Geen Europees voetbal voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Geen Europees voetbal voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Geen Europees voetbal voor FC Utrecht

Geen Europees voetbal voor FC Utrecht
Archieffoto Galgenwaard
FC Utrecht gaat volgend seizoen geen Europees voetbal spelen. De NOS omschrijft de club als grootste slachtoffer van de besluitvorming van de KNVB.

FC Utrecht gaat volgend seizoen geen Europees voetbal spelen. De NOS omschrijft de club als grootste slachtoffer van de besluitvorming van de KNVB.

De voetbalbond heeft vrijdag besloten hoe dit seizoen afgerond moet worden. FC Utrecht komt daar niet goed uit. De club stond in de bekerfinale en op plek nummer zes in de Eredivisie. Nummer vijf is Willem II maar die hadden een wedstrijd meer gespeeld.

Vanwege de coronacrisis kan er niet meer gevoetbald worden in de Eredivise. Daarom moest de KNVB besluiten wie de Europese tickets zou krijgen en wie er promoveert en degradeert. Geen van de clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie gaat promoveren of degraderen.

Door de manier van verdelen van de Europese tickets blijft FC Utrecht met lege handen achter. Willem II krijgt wel een Europees ticket.

FC Utrecht schrijft op de site: “De besluitvorming van het bestuur betaald voetbal (het gebrek aan transparantie en objectiviteit) stuit FC Utrecht dan ook tegen de borst. Dit proces wordt niet geaccepteerd door de Domstedelingen.

FC Utrecht is overtuigd dat de club op sportieve gronden recht heeft op een ticket voor Europees voetbal, vanwege de plek in de bekerfinale én vanwege de huidige Eredivisie ranking, waar er met een wedstrijd minder gespeeld betere onderlinge verhoudingen overlegd kunnen worden ten opzichte van Willem II. Er bestaat geen enkele twijfel dat FC Utrecht op basis van sportieve prestaties van het huidige seizoen een Europees ticket verdient.”

16 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Heel raar dat het gewicht van de bekerfinale totaal wordt omzeild door de zeer amateuristische knvb. Laat ze maar zweten in Zeist, en laat ze zelf anders maar 10 miljoen aan gederfde inkomsten storten

 2. Terence

  Eerlijkheid is het beste beleid!

  Dit gaat een staartje krijgen..

 3. Johan

  Van Seumeren maakt zich er zo druk om dat die bekerfinale niet gespeeld wordt. Maar de echte oneerlijkheid is dat Willem II een ticket krijgt met een wedstrijd meer op de teller dan de FC. Als de FC de traditionele veegpartij tegen Ajax afgewikkeld had, zouden ze boven Willem II staan. Ik vind het werkelijk bizar dat er geen rekening gehouden is met het ongelijke aantal wedstrijden.

 4. MtU

  De enige juiste optie was geweest: na de zomer van 2020 alle competities opnieuw beginnen, met dezelfde clubs als aan het begin van dit half afgemaakte seizoen.

 5. Bertje 030

  Belachelijk, 2 kansen, de eerste was de inhaalwedstrijd en de tweede was de bekerfinale, de tweede is compleet genegeerd door de KNVB.

 6. Wim Vreeswijk

  Verstandig dat de FC hiertegen gaat protesteren vanwege de schade door misgelopen deelname in Europa. AJAX wordt hiermee veel te veel gematst, terwijl ze onlangs nog 200 miljoen op de plank hadden liggen. Laat Ajax uit solidariteit, maar wat van afstaan.

 7. Herman

  Prima, er zijn nu andere zaken die belangrijker zijn.
  Bovendien heeft Utrechtvweinig met Europees voetbal, nog maar paar jaar geleden liet de club het lopen vanwege een openstaande schorsing
  En in 2 andere seizoenen werd utrecht uitgeschakeld door onbeduidende amateurclubs uit Luxemburg (!) En Bosnië.

 8. Zuilen 030

  @Herman, je vergeet de wedstrijden tegen Liverpool, Napoli en Celtic, wel volledig zijn als je wat roept, maar die resultaten zullen je wel niet boeien.
  Verder heeft Willem 2 (met alle respect) helemaal niks in Europa te zoeken, FCU is al jaren een subtopper.

 9. Katja

  @Zuilen, en wat dacht je van Lech Poznan en helemaal Zenit. De laatste was een wereldpartij !

 10. Vingervlug

  Is toch alweer 10 jaar terug he die mooie potjes

 11. Vak K

  Men vergeet nog iets belangrijks…het startgeld voor de bekerwinnaar is minimaal 6 miljoen! KNVB had in ieder geval moeten zeggen…fnoord en Utrecht jullie delen dit bedrag! Maar zowel de KNVB en feijenoord hullen zich in stilzwijgen….pure diefstal…schande!

 12. Zuilen 030

  @Katja: FORZA

 13. Leon

  Handjeklap tussen Gudde en van Geel, zoals op de veemarkt. Niets meer en minder dan dat.

 14. Jozzzz

  Beste idee (waarom de KNVB hier zelf niet op komt) was nog altijd geweest.

  Bekerfinale op een geheime locatie zonder publiek; ergens op een waddeneiland; of in Duitsland

  3e uefa-plek pas verdelen als resultaat van bekerfinale bekend is.

  Beslissingswedstrijd eerste divisie tussen nummer 1 en 2 op geheime locatie zonder publiek, misschien in Duitsland.

  Dan vervolgens ere-divisie met 19 clubs (ipv 18 of 20, waar het in de voorstellen over ging).

  Was allemaal echt wel te realiseren geweest.

  Wat wel als een paal boven water staat; het is nog onduidelijk of er überhaupt competities zijn aankomend seizoen; dus eigenlijk is het allemaal een loze discussie.

  Ik kan me niet voorstellen dat er in 2020/2021 gevoetbald wordt. Ook niet europees.

 15. Karel

  Denkt hier serieus iemand dat er (ergens) gevoetbald gaat worden aankomend seizoen?

 16. jeroen

  Wees blij dat we in september Europa niet in hoeven. Wat voor poespas zal daar allemaal niet bij komen kijken. En dan zeker weer in Bosnie uitgeschakeld worden. pff. Nee, geef mijn portie maar aan Tilburg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).