Hoogmoed komt voor de val | De Utrechtse Internet Courant Hoogmoed komt voor de val | De Utrechtse Internet Courant

Hoogmoed komt voor de val

Hoogmoed komt voor de val
Er zijn momenten dat er keuzes gemaakt moeten worden en zo moest ik zaterdagavond ook een knoop doorhakken; Of ik ging naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag, of ik bleef thuis om bij het verjaardagsfeestje van mijn vrouw te kunnen zijn. Ik had natuurlijk voor de zekerheid wel al een kaartje gekocht voor de Aad Mansveld-tribune. FC Utrecht had in de vorige wedstrijden mooie prestaties neergezet waardoor plaats vier in zicht kwam, dus ik besloot naar Den Haag te gaan. Ondanks de bedenkingen van mijn vrouw.

Er zijn momenten dat er keuzes gemaakt moeten worden en zo moest ik zaterdagavond ook een knoop doorhakken; Of ik ging naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag, of ik bleef thuis om bij het verjaardagsfeestje van mijn vrouw te kunnen zijn. Ik had natuurlijk voor de zekerheid wel al een kaartje gekocht voor de Aad Mansveld-tribune. FC Utrecht had in de vorige wedstrijden mooie prestaties neergezet waardoor plaats vier in zicht kwam, dus ik besloot naar Den Haag te gaan. Ondanks de bedenkingen van mijn vrouw.

Bij het ADO-stadion was het voor het Haagse supportershome weer druk en gezellig, en met een stevige pas liepen wij er voorbij. Tegen alle verwachtingen in waren in het stadion nog meer FC Utrecht-supporters. We gedroegen ons rustig en bedeesd maar toch werden we bekeken door de oudere harde kern van ADO. Ze kwamen een handje geven, een praatje maken en ze deelden bier uit dat naar verluidt prima smaakte. Ik hield het bij een cola.

Ondanks een prima regeling qua vervoer was het bezoekersvak waarin plek is voor 350 supporters weer eens niet uitverkocht. Ook het ontbreken van Bahebeck deed ons geen goed. De eerste helft waren er enkele kansen voor FC Utrecht, maar binnen 10 minuten was het ADO Den Haag die het eerste doelpunt maakte. FC Utrecht hoefde echter niets te vrezen en scoorde na een halfuur de gelijkmaker. Klaiber was eventjes de man, totdat door de VAR werd besloten dat hij buitenspel stond.

Tien minuten voor rust stond het plots 3 – 0 voor ADO Den Haag. FC Utrecht zou toch wel in de tweede helft alles op alles zetten om het tij te keren en daarmee Laten zien dat ze willen gaan voor plaats vier? Dat zou namelijk kunnen betekenen dat je dan rechtstreeks de voorronde van de Europa League mag spelen. Maar de tweede helft bleek een deceptie. FC Utrecht deed werkelijk niets om ook maar in de buurt te komen van een goed resultaat. Zeer zelden verlaat ik een stadion voor het einde van de wedstrijd, maar twintig minuten voor tijd kon ik het niet meer verdragen. Als een speer ben ik weer richting Vleuten gesneld. Hierdoor miste ik gelukkig ook nog de twee doelpunten van ADO Den Haag. Uiteindelijk wonnen ze met 5 – 0.

Verjaardag
Thuis was de visite al op de hoogte van het demasqué en ze strooide nog even wat zout in de wonden. Bahebeck zal wel nooit meer fit worden, Letschert wordt disciplinair gestraft en Advocaat trekt de vrije zondag in voor de spelersgroep. Mijn vrouw was in haar nopjes en met een vileine opmerking wenste ze mij veel succes zondag tegen Vitesse. Het aanbod van mij om samen op de Business Seats van de Galgenwaard de wedstrijd tegen Vitesse te kijken sloeg ze af. Ze moest naar een verjaardag.

Daar stond ik dan met mijn mond vol tanden. Ik had overduidelijk de foute keuze gemaakt. Barbertje moest hangen. Net als FC Utrecht overigens omdat plaats vier nu niet meer te bereiken is. Achteraf had ik natuurlijk spijt dat ik naar Den Haag ben gegaan, maar berouw komt zoals altijd na de zonden.

Zondag speelt FC Utrecht in de Galgenwaard tegen Vitesse. Hopelijk heeft Utrecht lering getrokken uit de wedstrijd tegen Den Haag. Het sociale dienstvoetbal moet voor eens en altijd achterwegen blijven. Anders heeft FC Utrecht helemaal niets te zoeken in de play-offs.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Utrecht doet het soms even een periode best goed, meestal direct gevolgd door een zeperd.
  Al jaren heeft Utrecht het latenl iggen als het er echt op aankomt. Soms zelfs expres omdat de club niet zat te wachten op voorronde wedstrijden in de verre uithoeken van Europa…..

 2. Yoshua

  Het was inderdaad niet om aan te zien.
  Ben stop toch eens met het schrijven over de verjaardagen die je toch nooit viert van je gezin.
  Of het nou de verjaardag van je dochter is of je vrouw, als de FC speelt dan is er geen verjaardag.
  Klasse dat je altijd jezelf bent gebleven.
  1e de FC
  2e supporters
  3e je column
  4e je auto
  5e van der Valk
  6e je familie.

 3. Karel

  Tja, er liep gisteren een zooitje ongeregeld op het veld bij FC Utrecht. Sneu voor de supporters die wel hun cluppie achterna gereisd waren. Maar dat is FC Utrecht anno 2019. Een coach die Boussaid in de basis zet kan ik niet langer serieus nemen. Hoewel gisteren hadden er 11 man gewisseld kunnen worden. Wat een wanprestatie.

 4. Wim Vreeswijk

  Niets aan toe te voegen. Ik was met stomheid geslagen !

 5. Jaap

  @ Joshua

  Dat je nog reageert op dit lagere school epistel. Tenenkrommend!

 6. Y

  @karel

  Boussaid had veel meer dreiging dan kramer.

 7. mark

  Ten Boden: Altijd zeuren over het aantal supporters in het uitvak, maar zelf altijd ergens anders zitten….lekker makkelijk. Ik mis wel waar hij heeft gegeten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).