Het weekend van Singelloopdirecteur Rob Pauel: ‘Die finish op de Maliebaan is prachtig’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Singelloopdirecteur Rob Pauel: ‘Die finish op de Maliebaan is prachtig’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Singelloopdirecteur Rob Pauel: ‘Die finish op de Maliebaan is prachtig’

Het weekend van Singelloopdirecteur Rob Pauel: ‘Die finish op de Maliebaan is prachtig’
Zondag lost ambassadrice van het Reumafonds Anita Witzier het startschot bij het Wilhelminapark voor de 64ste Singelloop. Ieder jaar komen er weer veel lopers uit Utrecht en van daarbuiten op Utrecht af. Directeur van de Singelloop Rob Pauel (62) is trots op het al jarenlang succesvolle recept van de Singelloop. Speciaal is dat er vanaf deze editie een extra afstand is toegevoegd aan het programma. 

Zondag lost ambassadrice van het Reumafonds Anita Witzier het startschot bij het Wilhelminapark voor de 64ste Singelloop. Ieder jaar komen er weer veel lopers uit Utrecht en van daarbuiten op Utrecht af. Directeur van de Singelloop Rob Pauel (62) is trots op het al jarenlang succesvolle recept van de Singelloop. Speciaal is dat er vanaf deze editie een extra afstand is toegevoegd aan het programma. 

Wat is er mooi aan deze editie van de Singelloop?

“Het evenement is op zich niet heel anders dan andere jaren. Wel echt nieuw is dat er dit jaar een halve marathon aan het programma is toegevoegd. We hadden door dat er heel veel animo was voor het lopen van halve marathons in het najaar. Dat komt vooral door mensen die kilometers willen maken met grote marathons , zoals die van Amsterdam, in het verschiet.”

Zat het deelnemersveld voor de halve marathon al snel vol?

“Het zat niet meteen vol, maar mensen moesten ook even ontdekken dat de Singelloop überhaupt een halve marathon ging organiseren. We mochten maar duizend deelnemers aan de halve marathon laten deelnemen van de gemeente Utrecht. Anders zou de stad wel heel vol worden. Dat aantal hebben we uiteindelijk makkelijk gehaald.”

Waar verheugt u zich het meest op dit weekend?

“Vorig jaar liepen alle deelnemers met een grote lach in het zonnetje na afloop op het Wilhelminapark. Daar krijg je zo’n enorme kick van. Als dat weer kan lukken ben ik een blij directeur.”

Wat bestaan uw taken eigenlijk uit zondag?

“Ik hoef zelf eigenlijk niet heel veel te doen op de dag zelf. Zelf ben ik de een beetje de regisseur van de Singelloop, maar ik zou net zo goed thuis achter m’n TV kunnen gaan zitten. Iedereen die meewerkt aan de organisatie weet wat z’n taak is. Als directeur van de toko ontvang ik zondag trouwe sponsoren. Ik speel dus vooral de rol van gastheer komend weekend.”

Wat is voor u het mooiste stukje parcours?

“Toen ik een jaar geleden de organisatie in handen kreeg, reed ik met wat medeorganisatoren in een busje over de route. Mijn mond viel open van de schoonheid. De Maliesingel en Tolsteegsingel zijn schitterende passages en de finish op de Maliebaan is werkelijk prachtig. Je hebt heel lang die finish in zicht. Zo’n slot is geweldig.”

Willem Rip uit de Tweede Daalsebuurt is een voorbeeld van een recreatieve loper zondag. Heeft u een tip voor deze Utrechter?

“Heel simpel: Willem moet genieten! Dat is het allerbelangrijkste. Met een druk deelnemersveld als bij de Singelloop is het wat moeilijker om een hele snelle tijd te lopen. Het is zo’n verbluffend mooie loop. Het gevoel dat je gaat lopen en vooral dat je mag lopen is het mooie van hardlopen zeg ik altijd maar. Op eén of andere manier is het altijd weer gaaf om een loop tot een goed einde te brengen.”

Alle deelnemers aan de Singelloop dragen bij aan de strijd tegen reuma. Wat is uw drijfveer om juist dit goede doel te verbinden aan de Singelloop?

“Ik vind het mooi dat fitte mensen een gebaar maken naar mensen die te kampen hebben met reuma. Er doen zondag ook mensen met reuma mee aan de Singelloop en die bekopen dat met een stuk meer pijn dan anderen. Dat is voor goed gezonde mensen bijna niet voor te stellen. Ik heb ontzettend veel bewondering voor deze deelnemers en als wij een bijdrage kunnen leveren in de strijd tegen reuma, doen wij dat maar al te graag.”

Weekend in Utrecht

Wat zijn uw favoriete plekken tijdens het weekend in de binnenstad van Utrecht?

“De Oudegracht en de Dom zijn heel mooi. Toen ik de Singelloop ging organiseren ben ik gaan overnachten in het weekend in de binnenstad en bezocht ik vaak restaurants aan de Oudegracht. De binnenstad maakt de stad Utrecht echt uniek. Ik ken haast geen mooier centrum.”

Waar moet je absoluut niet zijn in het weekend?

“Dat kan ik eigenlijk niet zo goed zeggen. Ik weet alleen waar je zondag wel moet zijn. Neem plaats langs het parcours om de lopers aan te moedigen, mocht je niet al meelopen. Vorig jaar was de belangstelling langs het parcours overweldigend. Laten we dat zo houden.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).