Jongeren met beperking krijgen eigen evenement bij EYOF | De Utrechtse Internet Courant Jongeren met beperking krijgen eigen evenement bij EYOF | De Utrechtse Internet Courant

Jongeren met beperking krijgen eigen evenement bij EYOF

Jongeren met beperking krijgen eigen evenement bij EYOF

In de aanloop naar het European Youth Olympic Festival organiseert Utrecht een sportevenement voor jeugd met een beperking. Bij het Para Youth Festival zal onder andere rolstoelbasketbal, handbiking, zwemmen en zitvolleyballen te zien zijn. Het festival zal plaats vinden van 21 tot en met 25 juni.

Zo’n 70 deelnemers uit Engeland, Duitsland, Tsjechië, Nederland en Slovenië zullen deelnemen aan het Para Youth Festival, dat hoopt de topsport voor jeugd met een beperking centraal te zetten. Het is de eerste keer dat een Paralympisch jeugdfestival wordt georganiseerd op Europese schaal.

Sportfestijn

Het festival is een initiatief van de gemeente Utrecht en wordt georganiseerd door de Vereniging Sport Utrecht (VSU). In nauwe samenwerking met Utrechtse sportorganisaties en sportbonden zal eind juni een sportfestijn worden georganiseerd. Er zullen naast trainingen en wedstrijden ook workshops en ontspannende activiteiten op het programma staan.

Toegang tot het festival is gratis. Op 23 juni zijn er zitvolleybal- en rolstoelbasketbalwedstrijden in Sportcentrum Galgenwaard. Op dezelfde dag zal er ook een handbikerrace georganiseerd worden in het Wilhelminapark.

European Youth Festival

Op 14 juli 2013 wordt in Utrecht het Olympisch vuur ontstoken voor het EYOF. Tot en met 19 juli gaan 2.700 sporters tussen 13 en 18 jaar uit 49 Europese landen in 9 sporten op 7 locaties de strijd met elkaar aan. Voor topsporttalent vormt dit evenement vaak het voorportaal van de Olympische Spelen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).