Gelukkige zege FC Utrecht op AZ | De Utrechtse Internet Courant Gelukkige zege FC Utrecht op AZ | De Utrechtse Internet Courant

Gelukkige zege FC Utrecht op AZ

Vreugde bij de spelers van FC Utrecht na de eigen goal van Ricardo van Rhijn. Foto: FCUtrecht.nl
Met de nodige fortuin heeft FC Utrecht zaterdagavond in de eigen Galgenwaard gewonnen van AZ. Een ongelukkige eigen goal van Ricardo van Rhijn besliste vlak voor tijd het treffen tussen de twee subtoppers, 2-1. De tweede zege op rij voor de ploeg van Dick Advocaat.

FC Utrecht begon dramatisch aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten keek de ploeg tegen een achterstand aan. AZ kwam er goed uit over de flanken en Bjørn Johnsen tikte op aangeven van Thomas Ouwejan fraai binnen. Aanvankelijk leek de goal te worden afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR draaide die beslissing van het arbitrale kwartet terug.

Vooruitgeschoven

Ondanks de vroege domper liet FC Utrecht zich niet uit het veld slaan. Maar het liep niet lekker bij de thuisploeg, waar Sander van de Streek door Advocaat buiten de basis is gelaten. Oussama Tannane, Simon Gustafson en Gyrano Kerk waren de meest vooruitgeschoven spelers zaterdagavond.

FC Utrecht prikte regelmatig, maar tot echt grote kansen of doelpunten leidde het niet. Tot de 37e minuut, wanneer Kerk zich met een fraaie actie in de zestien vrijspeelde en Urby Emanuelson een niet te missen kans bood, 1-1.

Rommelig

Het was op dat moment loon naar werken, want gaandeweg de rommelige eerste helft trok FC Utrecht wel steeds meer het initiatief naar zich toe. Enkele minuten na de gelijkmaker had Joris van Overeem nog een prima kans op de 2-1, maar het schot van de afgelopen zomer van AZ overgekomen middenvelder ging via de vingertoppen van Marco Bizot net naast.

Na rust kwam de thuisploeg meerdere keren goed weg, AZ kreeg kans na kans. David Jensen bleek regelmatig een sta-in-de-weg voor de gasten uit Alkmaar. Maar ook FC Utrecht kreeg kansen, zo kon aanvoerder Willem Janssen vrij inkoppen, maar zijn kopbal miste kracht en richting. In de 87e minuut was het uiteindelijk een voorzet van Sean Klaiber die de wedstrijd besliste. Kerk verlengde de bal, die vervolgens via verdediger Van Rhijn achter Bizot verdween.

DUIC Sport sprak na afloop met de tot Man of the Match gekroonde Urby Emanuelson, Timo Letschert en Oussama Tannane.