Henk Spaan lovend over FC Utrecht-speler Yassine Ayoub | De Utrechtse Internet Courant Henk Spaan lovend over FC Utrecht-speler Yassine Ayoub | De Utrechtse Internet Courant

Henk Spaan lovend over FC Utrecht-speler Yassine Ayoub

Henk Spaan lovend over FC Utrecht-speler Yassine Ayoub

In zijn wekelijkse Parool-rubriek “Spaan geeft punten” geeft Henk Spaan deze keer Utrecht-belofte Yassine Ayoub een 8. Aanleiding was diens spel in de verloren bekerfinale tegen Jong Ajax.

Lees hieronder het rapport van Spaan:

“Twee jongens werden door Jan Olde Riekerink een jaar of vier geleden weggestuurd uit de C1 van Ajax. Zes man hadden gevochten in de kleedkamer en twee ervan weigerden hun verontschuldigingen aan te bieden. Ayoub, trotse puber, was er één van. Toen ik Olde Riekerink er een keer over sprak, ging het hem nog steeds aan het hart. En terecht. Niet alleen blijkt Ayoub een fijn talent te zijn. Zo werd hij met onder andere Depay, De Vilhena en Achabar al Europees kampioen onder 17. Maar ook is hij een voetballer geworden die met zijn wedstrijdmentaliteit op achttienjarige leeftijd het elftal van Jong Utrecht in de bekerfinale tegen Ajax op sleeptouw kon nemen. Utrecht bleef lang bij, Ayoub kreeg kramp, vocht zich weer overeiend en leed een nederlaag waarvan hij leren zal. Achteraf, en achteraf hebben we allemaal gelijk, vraag ik me af of Ajax toen niet voor een passende begeleiding had kunnen zorgen. Terugkopen is een duur grapje.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).