Gemeente benadrukt dat Tour de France voor vrouwen naar Utrecht halen op dit moment geen ambitie is Gemeente benadrukt dat Tour de France voor vrouwen naar Utrecht halen op dit moment geen ambitie is

Gemeente benadrukt dat Tour de France voor vrouwen naar Utrecht halen op dit moment geen ambitie is

Gemeente benadrukt dat Tour de France voor vrouwen naar Utrecht halen op dit moment geen ambitie is
De Tour de France in Utrecht in 2015
De gemeente Utrecht heeft woensdag nogmaals gezegd dat ze op dit moment geen ambitie heeft om de Tour de France voor vrouwen naar de stad te halen. Recent sprak Business Peloton Utrecht samen met de gemeente Ede de wens uit om de Tour de France Femmes naar de regio te halen.

De gemeente Utrecht heeft woensdag nogmaals gezegd dat ze op dit moment geen ambitie heeft om de Tour de France voor vrouwen naar de stad te halen. Recent sprak Business Peloton Utrecht samen met de gemeente Ede de wens uit om de Tour de France Femmes naar de regio te halen.

Utrecht is de eerste stad in de wereld die alle drie de grote wielerrondes heeft mogen ontvangen. De wielrenners kwamen zowel in de Giro, als in de Tour de France en vorige week in de Vuelta in Utrecht. Het ging hierbij om de wedstrijden voor de mannen.

Na de succesvolle start van de Spaanse ronde vorige week sprak zowel Business Peloton Utrecht als de gemeente Ede de ambitie uit om de Tour de France voor vrouwen in 2025 naar de regio te halen. Die wens heeft het huidige gemeentebestuur op dit moment niet, zo benadrukte de wethouder dinsdag in een brief aan de raad.

In juni van dit jaar gaf het college al aan dat de middelen voor het organiseren van dit soort grote sportevenementen niet oneindig zijn, en op dit moment zijn er geen middelen om de Tour de France Femmes te organiseren.

14 Reacties

Reageren
 1. Joep

  De gemeente is falliet naar dit fantastische feestje (vuelta)
  Ach verhogen we de OZB toch

 2. alex

  Logische keuze, trekt ook amper publiek, zowel live als op tv.

 3. Realist

  Logisch, daar is te weinig belangstelling voor om Utrecht op de kaart te zetten.

 4. Fred

  Laat me het voorzichtig formuleren: die gele borden waarmee een behoorlijk deel van 3 provincies werden verfomfaaid ten koste van 15 miljoen euro zal ik niet missen, de ongeschonden landschappen des te meer waarderen.

 5. Statler

  Het gevoel wat me hier bekruipt is dat de vrouwenemancipatie in deze stad minder belangrijk is dan de city branding met 3X de heren. Tot zover de inclusie in praktijk. Triest, vooral omdat er voor zo’n statement blijkbaar geen budget vrijgemaakt kan worden.
  Met vriendelijke grrrr,
  PeterH

 6. Fabio

  Jammer, het zou wel een mooi statement over het vrouwenwielrennen zijn als Utrecht dit wel zou proberen.

 7. Nina

  Nou, het is nu wel eens klaar met de persoonlijke agenda’s van bestuurders. Terug naar het algemeen belang.

  Of vindt men het bij de gemeente Utrecht normaal om van het geld van haar inwoners dit soort miljoenen kostende feestjes te blijven organiseren en dan de belastingen te verhogen?

 8. Hans

  Het is sowieso idioot om een buitenlandse fietswedstrijd in welke Nederlandse plaats dan ook te laten starten. De ronde van Perzië start ditmaal in Grol, de ronde van Melbourne gaat van start in Apeldoorn etc. Wat een intens trieste flauwekul die sloten geld kost en voor enorm veel overlast zorgt.
  Laat de dames fietsen in Frankrijk als dit de Tour de France is. Wie het zien wil rijdt erheen. Of beter: zet de tv aan.

 9. Bert

  Praktisch gezien vraag ik me ook af of het voor Utrecht nodig is om zichzelf “op de kaart te zetten”, met een verwachte groei van nog eens 100.000 inwoners in de komende jaren. Misschien dat een gemeente als Pekela daar dan meer aan heeft? 😉

  Even afgezien van het treurige gegeven dat de gemeenteraad inclusiviteit toch niet op de agenda heeft staan wat dit betreft.

 10. Koel Hoofd

  Kortom, die Vuelta heeft niet gedaan wat er van werd verwacht en propageert en nu is het geld op.
  Laat dat een les zijn van 3 maal is scheepsrecht, de tour heeft ook niet gedaan wat er van werd verwacht. Evaluatie door UU: 350.000 unieke bezoekers waarvan de helft uit Utrecht kwam. Dus 175.000 opgehokte mensen konden geen kant op en gingen maar kijken want dat deden de buren ook. Mensen die geen extra geld hebben uitgegeven behalve aan hun normale dagelijkse leven. Dus die omzet kwam voornamelijk uit toeristen (die niet speciaal voor de tour kwamen maar wel voor vakantie) en het tourcarnavalcaravaan.
  Wie worden er wel rijker door? Die tourorganisaties…

 11. woutvr

  Ja, de Tour de France hebben we al gehad, prima. Maar er zijn nog meer vrouwenwielwedstrijden hoor. Doe die!

 12. woop

  Nou ik kan je vertellen dat de Utrechtse horeca heel goed heeft verdiend het weekend van de vuelta. Het was 1 groot feest in de stad, wat ik persoonlijk het leukst vond van de hele vuelta =)
  Qua inclusiviteit is het zeker jammer dat ze bij voorbaat zeggen dat er geen geld is voor de vrouwen, maar ik vraag me uberhaupt af of het een kwestie is, want die koers duurt toch maar 5 dagen?? Dan lijkt NL me wat ver..

 13. Herman

  Rare communicatie, benadrukken wat niet je ambitie is.
  Meestal wil je juist ambities delen.

  Binnenkort bericht dat het niet de ambitie is om een F1 stratencircuit wedstrijd te organiseren?

 14. Peter

  Misschien ook de Olympische Spelen toch maar niet t.z.t. in Utrecht?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).