Geen huldiging FC Utrecht bij winst play-offs | De Utrechtse Internet Courant Geen huldiging FC Utrecht bij winst play-offs | De Utrechtse Internet Courant

Geen huldiging FC Utrecht bij winst play-offs 

Geen huldiging FC Utrecht bij winst play-offs 
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
FC Utrecht wordt bij een eventuele winst in de play-offs niet gehuldigd in de stad. Wel wordt gekeken of het halen van Europees voetbal na afloop van de wedstrijd in het stadion kan worden gevierd. Dat meldt het AD vandaag.

FC Utrecht wordt bij een eventuele winst in de play-offs niet gehuldigd in de stad. Wel wordt gekeken of het halen van Europees voetbal na afloop van de wedstrijd in het stadion kan worden gevierd. Dat meldt het AD vandaag.

FC Utrecht speelt donderdag de eerste van twee duels met als inzet een plek in de Europa League volgend seizoen. Zondag wordt het beslissende duel in de Galgenwaard afgewerkt, maar bij winst zal er geen rondvaart plaatsvinden.

Een woordvoerder van de gemeente zegt: “Het is natuurlijk een bijzondere prestatie als FC Utrecht zondag wint, maar bij winnen van play-offs voor Europees voetbal is het niet gebruikelijk dat er een huldiging plaatsvindt in de binnenstad. De huldiging zal plaatsvinden in het stadion van FC Utrecht. Daarnaast is vanuit veiligheidsoogpunt en crowdmanagement een huldiging in de binnenstad op zo’n korte termijn niet haalbaar. Dit is een gezamenlijke beslissing van FC Utrecht en de gemeente Utrecht in afstemming met politie.”

Na het behalen van de bekerfinale vorig seizoen werd al wel een draaiboek gemaakt voor een huldiging door de binnenstad. Spelers en staf zouden op een open bus ‘langs plekken die iedereen zal herkennen’ rond het centrum worden gereden. Dat ging toen niet door omdat Feyenoord met de bekerwinst aan de haal ging.

De uitwedstrijd van donderdag was al snel uitverkocht. FC Utrecht diende nog een verzoek in om meer uitkaarten te krijgen dan de 750 die het nu kreeg, maar dat werd niet gehonoreerd. Voor het thuisduel kunnen vanaf vandaag clubkaarthouders een kaartje kopen.

3 Reacties

Reageren
  1. Mark Overdwars

    Nee natuurlijk niet. Je huldigt niet sporters die zich voor een toernooi plaatsen, je huldigt sporters die een toernooi winnen.

    Wie behoefte heeft aan een huldiging koopt maar mooi kaarten voor de drie thuiswedstrijden van volgend jaar: 270 minuten lang de ploeg ‘huldigen’ voor wat ze bereikt hebben.

  2. herman

    Waarom zou je moeten huldigen? Dat doe je bij behalen van een echte prijs zoals KNVB beker, kampioenschap of Europa cup en wellicht promotie.

  3. Bert

    Hoezo huldigen? Volgens mij heeft FC Utrecht nog voor een paar miljoen schuld open staan bij de gemeente.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).