Het doelsaldo bepaalt meer dan we denken - De Utrechtse Internet Courant Het doelsaldo bepaalt meer dan we denken - De Utrechtse Internet Courant

Het doelsaldo bepaalt meer dan we denken

Het doelsaldo bepaalt meer dan we denken
Gyrano Kerk in duel. Foto: FC Utrecht.
Tegen FC Groningen uit waren de kansen niet aan te slepen. Vandaag tegen het armlastige Roda JC, was dat niet anders. Echter nu bleven de drie punten in de Galgenwaard. Ondanks een prima actie van FC Utrecht met gratis kaarten, bleef de teller steken op net 19000. En dat viel mij wel een beetje tegen.

Tegen FC Groningen uit waren de kansen niet aan te slepen. Vandaag tegen het armlastige Roda JC, was dat niet anders. Echter nu bleven de drie punten in de Galgenwaard. Ondanks een prima actie van FC Utrecht met gratis kaarten, bleef de teller steken op net 19000. En dat viel mij wel een beetje tegen.

Wellicht dat het succes nog niet tot een ieder is doorgedrongen. Roda JC was veroordeeld tot een bijrolletje. De Limburgers werkelijk helemaal niets in te brengen. Het enige applaus dat Roda JC toekwam, was toen Nathan Rutjes aan zijn warming up begon. Deze sympathieke speler kreeg de handen van de Galgenwaard op elkaar. FC Utrecht oogstte meer applaus. Vooral in de tweede en achtenvijftigste minuut. Toen viel de dik verdiende 2 – 0. Gedurende de gehele wedstrijd had FC Utrecht wederom voldoende kansen om te scoren. Kerk maakte het wel heel bont. Hij zag de vrijstaande Dessers volkomen over het hoofd en poogde de kans zelf af te maken. Hij faalde hopeloos. Kerk dient alerter en professioneler te handelen. Ik verbaasde mij over de basisplek voor Kerk.

Ik had gerekend op Bahebeck. Die heeft meer in zijn mars dan Kerk. Maar goed, we staan nu wel vierde met evenveel punten als de nummer 2 Vitesse. Dit op basis van het doelsaldo. Had FC Utrecht in Groningen gewonnen, wat zeker gezien de kansen reëel was geweest, waren we nu samen met Feyenoord koploper! Dat kan volgende week uit tegen FC Twente zo maar het geval zijn. FC Twente heeft 0 punten. De druk zit er op. En dat met het excellerende FC Utrecht in aantocht. Enschede is geen onbekend terrein voor Ten Hag. 0 uit 5 is natuurlijk niet iets om trots op te zijn. Maar ze verdienen het ook.

Dit op basis van de ondoorzichtige financiële malversaties. Na FC Twente zal Ajax (amateurs) uit volgen voor de beker. De wedstrijd zal worden gespeeld in de JCA. Deze wedstrijd is al over 10 dagen. Informatie over de verkoop en reis procedure is nog steeds niet bekend. En dat is wel weer heel vreemd. Ik verwacht zelf een bus combi met een uiterst supporters vriendelijke prijs van maximaal 20 euro. Of zullen de fans van FC Utrecht een groot gedeelte van de kosten voor hun kiezen krijgen? De Arena maakt immers extra kosten.

Wat ik vandaag ook te horen kreeg, was dat FC Utrecht voornemens is om de Bunnik – Side om te bouwen tot staan tribune. Een rood – witte muur. Het heeft alleen maar voordelen. Het zal meer supporters op de Bunnik – Side trekken omdat de staanplaatsen natuurlijk goedkoper uit zullen vallen. De sfeer zal verder verhoogd worden en de binding met de club zal alleen maar toenemen. Een prijzenswaardig initiatief van de club. Het elftal van Ten Hag/ De Jong kan best wat meer steun gebruiken. Het doelsaldo moet omhoog. Het gaat aan het einde van de rit om details. Kerk weet er inmiddels alles van. Ik hoop dat hij volgende week het vizier wel op scherp heeft staan.

Ben ten Boden is FC Utrecht supporter

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

10 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Uit de laatste 2 wedstrijden (Groningen uit, Roda thuis) blijkt dat de voorhoedespelers te zelfzuchtig spelen waar het scorend vermogen behoorlijk onder lijdt. Qua kansen en doelpogingen had het over deze 2 wedstrijden 10-2 moeten staan. Ook de huurling van PSG zou meer ingezet moeten worden. Defensie en middenveld staat prima waardoor de FC, na 4 wedstrijden, nu de minst gepasseerde defensie van de eredivisie heeft. Dit is best uniek! Met dit elftal zou in theorie uiteindelijk plaats 3 mogelijk moeten zijn, want het PSV van Cocu hapert behoorlijk.

 2. Henk Oldenziel

  De euforie rondom de prestaties van de FC is mij toch iets te groot, vooralsnog alleen tegen tandloze tegenstanders uit het rechterrijtje gewonnen. Mooi voetbal is altijd mooi meegenomen, maar laten we pas oordelen na de serie PSV, Vitesse, Heerenveen en AZ: dat wordt een interessante graadmeter.

 3. Gonzales

  Is het niet gewoon zo dat het stadion met de verbouwing te groot verbouwd is. De vorige Galgenwaard was niet voor niets veel kleiner.

  Vergeet niet dat Utrecht bewoond wordt door heel veel studenten en heel veel mensen die er uit praktisch oogpunt wonen. Die hebben niet zo veel met de FC. Utrecht telt dus feitelijk maar de helft van het aantal huidige inwoners ( zo niet minder, misschien zelfs maar 1/3) die echt binding met de stad en streek hebben.

  Daarnaast heeft de FC (terecht) een groot imago probleem, omdat een deel van de vaste aanhang tuig van de bovenste richel is. Daar hebben nu eenmaal veel, heel veel mensen, niet zo veel mee.

  Kortom, het is zoals het is en het gaat ook echt niet snel beter/ meer worden.

 4. Utrechter

  Een betere, gebruiksvriendelijkere website zou wat mij betreft al veel schelen. Die is echt ongelooflijk slecht. Ik haak af omdat het vrijwel onmogelijk is een kaartje online te kopen.

 5. Jacques

  Utrecht speelt momenteel het leukste voetbal van de eredivisie, alleen ze belonen zich te weinig. De spelvreugde, de technische hoogstandjes en de energie druipen van het team af. Als er ook nog eens zorgvuldiger met de kansen wordt omgesprongen komen de toeschouwers echt wel.
  Tsja, en dan is de wissel gisteren van Dessers is onbegrijpelijk. Kerk is talentvol, brengt passie maar komt net nog dat laatste stukje tekort. Geeft niks, hij is nog jong, dat komt wel goed maar geef nu de Franse huurling maar zijn kans.

 6. Nieuwe Zakelijkheid

  “Het doelsaldo bepaalt meer dan we denken”; dat slaat nergens op. Het komt bijna nooit voor dat een relevante eindklassering wordt bepaald op doelsaldo. Dat je na 4 wedstrijden op doelsaldo geen eerste maar gedeeld tweede staat is totaal niet interessant.

  Je kan beter elke wedstrijd met 1-0 winnen dan de helft met 5-0 winnen en de andere helft niet winnen. Stabiel presteren is op eredivisie-niveau al lastig genoeg.

 7. Geert

  De columnist maakt zich druk om de kaartverkoop voor de bekerwedstrijd tegen amateurs….er moet immers wat te zeiken zijn. Maar ondertussen is de regeling al bekend, maar wel weer vreemd dat uitgerekend de columnist zich hierover druk maakt, terwijl hij zichzelf had beloofd nooit meer een stap in de arena te zetten!.

 8. jacob

  Beste Utrechter, de site van de FC is inderdaad een ratjetoe, maar kaarten bestellen is kinderlijk eenvoudig, gewoon goed lezen voor je ergens op klikt. Of bestel een seizoenkaart, dan ben je voor het hele seizoen klaar.

 9. Katja

  Ten Hag was ook razend op Kerk, toen hij de bal niet aan Dessers gaf, dat zag je in de samenvatting.
  De komende wedstrijden worden een echte test-case; Twente uit altijd moeilijk, en PSV thuis, steeds weer een nederlaag geleden. afgelopen jaren. We gaan het zien !

 10. Sjonnie

  @ Katja

  En vervolgens wordt Dessers eraf gehaald en blijft Kerk staan. Kennelijk heeft Ten Hag net zo weinig vertrouwen in Dessers als Kerk..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).