Kampong herovert koppositie | De Utrechtse Internet Courant Kampong herovert koppositie | De Utrechtse Internet Courant

Kampong herovert koppositie

Kampongdames verliezen van Oranje-Rood

Veerkrachtig Kampong plaats zich voor play-offs

Na de overwinning vrijdag op Den Bosch, wist Kampong zondag ook van Rotterdam te winnen. Door de overwinning op de ploeg, van wie Kampong nog de finale om de landstitel won, is de ploeg van Alexander Cox zeker van deelname aan de play-offs. Doordat Bloemendaal gelijkspeelde heeft Kampong de koppositie maar één week hoeven missen.

Meulenbroek op schot

Phillip Meulenbroek zorgde met goals in het eerste en tweede kwart dat Kampong met een 0-2 voorsprong ging rusten. De spits scoorde vorige week ook al tegen Amsterdam en vrijdag tegen Den Bosch. Rotterdam dat moest winnen om een reële kans te houden op play-offs zette na rust alles op alles. Via veldgoals van Van Puffelen en Hertzberger kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Niet lang kon Rotterdam geniet van de gelijke stand want in de 62e minuut, een minuut na de gelijkmaker, zorgde Quirijn Caspers voor de 2-3.

Alles of niets

Het doofde de Rotterdamse hoop niet. De ploeg bleef aanzetten. Hertzberger zorgde er weer uit een strafcorner voor dat zijn ploeg op gelijke hoogte kwam. Omdat de thuisploeg niets aan een gelijkspel heeft werd de keeper gewisseld voor een veldspeler. Toen was het makkelijk voor Martijn Havenga om een strafcorner te scoren. Zeker toen Hertzberger te vroeg uitliep en er met één speler minder verdedigd moest worden. Havenga scoorde en verzekerde zijn ploeg van de play-offs.

Rest van de competitie

Kampong heeft na 20 wedstrijden 50 punten. De verliespunten werden geleden door gelijk te spelen tegen Bloemendaal, Amsterdam (beide 2x) en Oranje Rood (1x). Oranje-Rood is bijna zeker van de play-offs. Bloemendaal en Amsterdam zijn dit net als Kampong al wel. Het beloven dus spannende play-offs te worden. Voordat deze beginnen speelt Kampong komende zondag uit tegen Almere. Een week later komt HGC op bezoek bij Kampong. Als Kampong de eerste plaats vasthoudt is het al geplaatst voor de EHL en  heeft het thuisvoordeel in de play-offs

De eerste speeldata van de play-offs zijn 5,6 en mogelijk 10 mei.
de finale ronde wordt gespeeld op 13, 19 en zo nodig 20 mei.

De dames van Kampong hebben de op-een-na-laatste wedstrijd van dit seizoen met 3-1 verloren. Uit bij Oranje-Rood lukte het team van Santi Freixa niet om de kanshebber voor een plek in de  play-offs pijn te doen. Na een 1-0 achterstand lukte het Fillet nog wel gelijk te maken uit een strafcorner. Na de gelijkmaker scoorde OR via Scheerlinck en Jansen kwam de Eindhovense ploeg op 3-1.
Kampong staat op de 8e plek. Volgende week speelt het de laatste wedstrijd van het seizoen. Groningen komt op bezoek in Utrecht.