Invaller Groenendijk schiet FC Utrecht Vrouwen naar koppositie Invaller Groenendijk schiet FC Utrecht Vrouwen naar koppositie

Invaller Groenendijk schiet FC Utrecht Vrouwen naar koppositie

Invaller Groenendijk schiet FC Utrecht Vrouwen naar koppositie
Tami Groenendijk scoorde de uiteindelijk bevrijdende 1-2 Foto FCUtrecht.nl/Zinzi van Duijnhoven
Door een rake treffer van invalster Tami Groenendijk een kwartier voor tijd, heeft FC Utrecht Vrouwen ook na vier wedstrijden in nog de volle buit. Daardoor gaan de FC Utrecht Vrouwen nu alleen aan de leiding in de Azerion Eredivisie Vrouwen.

Door een rake treffer van invalster Tami Groenendijk een kwartier voor tijd, heeft FC Utrecht Vrouwen ook na vier wedstrijden in nog de volle buit. Daardoor gaan de FC Utrecht Vrouwen nu alleen aan de leiding in de Azerion Eredivisie Vrouwen.

De ploeg van Linda Helbling had lange tijd moeite met de fysiek sterke thuisploeg, die ook al snel op voorsprong kwam in het 711 Stadion in Velsen-Noord. Felice Hermans scoorde al na acht minuten uit een hoekschop. Een vroege treffer, die ook duidelijk invloed had op het spel van de gasten uit Utrecht. FC Utrecht Vrouwen kwam moeilijk in de wedstrijd, maar herpakte zich de eerste helft en kwam nog voor het half uur op gelijke hoogte door een prima treffer van Eshly Bakker.

Slordig

FC Utrecht Vrouwen pakte na de gelijkmaker het heft in handen, maar speelde bij vlagen te ongeduldig en slordig om echt dominant te zijn. De ploeg van Helbling had zeker kansen op doelpunten, maar vond telkens Telstar-goalie Kelly Steen op hun weg. Met de 1-1 ruststand kregen de bezoekers ook eigenlijk te weinig.

Ook na rust was FC Utrecht Vrouwen de ploeg met initiatief, maar het had andermaal veel moeite met de fysiek sterkere thuisploeg. Halverweg de tweede helft greep Helbling in en bracht met Tami Groenendijk en later ook Femke Prins extra aanvallende impulsen om te proberen de zege alsnog binnen te halen.

Eindstation

Met succes, want in de 77e minuut was invalster Groenendijk het eindstation van één van de vele aanvallen van de Utrechtsen op het doel van Steen. Zij had dit keer geen antwoord op de inzet van de 22-jarige middenvelder, die de uiteindelijk winnende goal scoorde. Telstar probeerde nog wel in de slotfase, maar kon doelvrouw Puck Louwes niet in verlegenheid brengen. Daarentegen wisten ook de bezoeksters niet te profiteren van de ruimte die zij kregen.

Vrijdag 13 oktober wacht voor FC Utrecht Vrouwen de volgende wedstrijd, thuis in Stadion Galgenwaard tegen de vrouwen van ADO Den Haag. Om 19.30 uur wordt afgetrapt aan het Herculesplein.

Bekijk hieronder onze interviews met matchwinner Tami Groenendijk en hoofdcoach Linda Helbling.

Videoverslag

Matchwinner Tami Groenendijk na afloop van Telstar Vrouwen - FC Utrecht Vrouwen

Videoverslag

Hoofdcoach Linda Helbling na afloop van Telstar Vrouwen

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Alain

  Nou, laat de Utrechtse heren maar eens verplicht een wedstrijd bij de dames kijken, kunnen ze nog eens wat van opsteken.

 2. Uuu

  Of gewoon de mannentak opheffen of doorgaan met Jong FC Utrecht bij de mannen. Al dat mannen voetbal heeft het spelletje goed verpest.

 3. Katja

  En dan te bedenken dat het “een bijeengeraapt zooitje” zou zijn.
  Elf meiden die nooit hadden samengespeeld aan de top. Hup mannen-FC, het kán !

 4. Frans

  Waarom refereert iedereen hier aan de voetballende mannen?

  Dit gaat over vrouwenvoetbal. Ze verdienen het om op hun eigen merites beoordeeld te worden.

 5. Alain

  Frans,

  Natuurlijk verdienen die mannen het om op hun eigen merites beoordeeld te worden en niet om alleen in de schaduw van de prestaties van de vrouwen bekeken te worden.

  Maar feit is dat het zo’n schrijnend contrast is. De mannen *en* vrouwen voetballen niet in een vacuum, maar onder dezelfde vlag. De een is koploper, de ander hekkensluiter. Dat mag best benoemd en geanalyseerd. Hoe kan het bij twee teams binnen dezelfde club zo diametraal anders gaan?

 6. Statler

  @Frans:
  de dames doen het geweldig, de heren niet. Ieder zijn eigen merites. Maar, het verschil zo benoemen is inderdaad pijnlijk voor de heren.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 7. Vak J

  @ Uuu

  Ahhh….daar istie weer…opheffen de mannentak? Ach gut…het zit diep he Uuutje?

  Leuk van de vrouwen, maar nivo junioren voetbal, en dan het projecteren op de mannen nu het eens een seizoen minder gaat?

  Ik zou zeggen …lachwekkend kinderachtig!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).