John van den Brom: ‘We hebben Bart Ramselaar natuurlijk niet gehaald om op de bank te zetten’ | De Utrechtse Internet Courant John van den Brom: ‘We hebben Bart Ramselaar natuurlijk niet gehaald om op de bank te zetten’ | De Utrechtse Internet Courant

John van den Brom: ‘We hebben Bart Ramselaar natuurlijk niet gehaald om op de bank te zetten’

John van den Brom: ‘We hebben Bart Ramselaar natuurlijk niet gehaald om op de bank te zetten’
Foto: DUIC.nl
FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij FC Twente, dat na een jaartje in de Keuken Kampioen Divisie weer terugkeerde op het hoogste niveau. In de Grolsch Veste hoopt de ploeg van John van den Brom, in het nieuwe derde tenue, de zure nasmaak van de onnodige nederlaag tegen VVV-Venlo van zich af te spelen. Bovendien gaat het op jacht naar de eerste zege in Enschede sinds het seizoen 2012/2013, toen met 2-4 werd gewonnen van de Tukkers.

FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij FC Twente, dat na een jaartje in de Keuken Kampioen Divisie weer terugkeerde op het hoogste niveau. In de Grolsch Veste hoopt de ploeg van John van den Brom, in het nieuwe derde tenue, de zure nasmaak van de onnodige nederlaag tegen VVV-Venlo van zich af te spelen. Bovendien gaat het op jacht naar de eerste zege in Enschede sinds het seizoen 2012/2013, toen met 2-4 werd gewonnen van de Tukkers.

Dat moet dan in ieder geval gebeuren zonder de al langer geblesseerden Joris van Overeem, Sander van de Streek, Justin Lonwijk en Simon Makienok. Daartegenover staat de terugkeer van Bart Ramselaar bij FC Utrecht, terwijl ook Adrián Dalmau en Jean-Christophe Bahebeck na hun eerste minuten tegen VVV-Venlo volledig zijn aangesloten. Van den Brom blikte vrijdagmiddag, na een besloten training, tijdens zijn wekelijkse perspraatje met DUIC Sport vooruit op de wedstrijd die zondag om 12.15 uur begint.

FC Twente is, in tegenstelling tot VVV-Venlo vorige week, in ieder geval een ploeg die zelf ook wil voetballen?
“Gelukkig wel. Ze kunnen goed voetballen, durven veel risico te nemen en spelen open. Dat ligt ons denk meer omdat de ruimtes dan wat groter worden en wij daar hopelijk van kunnen profiteren. En hopelijk ook wat sneller en beter profiteren van de vele kansen die wij telkens creëren.”

Welke boodschap wil je tegen FC Twente afgeven?
“Ik kreeg net al de vraag of we op zoek zijn naar revanche. Dat vind ik een slechte raadgever. Na de wedstrijd tegen VVV-Venlo kwamen we tot twee duidelijke conclusies: we hebben veel kansen nodig om te scoren en hebben ook heel slecht verdedigd, de goals gingen er wel heel makkelijk in. Zeker tegen Twente, dat heel veel individuele kwaliteiten heeft, moeten we veel beter verdedigen.”

Je hebt qua speelwijze ook meer mogelijkheden nu met de terugkeer van Bart Ramselaar en Adrián Dalmau en Jean-Christophe Bahebeck die na hun eerste minuten nu misschien wel al kunnen starten. Zijn dat aanpassingen die we kunnen verwachten?
“Omdat Sander van de Streek niet beschikbaar is, is het logisch dat Bart Ramselaar start. Een speler met zoveel individuele kwaliteiten hebben we natuurlijk ook niet gehaald om op de bank te zetten. In de spits zal het gaan tussen Adrián Dalmau en Issah Abass, daarin moeten we nog een keuze maken. Alle risico’s afwegen of het bijvoorbeeld verantwoord is om al te starten met Adrián, die vorige week pas zijn eerste 45 minuten in vier maanden speelde.”

Welke positie heb je voor eigenlijk voor ogen voor Bahebeck, moet hij zich richten op spits of zie je in hem bijvoorbeeld een linksbuiten?
“Voor JC geldt allereerst hetzelfde als voor Dalmau, hij heeft ook heel lang geen wedstrijd gespeeld. Hij zal zondag sowieso niet starten. We zijn bezig hem fit te krijgen, maar vooral fit te houden. Als dat lukt dan beschikt Bahebeck over zoveel kwaliteiten dat ik haast geneigd ben te zeggen dat hij wat mij betreft voor alle posities voorin in aanmerking komt.”

Hoe dicht ben je bij je ideale opstelling?
“Dat is altijd lastig te zeggen, soms vallen dingen ineens op hun plaats. Natuurlijk heb je iets in je hoofd, maar ik kijk meer naar de manier van spelen en welke spelers daarvoor beschikbaar zijn. We hebben natuurlijk ook meerdere en verschillende opties. Achterin hebben we op dit moment wel het ideale staan gezien de mogelijkheden die we hebben.”

Foto: FCUtrecht.nl

Leon Guwara raakte vorig jaar zijn plek kwijt aan Nicolas Gavory en heeft zich nu weer teruggeknokt in de basis. Ben je tevreden over hoe hij het invult?
“Ik heb Gavory natuurlijk niet meegemaakt, die was al weg toen we begonnen. Het was daarop logisch dat Leon onze linksback zou worden, mits ie in de voorbereiding zou voldoen. Dat heeft ie gedaan en doet ie nu nog steeds. Maar vergis je niet, er zit ook nog heel veel rek in hem. Ik vind dat hij nog vele malen beter kan dan hij nu bij vlagen al laat zien. Aan ons om ervoor te zorgen dat we die potentie eruit gaan halen.”

Naar mijn idee gaat er ook wel erg veel over rechts bij FC Utrecht?
“Dat ben ik niet met je eens. Tegen VVV-Venlo ging de eerste helft inderdaad veel over rechts, maar de tweede helft juist weer veel over links. We moeten dat veel meer afwisselen en hameren daar ook op tijdens de training. Maar het ligt ook aan de tegenstander. Tegen de ene ploeg liggen de kansen vooral op rechts, tegen een andere ploeg juist op links.”

Reis je met vertrouwen naar Enschede?
“Op basis van wat ik afgelopen week op de training heb gezien: absoluut. Ik ben altijd heel positief over deze groep, heb al zoveel mooie dingen van ze gezien. Dat moet er ook gewoon een keer uitkomen tijdens wedstrijden.”

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma en Leon Guwara; Adam Maher, Bart Ramselaar en Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau en Václav Černý.

Naast met Van den Brom blikte DUIC Sport vrijdag ook met Ramselaar en Gyrano Kerk vooruit op het duel met FC Twente. Die videointerviews bekijk je hieronder.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).