Jeugdrenners rijden door Hoog Catharijne om te oefenen voor de Vuelta Jeugdrenners rijden door Hoog Catharijne om te oefenen voor de Vuelta

Jeugdrenners rijden door Hoog Catharijne om te oefenen voor de Vuelta

Jeugdrenners rijden door Hoog Catharijne om te oefenen voor de Vuelta
Om ervoor te zorgen dat de ploegenpresentaties tijdens de Vuelta in Utrecht soepel verlopen, was er woensdag alvast een generale repetitie. Jeugdrenners van wielervereniging Stadion doorliepen daarom alvast het programma dat de professionals ook doorlopen in augustus.

Om ervoor te zorgen dat de ploegenpresentaties tijdens de Vuelta in Utrecht soepel verlopen, was er woensdag alvast een generale repetitie. Jeugdrenners van wielervereniging Stadion doorliepen daarom alvast het programma dat de professionals ook doorlopen in augustus.

Na twee jaar uitstel start de Vuelta, oftewel de ronde van Spanje, op 19 augustus van dit jaar in Utrecht. Een dag eerder worden op het Vredenburg alle deelnemende ploegen gepresenteerd. Het idee is dat de renners vanaf het Hampton hotel in Hoog Catharijne door het winkelcentrum fietsen om vervolgens op het Vredenburg een podium op te rijden.

Om te kijken hoeveel tijd de ploegen ongeveer nodig hebben om dit traject af te leggen, reden de jeugdrenners woensdagmiddag dezelfde route. Zo’n tien kinderen startten bij het Hampton, liepen vervolgens naar beneden naar de Rijnkade, daar stapten ze op hun fiets en reden ze vervolgens door Hoog Catharijne naar het Vredenburg. Dit werd een aantal keer herhaald en iedere keer werd getimed hoelang zij daar over deden.

Boot

Daarna stapten de renners van de wielervereniging in een boot om vervolgens de stad uit te varen. Ook dit is iets dat de professionals straks gaan doen. Ook wethouder Klaas Verschuure was woensdag aanwezig bij de generale repetitie. Hij gaf een keer het startschot en ook voer de wethouder mee met de boot.

De 77e editie van La Vuelta start dus op 19 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit. Deze start op het Jaarbeursplein, gaat onder meer over de Catharijne- en Maliesingel richting Overvecht en keert terug via Leidsche Rijn naar het Jaarbeursplein. Daarna volgen nog twee etappes door de provincies Utrecht en Noord-Brabant.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Kleppière wil klanten binnen trekken?
  Gaan die wielrenners ook met hun fietsjes op de nek de roltrappen op en af kluunen?

 2. Velmy

  Het wordt steeds gekker met die idiote fietswedstrijden.

 3. Wendy

  Beste Velmy.
  Blijf lekker op je bank liggen

 4. Leon

  Door Hoog-Catharijne. Om potentiële toeristen af te schrikken zeker.

 5. Moniek

  Klépierre is niets gek genoeg. Misschien zouden ze in plaats van wielrenfratsen eens een normaal breed winkelbestand kunnen overwegen in plaats van het armoedig eenzijdige aanbod van kleding en schoenen? En hun verzet tegen de trappen aan de Moreelsebrug staken? Dan kom ik misschien weer eens inkopen doen.

 6. Klépierre

  @moniek. Kunt u dit specificeren voor ons? Dan kunnen we kijken of een tweede blokker of action u wel bevalt. Of misschien nog een derde supermarkt.

 7. Moniek

  @Klépierre
  Ga eens rondlopen in uw winkelcentrum en kijk een écht kritisch rond.
  Saai, saai, oersaai! Dertien in een dozijn. Steekt niet uit boven welk willekeurig ander winkelcentrum dan ook. Geen trekker.
  Meer Blokker en meer Action? Nou nee, u hebt het kennelijk niet begrepen.
  Maar ga lekker verder met de saai-ketens, dan ziet u mij nooit meer terug.
  En Klépierre, ik eis trappen aan de Moreelsebrug naar de perrons, en snel ook. Houd op met uw illusie dat mensen graag door HC lopen.

 8. wollie

  wel goeie service van het Klépierre webcare team. 😄

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).