Geen megaschermen in binnenstad tijdens EK voetbal | De Utrechtse Internet Courant Geen megaschermen in binnenstad tijdens EK voetbal | De Utrechtse Internet Courant

Geen megaschermen in binnenstad tijdens EK voetbal

Geen megaschermen in binnenstad tijdens EK voetbal

In de Utrechtse binnenstad zullen tijdens het EK voetbal in juni geen grote schermen op evenementenlocaties worden geplaatst. Dat heeft Jos de Winter, lokale voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland bekend gemaakt aan RTV Utrecht. Horecaondernemers in de stad zien af van de grote risico’s die ze lopen.

Organisatoren die op evenementenlocaties in de stad grote schermen wilden plaatsen voor het EK voetbal in juni en juli 2012 konden tot 1 februari hun intentie en de haalbaarheid van hun plannen bij de gemeente Utrecht bekend te maken. Burgemeester Wolfsen ontwikkelde daarvoor, op verzoek van de gemeenteraad,  een kader voor het gebruik van ‘voetbalschermen in de stad’. Daarin wordt bepaald, dat horecaondernemers de volledige verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid van de evenementen. Ze moeten onder andere meer bewaking regelen en zorgen voor extra toiletten en nooduitgangen.

Horecaondernemers gaan aankomende maandag om de tafel met burgemeester Wolfsen. Zij willen het voorstel bespreken, dat elk café zelf mag beslissen of er een tv en biertap op het terras staat.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).