Kampong heren blijven ongeslagen | De Utrechtse Internet Courant Kampong heren blijven ongeslagen | De Utrechtse Internet Courant

Kampong heren blijven ongeslagen

Bjorn Kellerman maakt zijn tweede van de dag.
Kampong dames vergeten te scoren

De heren van Kampong hebben deze zondag de eerste tegengoal van de competitie moeten incasseren. Het vrijdag gewonnen record werd dus niet scherper gesteld. Niemand aan de laan van Maarschalkerweerd zal daar wakker van liggen, want de wedstrijd tegen Pinoké werd met 5-2 gewonnen.
Dit keer een minder goede start

De eerste drie wedstrijden van dit seizoen begon Kampong met een vroege goal. Tegen Pinoké, was er ook een vroege goal, maar deze kwam van oud-Kamponger Joost van de Vijfeijken. In de vijfde minuut scoorde hij uit een strafcorner. Twee minuten later zorgde Martijn Havenga, ook uit een strafcorner, dat Kampong op gelijke hoogte kwam.

Kampong komt na rust op stoom
Na de rust kwam het team van Alexander Cox echt op gang. Twee minuten na de thee bereikt Sander de Wijn Robbert Kemperman. Met een enkele beweging brengt hij zichzelf in scoringspositie en maakt met keihard schot de 2-1.
Eén minuut later is het Bjorn Kellerman die na mooi samenspel met Caspers en Luijkx onhoudbaar uithaalt voor de 3-1. Havenga Maakt de 4-1 uit een strafcorner. De mooiste Kamponggoal is Kellermans tweede van de dag. Hij krijgt de bal net over de middenlijn aangespeeld. Sneller dan zijn verdediger bereikt hij de cirkel. Daar slaat hij met zijn backhand de 1-5 hoog in de kruising. Het laatste woord is voor de thuisploeg. Uit een strafcorner maakt Jannis van Hattum de 2-5.

Volgende week topper tegen  Bloemendaal
De wedstrijd tegen Pinoké was de laatste van drie tegenstanders die dit seizoen waarschijnlijk onderin de Hoofdklasse meedraaien. Volgend weekend krijgt Kampong een tegenstander van een ander kaliber. Een tot de tanden gemotiveerd Bloemendaal komt naar Utrecht. De ‘mussen’ waren het hele vorige seizoen koploper, maar werden door Kampong uitgeschakeld in de play-offs. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Kampong won dit seizoen nog alles. Bloemendaal speelde één keer gelijk en staat tweede.

Notman staat klaar – foto Paul Mosch

Het is de dames van Kampong dit seizoen nog niet gelukt om een wedstrijd winnen. Zondag tegen Hurley kreeg het team van Santi Freixa heel veel kansen, slechts één daarvan werd een goal.

Hurley wel effectief
Hurley daarentegen was wel effectief. Brentsen en Donkersloot zetten de bezoekers op een 2-0 voorsprong. Toen Notman uit een strafcorner de aansluitingstreffer maakte, was erbij Kampong nog alle vertrouwen dat de wedstrijd tot een goed einde zou komen. Helaas voor de dames in het blauw-wit gebeurde dat niet.

Dubbelweekend voor de boeg
Komend weekend heeft het team, dat met één punt negende staat, twee kansen om te klimmen. Vrijdagavond is er een uitwedstrijd tegen Huizen. Zondag speelt Kampong thuis tegen Laren.