Jacht op koppositie eindigt in thuisdeceptie voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Jacht op koppositie eindigt in thuisdeceptie voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Jacht op koppositie eindigt in thuisdeceptie voor FC Utrecht

Jacht op koppositie eindigt in thuisdeceptie voor FC Utrecht
Foto: FCUtrecht.nl
Voor het eerst dit seizoen heeft FC Utrecht een competitiewedstrijd verloren. In eigen huis ging de ploeg van John van den Brom zondag in de bloedhitte onderuit tegen VVV-Venlo: 1-2. En deed FC Utrecht zich, net als vorige week in De Kuip, daarmee flink tekort.

Voor het eerst dit seizoen heeft FC Utrecht een competitiewedstrijd verloren. In eigen huis ging de ploeg van John van den Brom zondag in de bloedhitte onderuit tegen VVV-Venlo: 1-2. En deed FC Utrecht zich, net als vorige week in De Kuip, daarmee flink tekort.

Van den Brom stuurde dezelfde elf spelers het veld op als tegen Feyenoord, dus met Rico Strieder naast Adam Maher en Simon Gustafson op het middenveld. Maar het waren juist twee momenten van onachtzaamheid bij de Duitser waardoor de Venlonaren met een 0-2 ruststand de kleedkamer konden opzoeken. Beide treffers gemaakt door Evert Linthorst, de directe tegenstander van Strieder.

Vizier niet op scherp

FC Utrecht begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier al enkele mogelijkheden om de score te openen. Maar doelman Thorsten Kirschbaum bracht redding, of de FC Utrecht-spelers hadden het vizier niet op scherp. In de rust greep Van den Brom in en bracht debutant Adrián Dalmau voor Strieder. De Spanjaard stond nog geen vijf minuten in het veld, of hij versierde al een penalty. Die vervolgens door VAR Clay Ruperti werd ingetrokken vanwege buitenspel van Issah Abass vlak voor de overtreding op Dalmau.

De thuisploeg had weinig geluk zondagmiddag. Een treffer van Abass werd – terecht – afgekeurd vanwege buitenspel en nadat Dalmau FC Utrecht op 1-2 had gebracht werd een tweede doelpunt van de spits geannuleerd omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt op zijn bewaker Steffen Schäfer.

Dertien corners, nul gevaar

Maar ook zonder de afgekeurde goals kreeg FC Utrecht, dat gedurende de wedstrijd 75 procent balbezit had, voldoende kans op de 2-2 of misschien zelfs wel meer. Dalmau en de invallers Jean-Christophe Bahebeck en Václav Černý hadden in de slotfase nog grote mogelijkheden, maar misten net wat geluk. Ook opvallend: uit de dertien corners die FC Utrecht kreeg, kwam niet één keer groot gevaar. Terwijl hoekschoppen in voorbije seizoenen juist één van de sterke wapens van de club waren.

Volgende week wacht voor FC Utrecht de uitwedstrijd bij promovendus FC Twente. Normaal gesproken kan John van den Brom dan ook beschikken over Bart Ramselaar, die zaterdag terugkeerde bij de club. DUIC Sport sprak de middenvelder kort na de wedstrijd en ook aanvoerder Willem Janssen en debutant Adrián Dalmau verschenen voor onze camera.

Videoverslag

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  De uitslag verbaast me niet met scheidsrechter Kamphuis die op de zeer lage 11e plaats staat van de landelijke ranking (Bron: Telegraaf 26-8-2019)

 2. Ben Hakens

  Nou Wim. De koppositie mislopen betekent niet dat je gelijk in de Calimero rol hoeft te duiken hoor. Deze uitslag heeft FC Utrecht toch echt aan zichzelf te danken

 3. Herman

  Gisteren die van der Btpm eens bekeken, maar wat is er met die man aan de hand? Wat een kinderachtig flauwe vent is dat.
  Hij kan een voorbeeld nemen van zijn aanvoerder, die is wel eerlijk en reëel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).