I will survive! - De Utrechtse Internet Courant I will survive! - De Utrechtse Internet Courant

I will survive!

I will survive!
Fans mochten na de overwinning het veld op. Foto: Ben ten Boden
Gloria Gaynor had er een hit mee. FC Utrecht had tegen AZ Alkmaar de taak om te overleven. Afgelopen donderdag in Alkmaar een complete offday. Gisteren in de Galgenwaard was de sfeer met 16.000 toeschouwers uitstekend.

Gloria Gaynor had er een hit mee. FC Utrecht had tegen AZ Alkmaar de taak om te overleven. Afgelopen donderdag in Alkmaar een complete offday. Gisteren in de Galgenwaard was de sfeer met 16.000 toeschouwers uitstekend.

Zoals verwacht werden de duimschroeven vanaf de eerste minuut aangedraaid. We zagen een ongekend, getergd FC Utrecht. De dood of de gladiolen. Op de tribunes stierven de fans zeven doden. Wat een ongekende spanning en sensatie. De complete Galgenwaard steunde FC Utrecht. En dat was lang geleden. De 1-0 viel al in de twaalfde minuut. Dat was een leuke binnenkomer. Janssen vierde het met het hele stadion.

AZ Alkmaar kreeg zeer weinig tijd en ruimte om voor de 1-1 te gaan. In de achtentwintigste minuut liet Haller het stadion compleet uit zijn dak gaan. 2-0! Zij die vooraf geen stuiver gaven voor FC Utrecht en hadden besloten om thuis te blijven, moeten enorme spijt hebben gehad. Zeker toen Kerk de 3-0 binnen tikte. Haller kon ver in de blessuretijd de trekker definitief overhalen. Helaas hield Haller de spanning er in. Hij miste zijn strafschop. Een verlenging was het resultaat. Alsof de wedstrijd nog niet voldoende spanning had!

Verlenging

Ook in de verlenging bleef FC Utrecht er voor gaan. AZ Alkmaar speelde toen al een tijdlang met tien man. Luckassen vloerde de doorgebroken Kerk. Brama liep alleen nog op het veld om in de weg te lopen. Hij kon niet meer gewisseld worden. Het was dus tien tegen tien. De verlenging bracht ook geen soelaas. Strafschoppen.

Een enkeling verliet het stadion op de Cityside. De spanning was niet te verdragen. Wij bleven natuurlijk zitten. Zweet op de rug en het voorhoofd. Hoe verzin je het allemaal. Ongekend deze wedstrijd. Uiteindelijk was het Barazite die de verlossende penalty binnenschoot. Binnen no time waren er duizenden fans op het veld. Natuurlijk, ook mijn dochter (op de foto rechts). Verplicht door haar vader. Zelf had ik meer moeite om er op te komen. Daar kwam ik tevens mijn twee andere kinderen tegen. Mooie momenten. Op gepaste afstand heb ik naar de fans gekeken. Geweldig om zo’n feest mee te maken.

Europa League

Er zal voor FC Utrecht een korte vakantie volgen. Op 13 juli is al weer de eerste wedstrijd voor de Europa League. Op 19 juni zal de loting zijn en weten we meer. Blijft wel de grote vraag: waar speelt FC Utrecht de thuiswedstrijd? Arnhem, Waalwijk, Emmen of alsnog in de Galgenwaard? En hoe mogen de fans de ‘thuiswedstrijd’ bezoeken? Ik verwacht zeker tussen de 7000 en 8000 bezoekers. Afhankelijk van de tegenstander kan dat ook zo maar naar de 10.000 oplopen. Zeker als het bijvoorbeeld Glasgow Rangers kan worden zoals radio M wist te melden.

Een wederom ondoordachte actie van scheidend directeur Wilco Van Schaik. FC Utrecht dient altijd rekening te houden met mogelijke Europese wedstrijden. Nu worden de fans weer op extra kosten gejaagd. Net zoals de extra kosten die de huidige directie heeft doorgevoerd aangaande een bepaalde groep seizoenkaarthouders. Die gaan na 31 mei maar liefst meer dan honderd procent omhoog. Van 50 euro naar 105 euro! Het betreft hier een groep kinderen. Ondanks alle euforie, een misselijkmakend actie. Je kan ook een grens overschrijden.

6 Reacties

Reageren
 1. Fan

  Wat een fantastische wedstrijd, maar natuurlijk kan deze columnist het weer eens niet laten om Wilco van Schaik een trap na te geven. Het is nooit goed, FC Utrecht krijgt veel geld van de EUFA om het stadion te mogen gebruiken voor de EK vrouwenvoetbal. Dat geld had FC Utrecht dus maar moeten laten lopen volgens de columnist. Geld wat FC Utrecht nog steeds goed kan gebruiken. Geniet van het behaalde resultaat en laat je voorspelbare gezeur achterwege. We weten het nu wel en de columnist wordt op zijn wenken bediend, want Wilco van Schaik stapt op en gaat wat anders doen. Onder diezelfde van Schaik is de finaciële huishouding beter geworden, is er een nieuwe hoofdsponsor aan FC Utrecht verbonden, werpt de jeugdopleiding zijn vruchten af, worden er uitgaande transfers gedaan, is er een bekerfinale en Europees voetbal gehaald en dat allemaal omdat diezelfde Wilco van Schaik er zo’n ongelofelofelijke punhoop van heeft gemaakt. Natuurlijk joh…slaap lekker verder! Tot slot wil ik iedereen bij FC Utrecht feliciteren met het bereiken van Europees voetbal en dit door een op alle vlakken geweldige pot voetbal!

 2. Pieter

  Het is niet City Site…maar Cityside!
  Een van de vele taalfouten in een zich kwaliteits noemend medium als Duif.

  Verder weer misselijk makend om toch nog even na te trappen zonder de feiten te weten naar een harde werker als van Schaik.
  Enkel en alleen omdat de columnist begrijpelijk nooit serieus is genomen door de Directeur.

  Verder de felicitaties naar iedereen die de FC een goed hart toe draagt…en belangrijker …zich niet groter voelt of voor doet dan de club! Dus columnist…denk daar maar eens over na.

 3. Vincent

  Beste Ben, in het voetbalveld staat op natrappen een rode kaart. “FC Utrecht dient altijd rekening te houden met mogelijke Europese wedstrijden” – je moet het maar durven zeggen over een club die in de afgelopen zes jaar drie keer in het rechterrijtje is geëindigd. Ik ben ook zielsgelukkig met het behalen van Europees voetbal dit seizoen, maar godzijdank dat er iemand op de bestuurszetel zit die de lange termijn in de gaten houdt, en tja, die twee belangen geraken soms met elkaar in de knoei.

  Overigens was dit alles al sinds 2014 bekend. Uit een eerder artikel van DUIC dit citaat van Van Schaik: “Wij hebben in 2014 een weloverwogen besluit genomen met als doel extra inkomsten te genereren voor de club in samenwerking met de gemeente en stadion. Destijds was er geen sprake van dat Nederlandse clubs in deze fase van het Europese toernooi moesten instromen en dus gingen wij ervan uit dat er geen agenda-technisch probleem zou ontstaan. Die situatie is helaas inmiddels achterhaald door de resultaten van het Nederlands voetbal.”

  Dan tour je maar een keertje naar Arnhem. Met een beetje mazzel treffen we geen angstgegner van het kaliber Differdange, en zitten we de volgende ronde gewoon weer op onze eigen tribunes. Iedereen gelukkig.

 4. Vincent

  Onbegrijpelijk dat deze columnist week in…week uit zijn veelal frustratie epistels mag plaatsen. Is er nou echt geen normale watcher te vinden?

  FC Utrecht en haar supporters ….gefeliciteerd…reclame voor de stad Utrecht!

 5. Wiebe

  Het was gewoonweg fantastisch in de galgenwaard afgelopen zondag. Zo’n sfeer wil je ook tijdens Europese wedstrijden en nu spelen we met alle respect in de fietsenstalling van Waalwijk. En Wilco heeft zeker ook goede dingen gedaan voor utrecht, maar dit was zacht gezegd niet handig. Ik begrijp de frustratie van Ben wel. Verder was het een kleine moeite om een man op leeftijd even het veld op te helpen.
  En nou lekker nagenieten Uuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

 6. Stanley

  Blij dat columnist het onrecht van de veel te goedkope kaarten op de Cityside ook onder de aandacht brengt. Nu betalen de bezoekers van de Cityside en Bunnikside (vergelijkbaar zicht/situatie/plaats) hetzelfde. Dus geen korting meer voor de True Support-side, en groot gelijk dat de SV dit onder de aandacht gebracht heeft en gelijkheid van prijs heeft geëist.
  Eigenlijk één van de weinige foutjes van Van Schaik, de “te goedkope” voor de Cityside. Maar het zij hem vergeven, True Support heeft nu eenmaal iets met ´goedkopere kaarten` gezien het verleden van het handeltje van TS en de stichting `Klein Galgenwaard` destijds.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).