Jean-Paul de Jong per direct weg als coach FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Jean-Paul de Jong per direct weg als coach FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Jean-Paul de Jong per direct weg als coach FC Utrecht

Jean-Paul de Jong per direct weg als coach FC Utrecht
De Jong als hoofdtrainer van FC Utrecht. Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht en hoofdcoach Jean-Paul de Jong hebben toch wel verrassend per direct hun samenwerking beëindigd. De huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen de taken van ‘Mister FC Utrecht’ De Jong, die 371 wedstrijden speelde voor de club, tijdelijk waar.

FC Utrecht en hoofdcoach Jean-Paul de Jong hebben toch wel verrassend per direct hun samenwerking beëindigd. De huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen de taken van ‘Mister FC Utrecht’ De Jong, die 371 wedstrijden speelde voor de club, tijdelijk waar.

FC Utrecht kende onder De Jong een moeizame start van het seizoen, met een ruime nederlaag bij PSV (4-0), een overwinning op PEC Zwolle (2-0) en gelijke spelen tegen laagvliegers VVV-Venlo en Fortuna Sittard (beide 1-1). Op de clubsite verklaart grootaandeelhouder Frans van Seumeren het vertrek van De Jong, die afgelopen winter het stokje overnam van de plotseling naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. “Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven.”

Loyaliteit

Hierbij speelde volgens Van Seumeren, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol. “Tijdens de evaluatie deze zomer bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was. Daarop werd door Jean-Paul de staf anders ingericht. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities.”

Ook directeur voetbalzaken Jordy Zuidam reageert op het plotselinge vertrek van De Jong. “We hebben er met z’n allen de afgelopen tijd alles aan gedaan om een werkbare situatie te creëren. Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken. Uiteindelijk hebben Jean-Paul en de club in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen.”

In een bericht op de clubsite beantwoordt FC Utrecht enkele van de meest nijpende vragen over het vertrek in een heuse Q&A.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

16 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Dat is niet verbazend, gelet op de rare constructie die gecreëerd was.
  Wordt een zwaar seizoen…reputatie als moeilijke club weer bevestigd.

 2. Jolanda

  Tja toen ie ‘gepromoveerd’ werd tot manager zagen we de bui al hangen, jatochnietdan.

 3. Yoshua

  De beste keuze gemaakt sinds de oprichting van de FC.
  We mogen van Seumeren op onze knieën bedanken voor deze verlossing.
  Laten we de zwarte bladzijde ”de Jong” snel vergeten.
  Ik wens de Jong veel plezier bij de IJsselmeervogels als assistent van de assistent.

 4. Peter de Groot

  Moeten de mensen die hem destijds hebben aangesteld en hem ook weer aan een nieuw seizoen hebben laten beginnen niet hun consequenties trekken. Duidelijk zijn zij ook niet capabel genoeg voor hun taak. Geld en/of de juiste vrienden betekent dus niet dat je ook een voetbalclub kan leiden

 5. Herman

  Dan heeft Utrecht de twijfelachtige eer de eerste club te zijn die na 4 (!) wedstrijden zijn coach/manager/trainer/of hoe het beestje ook heet te ontslaan.

  Nooit rust in Utrecht, meteen de verklaring waarom de echte subtop nooit bereikt zal worden, maar wat maakt het ook uit, zolang we maar van Ajax winnen!

 6. Steve

  Stuur gelijk ook Dijkhuizen weg.
  Let op, met deze trainer komt Utrecht geen stap verder.
  Was als speler al waardeloos bij Utrecht.
  Ik hoorde dat ze bezig zijn met Peter Bosz.
  Hopelijk staat er voor de thuiswedstrijd tegen Emmen een nieuwe frisse trainer voor deze goede groep.
  Utrecht heeft prachtig materiaal.
  Nu nog een goed team smeden en het komt vanzelf weer goed

 7. U

  Heel deze rotzooi had voorkomen kunnen worden, men wist al dat Ten hag zou vertrekken!

  Waarom niet per direct handelen om een topsport coach binnen te hengelen? De jong moet nog veel leren een bijrol als assistent is op zijn lijf geschreven maar nog niet als coach!

  Triest voor de jong triest voor de fc!

 8. Mrco

  Volkomen terecht, slecht voetbal, geen beleving, geen sfeer, geen passie in een elftal dat m.i. Met gemak top 5 moet voetballen. Uiteindelijk kan je ook je vraagtekens zetten bij de constructie zoals deze ooit was bedacht door FvS, iemand een hoofdtrainerschap beloven…
  Heb wel begrepen dat JP zelf zijn ontslag heeft ingediend, dat siert hem des te meer. Wat mij betreft blijft hij ook nog altijd mister FC Utrecht

 9. stanley

  Was gelijk al een moeilijk verhaal, had toch een verleden met True Support en goedkope seizoenkaarthandel met deze club toe n hij nog Klein Galgenwaard beheerde. Hier had de club nooit aan moeten beginnen, nu verlies JP de Jong van een invloedrijke speler als Willem Janssen die de zaag constant in de hand had.

 10. Walter

  Ik hoorde dat ze met José Mourinho bezig zijn,is bij MAN U.uitgekotst.

 11. Fred

  Stijn Vreven als nieuwe coach ?

 12. Koos

  @ Fred

  Hij za het inderdaad wel worden, bij een gebrek aan echte voetbalknowhow in de directie. Je zal er maar blij mee zijn.

 13. Jordy

  @fred Laten we het allemaal niet nog erger maken. Met Stijn Vreven als trainer word je helemaal niet meer serieus genomen als club

 14. Fred

  @ Jordy & Koos, het was humoristisch bedoeld hoor.
  Met Stijn als coach zou het nogal een lachwekkende situatie worden inderdaad.
  Maar….nu ze toch al gewend zijn aan een coach die niet langs het veld te vinden is……tijdens de wedstrijden zit Stijn immers ook nooit langs het veld (maar op de tribune).

 15. Danny

  @Herman
  Ken je feiten. Utrecht is zeker niet de eerst club welke na 4 wedstrijden de trainer de laan uit stuurt, sterker nog er is een trainer na 3 wedstrijd ontslagen. Geen subtop? Afgelopen 3 seizoenen 2x 5e en 1x 4e geeindigd, lijkt me toch aardig subtop.

 16. Herman

  @Danny, inderdaad is e rooit een trainer na 3 wedstrijden weggestuurd, mijn opmerking had betrekking op dit seizoen.
  Maar het is en blijft een enorme blunder van de leiding.

  Als we nu met Peter Bosz worden opgezadeld, die heeft eerst Feyenoord bijna naar de afgrond gebracht en is daarna in korte tijd voor paar euro meer van club gewisseld.
  Dat is echt geen constante factor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).