Kampong heren winnen ruim van HDM | De Utrechtse Internet Courant Kampong heren winnen ruim van HDM | De Utrechtse Internet Courant

Kampong heren winnen ruim van HDM

Kampong heren winnen ruim van HDM
Aanvoerder Sander de Wijn - Foto Maurice de Wert
Door een 6-0 overwinning op promovendus HDM staat Kampong boven aan in de Hoofdklasse. De dames van Kampong speelden ook uit tegen HDM. Zij kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Door een 6-0 overwinning op promovendus HDM staat Kampong boven aan in de Hoofdklasse. De dames van Kampong speelden ook uit tegen HDM. Zij kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Landskampioen Kampong deed wat het moest doen. Uit tegen promovendus HDM werd er met 6-0 gewonnen. Kampong is na twee wedstrijden de enige ploeg in de Hoofdklasse zonder tegendoelpunt.

Tegen HDM had Kampong eigenlijk aan één kwart genoeg om een grote overwinning te behalen. Bij de eerste korte rust na 17 minuten was de stand al 0-4. Martijn Havenga (sc), Bjorn Philip Meulenbroek Bjorn Kellerman, en Sander de Wijn scoorden in het eerste kwart. Vorige week scoorde de kersverse aanvoerder De Wijn ook al. In het tweede kwart maakte Havenga uit een strafbal Kampongs vijfde. Kampong speelde zonder de geblesseerde Jonker. De uit de A-junioren doorgestroomde Mats Tigchelhoff maakte zijn debuut in de hoofdmacht.

In de tweede helft stokte de dadendrang. Alleen Boet Phijffer wist nog te scoren. Hij bracht de eindstand op 6-0. Na twee speelronden is Kampong met 9 gevoor en 0 tegen op doelsaldo koploper van de Hoofdklasse Hockey.

Volgende weekend is er een dubbel programma in de Hoofdklasse. Vrijdagavond 22 september speelt Kampong de altijd beladen derby tegen SCHC. (aanvang 20.30 uur). Zondag speelt Kampong uit tegen Pinoké.

HDM – Kampong 2-2 (Dames)

Doelpuntenmaker Pam Imhoff (Paul Mosch)

De dames van Kampong hebben een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen HDM. De ploeg van Santi Freixa kwam twee keer op achterstand. In de 20e minuut viel HDM’s 1-0 uit een strafbal. Aan het einde van het tweede kwart maakte Pam Imhoff gelijk. Uit een strafcorner maakte de thuisploeg de 2-1. Elsie Nix zorgde 18 minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Nix en Imhoff maakten alletwee hun eerste goal voor Kampong.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).