streek zondag inzetbaar is voor FC Utrecht wanneer het in de derde speelronde op bezoek gaat bij Feyenoord. De middenvelder ontbrak woensdag wegens een blessure op de training, zo bevestigde John van den Brom aan DUIC.

Op de vraag aan Van den Brom of hij zondag over de Barnevelder kan beschikken, kon de trainer geen antwoord geven. “Dat is nog even afwachten”, zei hij na afloop van de oefensessie tegen DUIC. Hij bevestigde dat Van de Streek de blessure tijdens de training dinsdag op heeft gelopen.

Makienok opnieuw in krachthonk

Wie er zondag sowieso niet bij is, is Joris van Overeem. De middenvelder kampt met een voetblessure die hem vermoedelijk een week of acht aan de kant houdt. Ook Simon Makienok ontbrak woensdag op de training, hij trainde in het krachthonk. Verder kon Van den Brom beschikken over een geheel fitte selectie, waarin ook Adrián Dalmau en Jean-Christophe Bahebeck al enkele dagen volop meetrainden. Beide aanvallers lijken zodoende dichtbij hun respectievelijke debuut en rentree te zijn.

Net als eerder deze week trainde FC Utrecht tijdens de partijvormen woensdag met andere ballen dan waar normaal mee getraind wordt. Waar de meeste Eredivisieclubs trainen en spelen met ballen van het merk Derbystar, gebruiken Ajax en Feyenoord als enige twee clubs op het hoogste niveau Adidas-ballen.

Zwabberbal

“Feyenoord heeft ons enkele van hun ballen uitgeleend, zodat we daar deze hele week mee kunnen trainen”, vertelde Van de Brom dinsdag al aan DUIC. Volgens de oefenmeester is er “behoorlijk wat verschil” tussen beide ballen, iets dat afgelopen weekend na de wedstrijd van zijn ploeg tegen sc Heerenveen ook al beaamd werd door Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer.

Vermeer zag hoe Heerenveen-verdediger Ibrahim Dresevic tien minuten voor tijd met een fraai afstandsschot de 1-1 maakte. “Die bal gaat alle kanten op. Wij spelen en trainen met een andere bal, die zwabbert wat minder”, verklaarde de goalie zondag voor de camera van Fox Sports.

Sneijder toeschouwer

De training woensdagochtend werd ook bijgewoond door Wesley Sneijder, die afgelopen weekend zijn handtekening onder een contract bij FC Utrecht zette. De inmiddels met profvoetbal gestopte recordinternational huurt een skybox in Stadion Galgenwaard, waarin hij zijn bedrijf heeft gevestigd. De Ondieper woont daarnaast in de woontoren naast het stadion.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Leon

  Super die updates van DUIC over onze FC. Ga zo door!

 2. Walter

  Een genot om te lezen,duidelijk en informatief,ga zo door DUIC.

 3. Sjonnie

  Ach, er zit nog 20 man als reserve op de bank.

 4. ans

  Ja, Genoeg keuze. Fc utrecht koopt altijd groot in. Vandaar dat er wel eens een makienokje tussenzit. Goede updates, duic!

 5. Wim Vreeswijk

  [email protected] en een Bahebeckje niet te vergeten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).