Het is definitief: Henk Fraser tekent voor drie jaar en wordt de nieuwe coach van FC Utrecht Het is definitief: Henk Fraser tekent voor drie jaar en wordt de nieuwe coach van FC Utrecht

Het is definitief: Henk Fraser tekent voor drie jaar en wordt de nieuwe coach van FC Utrecht

Het is definitief: Henk Fraser tekent voor drie jaar en wordt de nieuwe coach van FC Utrecht
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
Het hing al even in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk. Henk Fraser (55) is vanaf het volgende seizoen de hoofdtrainer van FC Utrecht. Fraser komt over van Sparta Rotterdam en tekent voor drie jaar in Utrecht.

Het hing al even in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk. Henk Fraser (55) is vanaf het volgende seizoen de hoofdtrainer van FC Utrecht. Fraser komt over van Sparta Rotterdam en tekent voor drie jaar in Utrecht.

Henk Fraser begon zijn voetbalcarrière bij Sparta Rotterdam en speelde eind jaren 80 twee seizoenen voor FC Utrecht. Na zijn voetbalcarrière was hij coach van onder meer ADO Den Haag, Vitesse en Sparta Rotterdam. Vanaf volgend seizoen verruilt hij laatstgenoemde club dus voor FC Utrecht.

“Het is met heel veel blijdschap dat we Henk Fraser presenteren als onze nieuwe Hoofdtrainer. Hij is een oefenmeester met een buitengewoon sterke persoonlijkheid en uitstraling”, vertelt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Henk heeft bovendien een duidelijke voetbalvisie en heeft bij meerdere clubs bewezen dat die tot prestaties leidt. We hebben er vertrouwen in dat Henk met zijn ervaring, kennis en kunde het niveau van ons eerste elftal naar een nog hoger plan tilt.”

Assistent-trainer

Fraser combineert zijn taken als hoofdtrainer van Sparta met het assistent-trainerschap bij het Nederlands Elftal, maar die functie legt hij neer. Zuidam: “Vanaf het moment dat hij bij FC Utrecht in dienst treedt, stopt hij met zijn werkzaamheden voor Oranje. We zijn gezamenlijk van mening dat de job als hoofdtrainer bij FC Utrecht volledige focus en toewijding vereist. Deze baan combineren met andere werkzaamheden is dus niet mogelijk.”

Ook Fraser is blij met zijn terugkeer bij FC Utrecht. “Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan”, zegt Fraser. “Aan mijn tijd als speler bij FC Utrecht heb ik een bijzonder gevoel overgehouden aan de club. Eén van mijn dromen was om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Dat die droom nu in vervulling gaat, vervult me met blijdschap.”


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Netjes! Dat is bijna een 100% garantie op een oprotpremie van 2 jaar salaris. Dat gun je een fijne vent als Fraser toch wel van harte, als hij over een jaar weer ontslagen wordt door Zuidam, die hier de kop van Fraser alvast behendig onder de guillotine begeleidt door bij aanstelling alvast aan te geven dat hij een nóg hoger niveau verwacht…

  Drie jaar contract op een trainerskerkhof; well played, Henk!

 2. John

  RC Utrecht. Recycle club Utrecht

 3. Steve

  Welkom Henk, de zweep er over.
  Die luie vedettes moeten het gras van Galgenwaard weer opvreten.
  Baas in eigen huis sowieso.
  En graag weer het rood witte diagonale shirt terug.
  Rode broek en rode sokken.

 4. Uuu

  Ik zeg een 7e/8e tm 11e plek!

 5. Herman

  Het is nu ook definitief dat ook hij Utreg niet hoger krijgt dan plek 6-8, logisch ook, daar hoort de club thuis.

 6. Wim Vreeswijk

  De CV van Fraser is niet geweldig met een gedegradeerd FC Den Haag en een matig presterend Sparta.

 7. W

  Succes Henk! Bewijs het ongelijk maar van alle negatievelingen.

 8. Bart ten Oever

  Een nog hoger niveau.. en welke van de volgende teams die momenteel boven FC Utrecht staan zouden we dan moeten kloppen met onze begroting en spelersgroep?
  Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ en Vitesse? en op die laatste staan we maar 2 punten achter. Weet niet wat er allemaal verwacht wordt, maar klinkt allemaal erg onrealistisch

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).