Kampong begint nieuw seizoen uitstekend | De Utrechtse Internet Courant Kampong begint nieuw seizoen uitstekend | De Utrechtse Internet Courant

Kampong begint nieuw seizoen uitstekend

Constantijn Jonker - Foto Maurice de Wert
De eerste wedstrijd van het seizoen heeft Kampong met 3-0 gewonnen van Oranje Rood. Door interlandverplichtingen trainde Kampong slechts één keer met de hele groep samen. Ondanks dat speelde het team van Alexander Cox een zeer succesvolle wedstrijd.

Kampong eindigde vorig seizoen de competitie met het onttronen van toenmalig landskampioen Oranje Rood. In de laatste seconde van de reguliere competitie scoorde Havenga uit een strafbal waardoor Kampong naar de play-offs ging in plaats van de Eindhovenaren. Seizoen 2017-2018 begon Kampong als landskampioen en Oranje Rood was de eerste tegenstander. In Utrecht begon het team van Alexander Cox direct fel aan de wedstrijd. Kampong zat er strakker en korter op en won daardoor met 3-0.

Een goede start

De eerste goal viel al in de 6e minuut. Constantijn Jonker maakte na mooi werk van Luijkx en Caspers. Beide ploegen kregen kansen, maar keeper David Harte liet weer eens zijn wereldklasse zien. Ook in de 53e minuut toen Jelle Galema voor de gasten een grote kans kreeg. Harte redde en in de tegenstoot scoorde de nieuwe aanvoerder Sander de Wijn de 2-0. Vrijwel direct daarna scoorde Kemperman de 3-0.

Spelen als kampioenen

De Wijn en Trainer Cox benadrukte dat de titel van afgelopen seizoen niet meer druk oplevert, maar wel zorgt dat ze moeten spelen als kampioenen. De Wijn roemde nog even het goede spel van de jonkies. Kampong vulde de selectie dit seizoen aan met 3 spelers die doorstromen uit de Jongens A-selectie. De samenvatting van de wedstrijd zie je hier.

Volgende week zondag speelt Kampong uit tegen promovendus HDM.

Kampong – Den Bosch 0-1

Valse start voor Kampongdames
De dames van Kampong openden het seizoen tegen landskampioen Den Bosch. De ploeg van Santi Freixa kwam na een zenuwachtig eerste kwart goed in de wedstrijd. De bezoekers kregen aardige kansen maar keeper Heerbaart.

Kampong knokt zich terug in de wedstrijd

Vanaf het tweede kwart kreeg Kampong zelf ook kansen en kon de ploeg tegenwicht bieden tegen Den Bosch. Mabel Brands en Malou Phenninckx kregen grote kansen. Toch was het Den Bosch dat met de 3 punten terug naar Brabant ging. 8 minuten voor tijd besliste international Van Geffen de wedstrijd. Kampong stapte met een kater door de nederlaag van het veld. Maar ook kan de ploeg vertrouwen halen uit het vertoonde spel vanaf het tweede kwart.

Ziggo’s samenvatting van de wedstrijd zie je hier.

Zondag 17 september speelt Kampong uit tegen HDM.