Kampong na overwinning op Bloemendaal volop in de race voor kampioenschap | De Utrechtse Internet Courant Kampong na overwinning op Bloemendaal volop in de race voor kampioenschap | De Utrechtse Internet Courant

Kampong na overwinning op Bloemendaal volop in de race voor kampioenschap

Kampong heren 1 heeft de finale van de Play-offs bereikt. De derde en beslissende wedstrijd tegen Bloemendaal werd met 3-1 gewonnen. Kampong bereikt voor het eerst sinds de invoering van de play-offs de finale om de landstitel.

Kampong was vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg. Philip Meulenbroek zorgde dat het overwicht ook zichtbaar werd op het scorebord in de 30e minuut passeerde hij de uitstekend spelende Bloemendaal keeper Jaap Stockmann.

Na rust bleef het team de controle houden. Dit in tegenstelling tot de eerdere twee duels van de best of three. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Kampong. En mochten de gasten over de 23-meterlijn komen was daar Sander de Wijn die heel veel goed werk verrichte. Toch lukte het Simon Gougnard tien minuten voor tijd de gelijkmaker te maken.

Kampong boog het hoofd niet. Drie minuten laten was het weer Meulenbroek die de club op voorsprong zette. Aangemoedigd door een ontketend publiek legde Loïck Luypaert aan vanuit een strafcorner. De bal schoot via lijnstopper Boon de lucht in, en krulde prachtig over de doellijn. Door deze 3-1 was de finale zeker. Voor het vierde jaar op rij speelt Kampong play-offs. Voor het eerst staan de Utrechters nu in de finale.

Kampong speelt in de finale tegen Oranje Zwart. Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) is de eerste wedstrijd in Eindhoven. Zaterdag 16 mei is de tweede wedstrijd op Kampong. De eventuele derde wedstrijd wordt gespeeld op Kampong, omdat deze ploeg hoger eindigde op de ranglijst.