Het is matchday: VVSB neemt het in de halve finale van de beker op tegen FC Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Het is matchday: VVSB neemt het in de halve finale van de beker op tegen FC Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Het is matchday: VVSB neemt het in de halve finale van de beker op tegen FC Utrecht

Het is matchday: VVSB neemt het in de halve finale van de beker op tegen FC Utrecht
Stadion Galgenwaard is vanavond bijna volledig gevuld voor het duel in de halve finale van de beker. De absolute underdog is het amateurelftal van VVSB, maar die hebben dan ook niets te verliezen. Het is aan Utrecht om de favorietenrol waar te maken en een plek in de finale te bemachtigen.

Stadion Galgenwaard is vanavond bijna volledig gevuld voor het duel in de halve finale van de beker. De absolute underdog is het amateurelftal van VVSB, maar die hebben dan ook niets te verliezen. Het is aan Utrecht om de favorietenrol waar te maken en een plek in de finale te bemachtigen.

“Als club maak je het niet vaak mee dat je de kans krijgt de finale te bereiken. FC Utrecht stond acht keer eerder in de halve finale, dus het is niet uitzonderlijk. Maar het gebeurt ook niet ieder jaar”, vertelt Ten Hag op de site van de club. Bijna alle kaarten zijn inmiddels verkocht. Er zijn nog zo’n 100 kaarten beschikbaar.

The road to the (semi) final

FC Utrecht bereikte voor dus voor de achtste keer in de historie de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg deed dat door van vier tegenstanders te winnen. Eerst was ONS Boso Sneek een maatje te klein (0-2), werd FC Groningen na verlenging verslagen (5-3) en was ook Achilles ’29 niet opgewassen tegen de Domstedelingen (0-5).

Echt indruk maakte Utrecht pas in de kwartfinale toen uit bij regerend landskampioen met 1-3 werd gewonnen van PSV.

VVSB had een gemakkelijker programma om in de halve finale te komen. Twee amateurploegen Rijnsburgse Boys (na strafschoppen) en Capelle (2-3) legden het af en twee ploegen uit de Jupiler League. Eerst won de ploeg met 3-1 thuis van FC Emmen en in de voorgaande speelronde bleek FC Den Bosch in de laatste minuten van de wedstrijd niet tegen de druk bestand (2-3).

Slechte generales

VVSB kende een slechte generale voorafgaand aan het duel in de Galgenwaard. De ploeg verloor met 4-2 van WKE in de Topklasse Zondag en staat inmiddels zevende op de ranglijst. Trainer van VVSB Wilfred van leeuwen zei tegen het ANP dat de ploeg niet komt voor een schoolreisje. “De club en heel veel mensen zijn al blij, maar we gaan naar Utrecht voor een goed resultaat en niet alleen maar om een dagje uit te zijn en een leuk wedstrijdje te spelen.” Hij is voorzichtig met inschatten van de kansen en houdt het bij groter dan 1 procent.

FC Utrecht had echter niet een veel betere voorbereiding op vanavond. In eigen huis was het zwalkende Feyenoord met 1-2 te sterk. “Tegen Feyenoord deden we onszelf tekort. De houding klopte niet”, aldus Ten Hag.. “Je kunt niet alle wedstrijden winnen, maar je moet wel altijd als winnaars spelen. Het mag niet zo zijn dat je verliest omdat je je verantwoordelijkheden ontloopt.” Dat moet volgens de oefenmeester niet doorslaan naar overmoedigheid. “Dat is het leven; je moet de juiste balans vinden. Niet alleen met het hart spelen, maar ook met het hoofd.”

UPDATE: Inmiddels meldt de club dat alle kaarten over de toonbank zijn gegaan.

Bekijk hieronder nog eens de bekerfinales die door Utrecht werden gespeeld.Na vanavond weten we of we weer zo’n feest gaan meemaken.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Laten we hopen dat er geen sprake is van zelfoverschatting zoals het geval was zoals bij die andere amateurclub Differdange uit Luxemburg…..

 2. utrechtse vogel

  VVSB had helemaal geen gemakkelijker programma. Zij hebben twee keer tegen een ploeg van hun eigen nivo (2×0 moeilijkheidspunten) en 2 keer tegen 1 nivo hoger (2×1 moeilijkheidspunt), maakt samen +2 moeilijkheidspunten.

  Utrecht speelde 2 keer tegen een ploeg die 2 nivo’s lager speelde (2x-2 punten) en 2 keer tegen hun eigen nivo (2×0 punten), samen -2 moeilijkheidspunten.

  VVSB had het dus moeilijker om in de halve finale terecht te komen.

 3. Joekie

  UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

 4. Marco Verbeek

  als je zo gaat reageren Joekie dan moet naast FC UTRECHT ook Feyenoord de finale halen, die hebben het pas echt niet makkelijk gehad zeg ik als rasechte FC UTRECHTER.

  PEC Zwolle, ajakkes, willem2, Roda en nu AZ.

  Neemt niet weg dat ik onze FC graag tegen AZ de finale zie spelen want er staat nog een rekening open uit 1981 namelijk en Feyenoord hebben we als eens te grazen genomen in de finale

 5. 3500

  Maak van die Utrechtse vogel maar een rare Utrechtse vogel met z’n moeilijkheidspunten. Uuuuuuuuu.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).