Justin Lonwijk bezorgt John van den Broms FC Utrecht eerste prijs | De Utrechtse Internet Courant Justin Lonwijk bezorgt John van den Broms FC Utrecht eerste prijs | De Utrechtse Internet Courant

Justin Lonwijk bezorgt John van den Broms FC Utrecht eerste prijs

Justin Lonwijk bezorgt John van den Broms FC Utrecht eerste prijs
Foto: FCUtrecht.nl
Een geplaatst schot na een prima assist van Sander van de Streek was zondagmiddag voldoende voor FC Utrecht om de Interwetten Cup te winnen. Justin Lonwijk ging na 25 minuten de boeken in als de speler die John van den Brom zijn eerste officiële prijs als trainer van FC Utrecht bezorgde. 

Een geplaatst schot na een prima assist van Sander van de Streek was zondagmiddag voldoende voor FC Utrecht om de Interwetten Cup te winnen. Justin Lonwijk ging na 25 minuten de boeken in als de speler die John van den Brom zijn eerste officiële prijs als trainer van FC Utrecht bezorgde. 

Naast FC Utrecht en Fortuna Düsseldorf deden ook Ipswich Town en gastheer SV Meppen mee aan het minitoernooi van 45 minuten per wedstrijd in de Hänsch Arena in het Duitse Meppen. Nadat Bundesligaclub Fortuna Düsseldorf de Engelsen in de eerste wedstrijd op een kluitje had gespeeld (4-1), was het de beurt aan FC Utrecht en SV Meppen.

Twee verschillende opstellingen

De ruim drieduizend toeschouwers, waaronder enkele honderden uit Utrecht, zagen hoe Van den Brom zondagmiddag twee compleet verschillende ploegen de grasmat op stuurde. In de eerste wedstrijd tegen de gastheer SV Meppen, uitkomend op het derde niveau in Duitsland, mochten Fabian de Keijzer, Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci, Rico Strieder, Simon Gustafson, Patrick Joosten, Gyrano Kerk, Issah Abass en Rayan El Azrak laten zien wat ze in hun mars hebben.

De ploeg creëerde wel kansjes, de grootste was voor Joosten die voorlangs schoot, maar doelpunten bleven uit. Daarop moesten strafschoppen een winnaar bepalen. Nadat voor Meppen Julius Düker zijn penalty huizenhoog overschoot, was het aan captain Mark van der Maarel om de vijfde, en beslissende, strafschop voor FC Utrecht binnen te schieten.

Vlotjes combinerend

In de finale verschenen vervolgens David Jensen, Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Leon Guwara, Adam Maher, Urby Emanuelson, Sander van de Streek, Nick Venema, Justin Lonwijk en Václav Černý aan de aftrap. FC Utrecht begon sterk, combineerde regelmatig vlotjes, maar miste nog wat scherpte voor de goal.

Tot de 25 minuut. Nadat Maher met een prima interceptie de bal veroverde en Černý bereikte, gaf de Tsjechische vleugelspeler mee aan Van de Streek, die op de rand van de zestien Lonwijk aanspeelde. De topscorer van de voorbereiding tot nu toe – hij maakte er tot vandaag al zes – schoot de bal vervolgens prima in de hoek, 0-1.

Feestje met de fans

In de resterende speeltijd zette Fortuna Düsseldorf nog wel aan, maar de Bundesligaclub kwam tegen een prima verdedigend blok met Janssen en St. Jago niet verder dan wat afstandsschoten. Zodoende mocht captain Willem Janssen na de wedstrijd de Interwetten Cup in ontvangst nemen en bouwden de spelers een klein feestje met de meegereisde supporters.

Voor FC Utrecht komt met het winnen van de Interwetten Cup een mooi slot aan een zware week die in het teken stond van het trainingskamp in het Duitse Harsewinkel. Tijdens de trainingsweek werd woensdagavond ook al met 5-2 gewonnen van Sporting Charleroi. Maandag krijgt de selectie een dag vrij, waarop Van den Brom en zijn staf vanaf dinsdag verdergaan met het voorbereiden van hun ploeg op het Europa League treffen met – hoogstwaarschijnlijk – het Bosnische HŠK Zrinjski Mostar.

DUIC Sport was ook aanwezig in het Hänsch Arena en sprak na afloop met trainer John van den Brom, Tommy St. Jago en aanwinst Černý.

Videoverslag

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).