Justin Hoogma lijkt te debuteren voor FC Utrecht in thuisduel met PEC Zwolle | De Utrechtse Internet Courant Justin Hoogma lijkt te debuteren voor FC Utrecht in thuisduel met PEC Zwolle | De Utrechtse Internet Courant

Justin Hoogma lijkt te debuteren voor FC Utrecht in thuisduel met PEC Zwolle

Justin Hoogma lijkt te debuteren voor FC Utrecht in thuisduel met PEC Zwolle
Hoogma tijdens de training van vrijdag. Foto: DUIC.nl
Justin Hoogma staat aan de vooravond van zijn debuut voor FC Utrecht. Op basis van de laatste training vooraf aan het thuisduel met PEC Zwolle mag worden aangenomen dat de van TSG 1899 Hoffenheim gehuurde centrumverdediger morgen samen met Willem Janssen het verdedigingsduo vormt. 

Justin Hoogma staat aan de vooravond van zijn debuut voor FC Utrecht. Op basis van de laatste training vooraf aan het thuisduel met PEC Zwolle mag worden aangenomen dat de van TSG 1899 Hoffenheim gehuurde centrumverdediger morgen samen met Willem Janssen het verdedigingsduo vormt. 

Linkspoot Hoogma sloot eind vorige week, na de smadelijke uitschakeling in de tweede voorronde van de Europa League, aan bij het keurkorps van John van de Brom. De afgelopen dagen maakte de Tukker op de trainingen al regelmatig deel uit van de ‘basiself’. Daar mochten volgens John van de Brom echter geen conclusies aan worden verbonden, zo vertelde de oefenmeester vrijdag tijdens zijn voorbeschouwing. Ook Hoogma zelf wist nog niet of hij zou spelen, zo liet hij in onderstaand interview aan DUIC Sport weten.

Cornervarianten

Op basis van de training zaterdag, waar de eerder deze week zieke Jean-Christophe Bahebeck weer aanwezig was, lijkt de kans groot dat Hoogma in de basis begint in plaats van Emil Bergström. Tijdens het trainen op verschillende cornervarianten behoorde hij tot de spelers die probeerden de corners van Adam Maher tot doelpunten te promoveren. Bergström was toen al naar binnen.

Ook Justin Lonwijk en Václav Černý lijken hun basisplaatsen te moeten afstaan aan respectievelijk Issah Abass en Nick Venema. Beide spelers waren ook de vervangers van Lonwijk en Černý tijdens de met 2-4 gewonnen seizoensouverture bij ADO Den Haag. Gyrano Kerk deed zaterdag de volledige training mee en lijkt gewoon inzetbaar tegen PEC Zwolle. Bahebeck en Adrián Dalmau trainden het laatste deel van de oefensessie apart met een fysiotherapeut en zijn sowieso niet inzetbaar zondag.

Minuut stilte laten volgen door ‘orkaan van geluid’

Het duel in Stadion Galgenwaard morgenmiddag begint om 16.45 uur. Seizoenkaarthouders van de club mogen gratis iemand meenemen, de club hoopt zodoende op een goedgevuld stadion. Vooraf aan de aftrap van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, wordt traditioneel een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan een ieder die de club het voorbije jaar is ontvallen.

Supporters van FC Utrecht deden zaterdag een oproep om die minuut te laten volgen door een “een orkaan van geluid” om supporters die door ziekte niet aanwezig kunnen zijn bij wedstrijd, of die zelfs strijden voor hun leven, een hart onder de riem te steken. De oproep wordt massaal gedeeld op social media.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher, Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Issah Abass en Nick Venema.

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Laten we hopen dat de FC straks om 18.30 met 6 punten uit de 2 eerste wedstrijden op plaats één van de eredivisie staat…..! Leuke promotie van de Stad Utrecht !

 2. w

  hup PEC laat ze alle hoeken van het veld voor thuispubliek zien haha

  (oei zeg, een anti utrecht reactie, zal de “objectieve” redactie het gaan plaatsen??)

 3. Gerard christ

  Fc Utrecht gaat gewoon winnen van Pec zwolle 3-1 of 4-1 is een gewone uitslag.

 4. Wim Vreeswijk

  En daarna zijn er nog 32 finales te gaan. hup Utrecht hup.

 5. Wim Vreeswijk

  Gerard [email protected] Wat wordt Feijenoord-Utrecht a.s. weekend ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).