Hier kijk je het WK voetbal in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Hier kijk je het WK voetbal in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Hier kijk je het WK voetbal in Utrecht

Hier kijk je het WK voetbal in Utrecht
Rusland trapt donderdag het WK Voetbal 2018 in eigen land af. Tot en met de finale op 15 juli zullen er vervolgens 64 wedstrijden worden gespeeld in 11 verschillende speelsteden. Een maand lang topvoetbal, zonder het Nederlands elftal. Een treurig feit, maar gelukkig is er voor de échte voetballiefhebber genoeg moois te zien tijdens het grootste voetbalevenement ter wereld. DUIC zocht uit waar in Utrecht je welke wedstrijden van het WK kunt volgen.

Rusland trapt donderdag het WK Voetbal 2018 in eigen land af. Tot en met de finale op 15 juli zullen er vervolgens 64 wedstrijden worden gespeeld in 11 verschillende speelsteden. Een maand lang topvoetbal, zonder het Nederlands elftal. Een treurig feit, maar gelukkig is er voor de échte voetballiefhebber genoeg moois te zien tijdens het grootste voetbalevenement ter wereld. DUIC zocht uit waar in Utrecht je welke wedstrijden van het WK kunt volgen.

Veel cafés zenden alle wedstrijden uit. Hieronder een overzicht:

WK Café de Korenbeurs – Croeselaan 91

Speciaal voor het wereldkampioenschap wordt Restaurant de Korenbeurs tijdelijk omgedoopt tot een heus WK Café. Op twee grote schermen kan men alle wedstrijden van het toernooi volgen. Het WK Café zal donderdag van start gaan met een officiële WK-quiz.

Café Weerdzicht – Oudegracht 1

Zoals altijd is het wereldkampioenschap ook bij één van Utrechts oudste cafés te zien. Café Weerdzicht is een voetbalcafé bij uitstek waar de bitterballen altijd warm zijn.

Mick O’Connells – Jansdam 3

Zeg je sport, dan zeg je Mick O’Connells. Bij de Irish pub zijn ook dit WK alle wedstrijden te zien. De kroeg heeft schermen in overvloed, dus er is voor ieder wat wils.

Café Orloff – Donkere Gaard 8

Ook aan ‘t Wed is het WK in Rusland te volgen. Bij Orloff staan, zoals bij elk groot toernooi, de schermen de hele dag aan.

Poolcafé Hart van Utrecht – Ganzenmarkt 16B

Met een keu in de ene hand en een biertje in de ander elke wedstrijd van het wereldkampioenschap kijken? Dan ben je bij Hart van Utrecht aan het juiste adres. Op Facebook heeft het poolcafé bovendien een leuke WK-actie staan.

Café Vredenburg – Vredenburg 39

Bij Café Vredenburg wordt, ondanks de afwezigheid van Nederland, veel aandacht besteed aan het WK. Bij het oudste café van Utrecht kun je bovendien na afloop van de wedstrijden tot laat doorgaan met tactische analyses.

Hemingway Eetcafé – Janskerkhof 6

De barmannen van Hemingway zijn echte voetbalfanaten. De televisies in het eetcafé zullen dan ook bijna de hele dag de wedstrijden uitzenden die in Rusland worden afgewerkt. Bijna de hele dag? Ja, tijdens het diner hebben de gasten even rust.

Eetcafé de Poort – Tolsteegbarrière 2

De Poort zal de hele dag door WK-wedstrijden tonen op de schermen in het eetcafé. Bij voldoende animo wordt het grote scherm uitgerold en gaat de beamer aan.

Café Murk – Anton Geesinkstraat 6

Ook in hartje Ondiep kun je elk detail van het WK volgen. Bij Café Murk denken ze nog even na over een speciale WK-actie: “Gelukkig hebben we nog twee dagen de tijd.”

Café Domkop – Loeff Berchmakerstraat 34

Natuurlijk zendt Domkop het WK uit! De voormalige Maartenshof staat bekend om het tonen van belangrijke voetbalwedstrijden. Dit jaar support het café outsiders Peru, maar alle wedstrijden van enige statuur zijn ook gewoon bij Domkop te zien.

Camping Ganspoort – Helling 87

Het café-restaurant aan de Vaartsche Rijn bestaat pas een jaartje, maar Camping Ganspoort grijpt elke WK-wedstrijd aan om de televisie aan te zetten.

Café De Don – Meerndijk 18

Aan de Meerndijk kun je op alle gemak de wedstrijden van het WK volgen. Geen gekke dingen, gewoon voetbal kijken. Met vier schermen mis je geen moment van het toernooi.

Café Joost – Achter Sint Pieter 3

Café Joost is een nieuwe horeca-onderneming in hartje Utrecht. Tijdens het WK gooit het kleine café haar deuren op verzoek open voor voetballiefhebbers. Met vrienden, familie of huisgenoten kun je op een 50 inch televisie alle wedstrijden volgen, mét uitzicht op de Dom.

Stichtse Taveerne – Twijnstraat 43

Ook tijdens het WK is er genoeg te doen bij de Stichtse Taveerne. In de bruine kroeg kun je tijdens het spelen van een klassiek bordspelletje met een schuin oog naar de wedstrijden in Rusland kijken, of andersom natuurlijk!

TGI Fridays – Stationsplein 18

Ze zijn nog geen twee maandjes open, maar TGI Fridays laat er meteen geen gras over groeien tijdens het wereldkampioenschap. De Amerikaanse bar en grill laat alle wedstrijden van het toernooi zien op groot scherm en meerdere televisies in de bar area.

Er zijn ook een aantal cafés die zich specifiek richten op een aantal landen.

Borrelbar Plank – Voorstraat 96

Omdat Nederland er niet bij is in Rusland, begeeft Borrelbar Plank zich tijdens het WK in Franse sferen. Onder leiding van de Franse barman zal het café achter Les Bleus staan tijdens wedstrijden van de Franse nationale ploeg, die op grote schermen zullen worden uitgezonden.

Restaurant de Branding – Croeselaan 303

In samenwerking met Meet the Germans zal Restaurant de Branding tijdens het naderende wereldkampioenschap juichen voor die Mannschaft. Elke wedstrijd van Duitsland zal worden getoond op twee grote schermen in het restaurant. Andere wedstrijden zijn bij voldoende animo ook te zien.

Kafé België – Oudegracht 196

Waar anders dan bij Kafé België kun je tijdens het WK de wedstrijden van de Rode Duivels bekijken? Het café aan de Oudegracht zal op groot scherm de voortgang van het Belgische elftal volgen samen met, naar eigen zeggen, ‘een frisse aanwas van echte Belgen’.

Venue – Varkenmarkt 16

Ook de Seleção kan tijdens het wereldkampioenschap in Rusland rekenen op support vanuit Utrecht. Bar Venue zal tijdens het toernooi de Braziliaanse community van Utrecht verwelkomen om de wedstrijden van het Braziliaanse vlaggenschip op groot scherm te kijken.

Fezz-lounge – Nobelstraat 24

Bij het Arabische Fezz Lounge zullen tijdens het WK alle wedstrijden van Marokko te zien zijn. Met heel wat Eredivisiespelers in de selectie zullen de confrontaties van de Atlas Leeuwen heel wat bekijks opleveren.

De Voorkamer – Kanaalstraat 225

In Lombok zal tijdens het WK een speciaal initiatief van start gaan. De Voorkamer, een ontmoetingsplaats voor nieuwkomers in Utrecht, zal tijdelijk veranderen in een Iraans Koffiehuis. De wedstrijden van de Iraanse nationale ploeg zullen live te zien zijn, terwijl men ondertussen kan genieten van Iraanse hapjes en drankjes. De Voorkamer gaat daarnaast wedstrijden van Egypte en Marokko uitzenden.

Belgisch Biercafé Olivier – Achter Clarenburg 6A
Als Belgisch biercafé kan Olivier natuurlijk niet achterblijven dit WK. In de bruine kerk van het café supporten ze onze zuiderburen op een wel heel speciale manier. “Om onze etende gasten niet te storen gaan we werken met een silent disco-systeem, zodat de voetbalfans door middel van een koptelefoon de wedstrijden van België kunnen volgen. Alle andere wedstrijden zenden we uit zonder geluid.”

Missen we nog een plek? Laat het ons weten via [email protected].

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).