Kampong haalt play-offs om het kampioenschap | De Utrechtse Internet Courant Kampong haalt play-offs om het kampioenschap | De Utrechtse Internet Courant

Kampong haalt play-offs om het kampioenschap

Door Laren op eigen terrein met 2 – 6 te verslaan, hebben de Heren van Kampong zich gekwalificeerd voor de play-offs om het landskampioenschap. Kampong begon de wedstrijd in de wetenschap dat alleen een wonder ze uit de play-offs kan houden.

Om het noodlot voor te zijn begint de ploeg bijzonder geestdriftig aan de wedstrijd. Binnen tien minuten zorgen aanvoerden Quirijn Caspers en routinier Roderick Weusthof voor 0 – 2. Voor de thuisploeg stond er al niets meer op het spel en na de snelle Kamponggoals is het duidelijk dat ze nergens op hoeven te rekenen. Kampong is oppermachtig. Iedereen is in vorm en daar kan Laren weinig tegen in brengen.

Nog voor rust scoren internationals Constantijn Jonker, Robbert Kemperman en Sander de Wijn. Eli Matheson doet voor Laren nog wel wat terug. Na rust verdedigt het team van Alexander Cox de voorsprong in een lagere versnelling. De play-offs zijn veilig gesteld en het grootste belang is dat iedereen heel blijft.

Na rust scoort Marnix Kleinsman voor Kampong en Havenga voor Laren. Voor Kampong is deze wedstrijd een bewijs dat het team klaar is voor de play-offs. De spelers zijn in vorm, de juiste spirit is aanwezig en de zes veldgoals geven zelfvertrouwen.

Play-offs

Komende donderdag speelt Kampong de eerste wedstrijd in de play-offs. Om 15.00 uur komt Oranje Zwart op bezoek, voor de eerste wedstrijd van de halve finale. 11 mei is de return in Eindhoven. De ploeg die twee wedstrijden wint gaat naar de finale (ongeacht doelsaldo). Zonodig wordt er op 12 mei een beslissingswedstrijd gespeeld mei.