‘Gemeente en provincie Utrecht trekken 4,2 miljoen euro uit voor Vuelta’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Gemeente en provincie Utrecht trekken 4,2 miljoen euro uit voor Vuelta’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Gemeente en provincie Utrecht trekken 4,2 miljoen euro uit voor Vuelta’

‘Gemeente en provincie Utrecht trekken 4,2 miljoen euro uit voor Vuelta’
In 2015 startte de Tour de France in Utrecht
De gemeente en provincie Utrecht trekken 4,2 miljoen euro uit voor de start van de Vuelta in Utrecht. Dat schrijft het Brabants Dagblad. De gemeente Utrecht wil nog niet reageren op het genoemde bedrag.

De gemeente en provincie Utrecht trekken 4,2 miljoen euro uit voor de start van de Vuelta in Utrecht. Dat schrijft het Brabants Dagblad. De gemeente Utrecht wil nog niet reageren op het genoemde bedrag.

Er is al langere tijd een lobby bezig om de start van de Spaanse wielerwedstrijd Vuelta in 2020 in Utrecht te laten plaatsvinden. Het Brabants Dagblad laat weten dat de gemeente en de provincie Utrecht de start willen ondersteunen met 4,2 miljoen euro. In Utrecht zou de start en de ploegenpresentatie moeten plaatsvinden. De wielrenners zouden daarna ook door de provincie Brabant komen. Het provinciebestuur aldaar wil dan ook 1 miljoen euro uitrekken voor het evenement en de gemeentes Den Bosch en Breda zouden ook 1,25 miljoen bijdragen.

In totaal dragen de overheden dan 6,4 miljoen euro bij, private partijen zouden ook nog 6 miljoen euro moeten inleggen. De gemeente Utrecht wilde nog niet reageren op het genoemde bedrag omdat er formeel nog geen beslissing over zou zijn genomen.

21 Reacties

Reageren
 1. Pieter

  Het kan niet op hoor.

  Hoe komen ze toch eigenlijk steeds aan al die miljoenen?

  Zijn ze de schuld zo erg aan het opbouwen of wat?

  En weer een groot evenement erbij, terwijl uit al die vorige grote evenementen blijkt dat de gemeente er altijd bij inschiet en de positieve resultaten en gevolgen altijd schromelijk overschat worden.

  Als een gemeenteraad of een provinciale staten eens de ballen had, dan zou ze hier een stokje voor steken.

  Zij zijn er namelijk om het bestuur in de gaten te houden en risicovolle beslissingen tegen te houden. Dat doen ze keer op keer niet, onder druk van hun eigen grote fracties: PvdA, CDA en VVD (en feestpartij D’66).

  En wie mag dat feestje, waarbij de bobo’s, grote bedrijven en anderen rijke stinkerds gewoon legaal uit de subsidiepot jatten, want zij worden er altijd wel beter van, betalen? Nou, 3 x raden…. u en ik. Terwijl wij er helemaal niet beter van worden.

  Afslachten die hap bij de verkiezingen.

  Stem Partij voor de Dieren. Eén van de weinige partijen die niet meedoet in de oude politieke carrousel, waar inmiddels Groen Links en de SP ook al toe behoren, omdat ze zo graag ‘besturen’.

 2. Jasper

  @Pieter

  Wat hebben de dieren ermee te maken dan?

 3. BramD

  De gemeente heeft klaarblijkelijk geld te veel.

 4. Bert

  1,1 miljard in 10 jaar…

 5. Barend

  Voegt niets meer toe na die prachtige tour. Zo mooi als je in 2015 wordt het nooit meer.

 6. Saai

  Saaie evenement hoor

 7. Berend

  Verkwisting. Investeer die miljoenen in een mooi theaterfestival, of een fatsoenlijke invulling van dat Bevrijdingsfestival met ieder jaar al die flauwe B-artiesten. In ieder geval iets waar een groter deel van de Utrechters wat aan heeft, want wielrennen interesseert maar een handvol mensen.

 8. Katja

  Zijn we het tekort op de Uithoflijn alweer vergeten ?

 9. Piet

  Kijk dat wordt weer leuk. Vind het weer wel tijd voor een wielrenfeessie.

 10. Arie

  Aan de ambtelijke meelezer van dienst: vergeet svp het behoud van de fietstunnel onder de Laagravenseweg niet. Gaat volgens ene mw Verbeek om een bedrag van 4 miljoen.

 11. Arjan Verhoeven

  Nou zo moeilijk is de kwestie dit keer niet dus misschien toch ‘s vragen wat de burger wil en dit keer wel luisteren naar wat ze zeggen?

  Dit kost het. U weet wat een succes het de vorige keer was. En aangezien u toch al naar de stembus moest graag meteen even vertellen of u A) wel of 1) niet zit te wachten op de Vuelta.

 12. Jelle

  Een Spaans wielerfeest voor de hele stad: ik kan beroerdere doelen verzinnen om geld aan uit te geven. Kom maar door.

 13. Utrechtse

  Hou toch op met die Vuelta naar Utrecht te halen! We hebben wel genoeg wielerrondes hier gehad. Wat heb ik hier aan, dat er na de extra miljoenen naar de uithoflijn nu ook miljoenen naar de Vuelta gaan! Kennelijk heeft dit megalomane gemeentebestuur een gat in haar hand, dat ik mag ophoesten!

 14. Jelle

  @berend: een mooi theaterfestival interesseert meer mensen dan de start van een grote wielerronde? U was zeker op vakantie tijdens de Tourstart een paar jaar geleden ?

 15. herman

  Dit is echt zondegeld!

  De Tour was geweldig en iedere cent meer dan waard. De Vuelta is slap aftreksel, die moeten zelf geld meebrengen als ze zonnodig in Utrecht willen starten.

 16. JdV

  @jelle. Nee, ik was aan het werk zodat ik belasting kon betalen en zodoende de tekorten die zijn opgetreden als gevolg van dit “geweldige” evenement aan de Gemeente Utrecht kon overmaken. Net zoals ik dit jaar weer 77 euro extra mag betalen om de gemeentelijke faal op de uithoflijn weg te poetsen. Om nog maar niet te spreken over de stadsboulevards en andere volledig onzinnige kostenposten die de gemeente haar burgers oplegt.

 17. VoordorpPaul

  Het barst bij de gemeente van de Sinterklazen en vroeg of laat heeft Utrecht weer een ernstig tekort in de begroting en gaan ze linksom om rechtsom weer de inwoners van de stad uitmelken met verhogingen/belastingen. Na al die miljoenen die Utrecht al door de plee hebben getrokken zou het de gemeenteraad en haar uhhmmm wethouders sieren de geldpot eens een keer dicht te houden. Maar ja…geld samengebracht door de inwoners….daar kun je zoveel mee doen. ook grote onzinprojecten, nietwaar ?

 18. wimutrecht

  De Tourorganisatie kostte 15, 4 miljoen Euro. De opbrengst (peildatum juni 2017) was al 34 miljoen. De gemeente Utrecht heeft al jaren een sluitende begroting. De gemeentelijke belastingen zijn al 6 jaren achter elkaar qua lasten voor de burgers NIET gestegen. Verhogingen waren gekoppeld aan het gemiddelde inflatieniveau. Soms helemaal geen stijging. Mijn gem. belastingen stijgen dit jaar (2018) met netto €3,–. Van de G4 heeft Utrecht de meest gezonde financiële situatie. Het niveau van vorderingen, bezittingen en opbrengsten uit kapitaal en bezit overtreft ruimschoots de kosten van rente en aflossing. Tot zover deze zakelijke opsomming. Daarnaast is er natuurlijk nog de beleving, het gevoel te leven in een stad die er toe doet. De Tour had al een geweldige uitstraling maar misschien nog belangrijker is het lange termijn effect ervan en van de vele er toe doende festivals. Festivals die er wereldwijd toe doen.

 19. Berend

  @Jelle: Ik had het over een evenement voor de Utrechters zelf, niet voor allerlei provincialen die hier naartoe komen om een stel gasten te zien fietsen.

 20. Arjen

  @ wimutrecht

  Volgens mij mis jij alle lijken die uit de kast komen de laatste tijd.

  De gemeente heeft die situatie door rooskleurig boekhouden ja. Op feiten is hij niet gestoeld.

  De tourorganisatie kwam overigens 5 miljoen tekort, die door de overheid is aangevuld. Mis ik ook in je verhaal. 5 miljoen, bovenop de 5 miljoen die weggehaald is, WEGGEHAALD IS JA< bij amateurkunst en amateursport.

  Daarnaast zijn die opbrengsten van de Tour waar de gemeente zo mee pocht niet te verifiëren en zijn het opbrengsten van met name restaurants en hotels en van de grote jongens in de stad (jaarbeurs e.d.). Die opbrengsten komen dus niet ten goede aan de burgers, maar aan de eigenaren.

  Overigens zijn er veel hoteliers het schip in gegaan bij de Tourstart. Laatst nog een zaak over geweest. Wel geboekte en niet afgenomen hotelkamers die de Tour niet wenst te betalen, waardoor hoteliers in de problemen zijn gekomen.

  Waarom wil Utrecht zo nodig wereldwijd op de kaart staan?

  Zie Lubach van afgelopen zondag over de waanzin van bijv. de olympische spelen. Deze waanzin is juist van toepassing op grote events.

  Beste Wim, jouw cijfers kloppen en deugen niet en dat weten ook zo'n beetje alle experts. Je trapt in de marketingprietpraat van de gemeente en provincie.

 21. Cor Nelis

  Toch een beetje “Rupsje Nooitgenoeg”-gedrag….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).