“Huizen op sportpark Nieuw Welgelegen leveren 120 miljoen op” | De Utrechtse Internet Courant “Huizen op sportpark Nieuw Welgelegen leveren 120 miljoen op” | De Utrechtse Internet Courant

“Huizen op sportpark Nieuw Welgelegen leveren 120 miljoen op”

“Huizen op sportpark Nieuw Welgelegen leveren 120 miljoen op”
Stadsbelang Utrecht heeft een voorstel ingediend om sporthal Nieuw Welgelegen te verhuizen. Op dit moment maken sportverenigingen Zwaluwen Utrecht en de Domstad Dodgers gebruik van de sportvelden van Nieuw Welgelegen. Als het voorstel van Stadsbelang Utrecht goedgekeurd wordt verhuist waarschijnlijk heel Nieuw Welgelegen naar de velden bij voetbalclub Magreb ’90 in Papendorp.

Stadsbelang Utrecht heeft een voorstel ingediend om sporthal Nieuw Welgelegen te verhuizen. Op dit moment maken sportverenigingen Zwaluwen Utrecht en de Domstad Dodgers gebruik van de sportvelden van Nieuw Welgelegen. Als het voorstel van Stadsbelang Utrecht goedgekeurd wordt verhuist waarschijnlijk heel Nieuw Welgelegen naar de velden bij voetbalclub Magreb ’90 in Papendorp.

“We zijn met verschillende partijen in gesprek over de verhuizing,” vertelt Cees Bos, fractievoorzitter Stadsbelang Utrecht. “Het ziet ernaar uit dat we sowieso 120 miljoen kunnen krijgen voor de bouw van huizen op sportpark Nieuw Welgelegen. Hiermee kunnen we de verhuizing en nieuwe sportvelden in Papendorp bekostigen.”

Het college stelt dat de sportvelden van Nieuw Welgelegen in goede conditie verkeren, Stadsbelang Utrecht hoort echter andere verhalen. Ook vinden zij dat de sportvelden beter ingericht kunnen worden. “In Papendorp speelt nu een vereniging met twee velden en ze willen graag uitbreiden. Op die manier kunnen er in de toekomst meer verenigingen sporten in Papendorp,” vertelt Bos.

27 Reacties

Reageren
 1. Mark

  Dit zou echt eeuwig zonde zijn…

 2. Molem

  De velden bij zaluwen zijn ronduit slecht. Ze hebben één fatsoenlijk veld. Daarnaast één veld wat eigenlijk een zandbak is en nog één kunstgrasveld van de eerste generatie en helemaal op (ben 3 jaar twee keer geblesseerd geraakt op dat veld).

  Maar het zou dom zijn om hier huizen te bouwen! investeer in de sportfaciliteiten dat zorgt voor leefbaarheid! straks moeten die kinderen dus door kanaleneiland fietsen over die brug richting hun voetbalveld geen ouder die dat toelaat gevolg: dikke kinderen.

  Laat eerst het voormalige defensie terrein maar eens saneren en volbouwen. En daarna weer eens verder kijken waar behoefte aan is.

 3. andreasvdwal

  Ik opteer al voor een woning daar als dat kan. Het sportpark mag van mij gerust verhuizen. Ik ervaar regelmatig overlast van het sportpark volgens de regelgeving kan er 3 keer per jaar ontheffing verleend worden voor een wedstrijd met versterkt geluid. Echter is het regelmatig het weekend bal en mag ik mee “genieten” van de muziek die op het park gedraaid wordt.

 4. robb

  Wat is dat voor vage gozer die Cees Bos? en partij Stadsbelang??? nog nooit van gehoord.
  Ik weet dat die sportvelden als groene zone zijn aangemeld om Utrecht nog ene beetje dragelijk te houden.
  Bizar luchtballonnetje. Laten ze ook maar eerst het terrein van de oude defensie volbouwen. Dat is ook een 10jaren plan.

 5. Cor

  Misschien voor ex CDA-er Kees Bos wat logische en samnehangende en maatschappelijk bindende plannen te maken.
  Beste Kees: wel eens gehoord van goed rentmeesterschap? En ook wel eens gedacht aan het gedachtegoed: ‘om te weten waar je naar gaat moet je weten waar je vandaan komt’ Of om het wat populistischer te zeggen over wat er met dit idfee moet gebeuren: “vuilnisman kan deze zak ook mee?”

 6. Herman

  Wat een chaotisch artikel, gaat het nu om de sporthal Welgelegen, sportvelden Welgelegen, de voetbalvelden, hockeyvelden?

  Daarnaast Magreb heeft momenteel 1 natuur- en 1 kunstgras veld. Zwaluwen Utrecht heeft 3 voetbalvelden en 2 hockeyvelden. Hoe dat allemaal op die 2 velden moet passen is wat onduidelijk.

  Rond Magreb is geen ruimte voor meer velden, of je moet aan de andere kant van de oprit van de brug velden aanleggen.

 7. Boris Furman

  inderdaad, welke grapjas komt hier nu ineens mee aanzetten? Ten eerste heb ik een jaar of 30 geleden bij Zwaluwen Vooruit gevoetbald en is het naar mijn mening juist perfect zoveel verschillende sporten op 1 locatie. Ten tweede is er dus geen ruimte om verder te ontwikkelen op Papendorp. Maar wat me helemaal verbaasd is dat de financiering van die verhuizing dus bekostigd moet worden uit de nog te verkopen woningen op de plek van de sportvelden?

  Volgens mij heeft Cees Bos, of iemand anders binnen Stadsbelang Utrecht een vriendje in de bouwwereld, want wat is Stadsbelang Utrecht eigenlijk voor een partij, waarom hebben ze met meerdere partijen hier overleg over en op welke gronden? Ik woon 50 meter van de Grebbeberglaan en heb nog nooit iets van deze partij gezien of gehoord.

  Inderdaad, maak eerst dat plan maar eens werkelijkheid van de woningen op het oude defensie terrein en besteed maar wat geld aan het opknappen van de huidige velden. Kom eerst maar eens met een gedegen buurt onderzoek meneer Cees. Ik ben niet tegen verandering, maar als je “stadsbelang” draagt in je naam, wordt ik (en andere mensen uit de buurt) hier graag in mee genomen.

 8. Frederik

  @ Boris Furman: spijker op zijn kop. Google maar eens op Wim Oostveen, ‘de tweede man in de partij’. Ik vind het echt bijzonder sneu dat die Bos zich voor dit opzichtige karretje laat spannen. DUIC doe eens journalistiek en ‘duic’ hier in want dit riekt naar opportunistische vastgoedjongetjes met schimmige plannetjes.

 9. C A H

  De belangen van Cees Bos bij vastgoedzaken lijken mij zeer groot.
  Bekijk zijn LinkedInprofiel !!

 10. Boris Furman

  Kijk, daar komt de spreekwoordelijke aap al zeer snel uit de mouw..

  Ik snap het enthausiame naar verandering van sommige mensen wel, maar dan kom ik als inmiddels bijna ouwe lul van 38 ff met wat extra info. Vroeger was er een bakker, sigarenboer bloemenzaak, zelfs supermarkt op de plek waar nu Doenia meubelen zit en nog een paar winkeltjes, maar die redden het niet. Te hoge huren en te weinig klandizie. Voornamelijk omdat mensen toch iets verder naar het winkelcentrumgingen. Zelfs in het winkelcentrum komen steeds meer lege panden vanwege de extreme huurprijzen van uitbater Mook. Ook is het zo dat er op de plek van die voorheen mkb-winkels nu enkel kappers, theehuizen, loungeruimtes of pizzeria’s terug komen. En natuurlijk de pressie van een bepaalde tak van een bepaalde bevolkingsgroep die ook vandaag de dag actief zijn. Daar ga ik me nuniet verder over uitwijden, maar ik vind dus dat je niet blind moet zijn voor de ontwikkeling van de wijk de afgelopen 30 jaar en vind verandering niet erg, als het tot wat positiefs leid. De realiteit ligt in mijn ogen toch ietsje anders. Kan je beter nu een boel mensen hebben die sporten en waar het gebied een duidelijke functie heeft, dan dat het straks een 2e Rijnlaan wordt. Ik ben dan wel weg uit de Smurfenwijk, maar kijk inmiddels wel uit op de Grebbeberglaan.

  Nee met een meneer Oostveen achter dit plan ben ik al helemaal overtuigd om me tegen dit plan te verzetten

 11. Cram

  wat een slap gezever van meneer Bos , heb er afgelopen zaterdag nog gevoetbald en er is niks mis met de velden die daar liggen ! het is de stadsbelang Utrecht dus enkel maar te doen om geld te genereren. maar wie wilt er nu wonen bij scholen waar een partij tuig op zit en zich niet kunnen gedragen onderweg naar school in de wijk , de gehele wijk wordt overspoeld met afval met dank aan deze leerlingen , blikjes ,plastic verpakkingen van broodjes werkelijk alles laten ze uit de handjes vallen ,de scholen voelen zich hier niet verantwoordelijk voor dat belooft wat als er huizen rondom deze scholen worden gebouwd en dan heb ik het nog niet over het geluidsoverlast van de vaak overdreven schandalige gedragingen van sommige leerlingen . dat wordt lekker wonen op welgelegen !

 12. Objectivist

  What’s in it for Bos, is eigenlijk het enige dat ik me afvraag na het lezen van dit artikel….

 13. Ries

  Ik mis Groen Links in deze die hier op zou moeten inhaken om er een mooi fietspad van te maken.

 14. Dirk

  Ik ben heel benieuwd hoe zij in vredesnaam aan EUR 120.000.000,- komen…?

 15. Jeroen

  En wie gaat hier eigenlijk beter van worden? Lijkt mij een uitermate slecht plan om alle sport faculteiten de stad uit te verhuizen en pure winstbejag van een politicus.

 16. Luuk Upuuk

  Je zou er ook bomen kunnen planten en een bos creëeren, maar misschien is meneer Bos wel niet voor een bos.

 17. Ronald

  Dat sportcomplex is volledig herbouwd en niet lang geleden, in 2009, gloednieuw opgeleverd…

  Iets met “duurzaamheid”.

 18. [email protected]

  Stadsbelang Utrecht, op deze partij moet je absoluut dus niet meer stemmen, dit mannetje heeft zijn sporen in de vastgoedwereld en we weten allemaal hoe het daar aan toe gaat.

 19. Ries van den Boogaard

  De geestelijke vermogens van deze heer zijn waarschijnlijk aangetast door het plannen van hypotheken. Als je maar lang genoeg droomt van een grote klus dan slaat dat vanzelf in je bol. En natuurlijk over de ruggen van sporters en niet in de laatste plaats over de ruggen van sportbestuurders die zich enorm inspannen om deze omgeving die sport ademt tot grotere bloei te laten komen. Kees ,draait zich om in zijn graf als hij dit achterlijk plan hoort. (Ik bedoel natuurlijk Kees Hiele). Ik mag er toch van uit gaan dat de andere Stads Bestuurders bij de les blijven en niet mee gaan met deze kapitaal vernietiging.

 20. Nicole

  Mijn hart breekt. Wat een droefenis. Eeuwig zonde. Een sportvereniging die meerdere wijken en kinderen verbindt verplaatsen naar buiten de stad…. Voor wat centen!??! Kinderen komen er nu op eigen houtje naar toe, samen spelen uit alle lagen van de samenleving, heerlijk!! Over integratie gesproken.

 21. Wim

  Kan je niet gewoon voor een fractie van het bedrag investeren in het verbeteren van de faciliteiten? Het “sowieso 120 miljoen kunnen krijgen” riekt “sowieso” behoorlijk naar jezelf rijk rekenen.
  Daarnaast geeft het wat ruimte, groen, en openheid aan de omgeving, die afgezien daarvan niet uitblinkt aan schoonheid. Lekker laat liggen, en opknappen, als dat al nodig is. Daarnaast is er in Papendorp ook niet zo gek veel ruimte volgens mij, en ligt het vlak bij de sportfaciliteiten even over de A2 heen.

 22. Jacobson

  Heeft de ‘heer’ Bos al uitgerekend hoeveel woningbouw in het Wilhelminapark oplevert??
  Wat een genant idee zeg. Natuurlijk levert het volbouwen van groen ruimte binnen de bebouwde kom veel geld op. Wat denk je dat je bijvoorbeeld voor een bouwkaveltje naast de stasschouwburg zou kunnen vangen? Doet denken aan die briljante projectontwikkelaar die Galgenwaard wilde volbouwen toen het stadion net af was.

 23. Linda

  Ik vind dit echt niet kunnen. Hoeveel sport gelegenheid is er nog veel te weinig … maar als het dan toch moet bied dan een beter alternatief dan papendorp…..geef ze dan een mooie plek bij het stadion…. bij kampong in de buurt kunnen ze met zijn alle beter bepaalde faciliteiten delen…. of beter bouw lekker daar die nieuwe huizen vang je vast nog meer miljoenen.

 24. Martin

  Wat een waanzinnig idee en geldverkwisting. We hebben nu een fraaie groene long tussen Kanaleneiland en de Jaarbeurs. De velden worden 365 dagen per jaar 16 uur per dag benut door de verenigingen, de buurt en de scholen. Een voorbeeld voor veel sportcomplexen in Utrecht en Nederland! Twee sportvelden voorzien van kunstgras lijkt me maatschappelijk gezien een veel betere oplossing. Zwaluwen Utrecht 1911 is nu een unieke smeltkroes van leden uit de wijken Kanaleneiland, Oog in Al en Hoograven. Dit verdwijnt als je het complex gaat verhuizen.

  Ben ook wel benieuwd wat hier verder achter zit qua belangen.

 25. WP

  Stadsbelang maakt zichzelf wel een beetje belachelijk….
  Ik geloof niet dat we ons druk hoeven te maken hierover. Dit gaat niet gebeuren. Er zijn genoeg stukken grond om te bouwen: defensieterrein en de wijk welgelegen ten noorden van de Weg der VN.

 26. Utrecht Centraal

  Perfecte lokatie voor wonen direct aan de rand van het Centrum. Daar is met name heel veel behoefte aan. Daar komt bij dat het westelijk deel van het Centrum het modernste deel wordt.
  Een sportvelden op die lokatie is dan ook erg onlogisch, en kunnen beter aan de stads randen plaatsvinden.Of b.v. op een dak zoals bij IKEA, of BASKET in het Science park, mooie multifunctionele combi grondgebruik, in een stad die zeer beperkt is in haar uitbreiding’s mogelijkheden.

 27. Lisa Ockeloen

  Heel flauw dit..

  Mijn opa Kees Hiele was de eigenaar van de oude sporthal en het doel dat hij had was altijd dat mensen op deze plek konden sporten en mensen uit de buurt met elkaar in contact konden komen. De gemeente heeft toen het plan gemaakt om Nieuw Welgelegen te bouwen met een school, met sport.. eigenlijk alles wat mijn opa belangrijk vond.

  http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/agenda/de-geest-van-kees-hiele-of-de-weg-naar-nieuw-welgelegen.html

  Ook zouden wij een rol spelen in Nieuw Welgelegen namelijk in de sportkantine.. de gemeente heeft het ons toen heel moeilijk gemaakt door een groot bedrag te rekenen voor huur en als er dan een grote groep mensen kwam zorgde de gemeente wel dat er gratis koffie was. Zo hadden wij geen enkele kans om de sportkantine draaiende te houden en hebben wij het opgegeven. Zo heeft de familie geen enkele plek meer gekregen in Nieuw Welgelegen.

  Dit jaar nog is een monument gemaakt ter ere van mijn opa wat zij hebben opgehangen in Nieuw Welgelegen.

  En nu dit plan?

  Mijn opa heeft zijn hele leven hier voor geknokt en zo trots als hij hier op was.. dat hij eindelijk een doel had om zijn sporthal te laten slopen voor dit goede doel.

  Bah! Diep triest als dit door gaat!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).