Jean-Paul de Jong krijgt andere rol bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Jean-Paul de Jong krijgt andere rol bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Jean-Paul de Jong krijgt andere rol bij FC Utrecht

Jean-Paul de Jong krijgt andere rol bij FC Utrecht
Foto: FCUtrecht.nl
De technische staf van FC Utrecht wordt vanaf dit seizoen anders ingevuld. Jean-Paul de Jong is niet meer de veldtrainer maar manager en de assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys worden de veldtrainers. Dat meldt VI.

De technische staf van FC Utrecht wordt vanaf dit seizoen anders ingevuld. Jean-Paul de Jong is niet meer de veldtrainer maar manager en de assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys worden de veldtrainers. Dat meldt VI.

De aanpassingen zijn na uitvoerige gesprekken deze zomer doorgevoerd. Jean-Paul de Jong blijft wel eindverantwoordelijk en zijn assistent blijft Luc Nijholt.

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken van Utrecht, zegt bij het weekblad dat er weinig verandert: “We hadden op dezelfde voet verder kunnen gaan, aangezien er deels al zo werd gewerkt in de technische staf. Alleen denken we dat er nog meer in zit, zeker nu er meer duidelijkheid is.”

4 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Wat een raar verhaal. De Jong wordt ‘manager’, maar de verantwoordelijkheid op het gebied van voetbalontwikkeling ligt voortaan bij Dijkhuizen en Kruys…? Waarbij de Jong dan wél tegelijk eindverantwoordelijk blijft? Dit klopt natuurlijk van geen kant. Manager zijn zonder manager te zijn over het belangrijkste van alles?

  Lijkt me een soort van veilige voorsortering op een hoofdtrainerschap van Dijkhuizen, al jaren het lievelingetje van Frans van Seumeren, waarbij de veiligheid voor de FC hem er dan inzit dat Dijkhuizen wel de verantwoordelijkheid heeft, maar hem niet publiekelijk draagt…Logisch, gezien zijn ‘successen’ als trainer. Werd altijd en overal ontslagen.

  Publiekslieveling JP wordt hier samen met Nijholt, zachtjes richting de uitgang van de Galgenwaard begeleidt.

 2. Utrechtse

  Soort van gedegradeerd tot manager van wat? bij FC Utrecht.
  Niet dat ik JP nu een erg aansprekende trainer vind, maar toch vreemde communicatie….

 3. Herman

  Raar verhaal, de pr afdeling heeft zich drie slagen in de rondte gewerkt om er een verkoopbaar iets van te maken.
  Maar les 1: Als er iets verborgen moet worden gehouden dast niet klopt, dan is dat onmogelijk.

  Vrees dat JP rond de Kerst thuis zit.

 4. l.v.Wijk

  Wat een onzin allemaal,er wordt al tijden gewerkt met deze Engelse methode .
  Alleen is het een en ander nu op papier gezet,zodat alles duidelijk is voor de spelers , en de veldtrainers wat meer status krijgen. J.P.de Jong is en blijft de eindverantwoordelijke en maakt de wedstrijdselectie.Ook blijft hij de interviews doen. Dus feitelijk veranderd er niets.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).